Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κάρολ στο gazzetta.gr: «Ντέρμπι... αποδείξεων για τη Γιουνάιτεντ»

Ο Ρόι Κάρολ στήριξε την πρώην ομάδα του μιλώντας στο gazzetta.gr και δήλωσε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να φύγει... αλώβητη από το «Άνφιλντ», στέλνοντας μήνυμα για την τελική ευθεία.
Το gazzetta.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον άλλοτε πορτιέρο των «κόκκινων διαβόλων», αλλά και του Ολυμπιακού, που συνεχίζει πλέον την καριέρα του στη Νοτς Κάουντι και αυτός σχολίασε το προσεχές ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μέρσεϊσαϊντ».
Όπως δήλωσε, θα είναι καθοριστικής σημασίας για το σύνολο του Φαν Χάαλ ένα θετικό αποτέλεσμα, όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα είναι και ένα είδους μήνυμα ενόψει της συνέχειας, έχοντας πρόγραμμα με παιχνίδια απέναντι στις Σίτι και Τσέλσι στα «καπάκια».
Ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, μίλησε για τους Φαλκάο και Ντι Μαρία που δεν έχουν βοηθήσει, επέλεξε ανάμεσα σε Ντε Χέα και Μινιολέ, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για το μεγάλο ματς...
Ρόι, τι περιμένεις από το ντέρμπι στο «Άνφιλντ»;
«Σίγουρα δεν πρέπει να χάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει για την πρώτη τετράδα. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ που είναι αήττητη μέσα στο 2015, οπότε σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τη Γιουνάιτεντ. Έχει βέβαια την εύκολη νίκη επί της Τότεναμ με το 3-0 και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στον τομέα της αυτοπεποίθησης, όμως δεδομένα, δεν πρέπει με τίποτα να χάσει».
Πού πιστεύεις ότι οφείλεται το αήττητο σερί της Λίβερπουλ μέσα στο 2015;
«Σίγουρα έχει κάνει πολλή δουλειά ο προπονητής. Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι πολύ καλός στη δουλειά του και έχει αρχίσει από το νέο έτος να παίρνει και αυτά που θέλει από τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Χρειάστηκε χρόνος για να “πιάσουν” οι μεταγραφές που έκανε η Λίβερπουλ, ενώ φυσικά της έλειψε και ο Ντάνιελ Στάριτζ στο πρώτο μισό της σεζόν και τώρα που επέστρεψε έχει βάλει κι αυτός σημαντικά γκολ, οπότε πιστεύω ότι τώρα πλέον έχει αρχίσει και παίζει καλά η ομάδα και αποδίδει αυτό που ήθελε να βλέπει και ο προπονητής».
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικεί την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα τα καταφέρει ο Φαν Χάαλ;
«Καλώς ή κακώς η ομάδα δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο φέτος. Βέβαια, είμαι της άποψης ότι σε όλα τα πράγματα χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να έρθει το αποτέλεσμα όπως έγινε και με τη Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να παίξει με το σκεπτικό ότι αν χάσει θα γίνουν πλέον πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έρχονται ζόρικα παιχνίδια μετά από αυτό της Κυριακής, έχοντας απανωτά ματς με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έπειτα από το παιχνίδι με την Άστον Βίλα. Πρέπει να δείξει την Κυριακή ότι μπορεί να τα καταφέρει και να το δείξει και στους αντιπάλους της...».
Ποια είναι η άποψή σου για τους Φαλκάο και Ντι Μαρία; Δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν όσα περίμενε η Γιουνάιτεντ...
«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι ακριβώς γίνεται στην ομάδα από τη στιγμή που είμαστε στην απ' έξω... Το σίγουρο είναι αυτό που είπες, ότι δεν έχουν βοηθήσει όσο θα έπρεπε και θα περίμενε ο κόσμος και η ομάδα όταν τους έπαιρνε το περασμένο καλοκαίρι. Θεωρώ ότι έχουν δυσκολευτεί στην προσαρμογή στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Γιουνάιτεντ δεν παίζει το επιθετικό ποδόσφαιρο το οποίο μας είχε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι αυτή η ομάδα που γνωρίζαμε όλοι, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι έκλεισε ένας κύκλος με την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Θα αρκεστώ να πω ότι χρειάζεται χρόνος, αλλά από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι του προπονητή τι θα κάνει με τους παίκτες του».
Στη θέση που γνωρίζεις καλύτερα, επιλέγεις Νταβίντ Ντε Χέα ή Σιμόν Μινιολέ;
«Αυτή τη στιγμή ο Ντε Χέα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τον έχει βοηθήσει η μέτρια εικόνα της ομάδας και ειδικά το γεγονός πως με την τριάδα της άμυνας που προσπάθησε να προσαρμόσει στην αρχή της σεζόν ο Φαν Χάαλ, είχε περισσότερη δουλειά και έπρεπε να... γλιτώνει την ομάδα του από τα λάθη που έκαναν οι αμυντικοί μπροστά του. Έτσι διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μινιολέ είναι επίσης πολύ καλός τερματοφύλακας και έχει επιστρέψει δυναμικά, αφήνοντας πίσω του το κακό πρώτο μισό που έκανε. Από τη στιγμή που ξαναπήρε την ευκαιρία από τον Μπρένταν Ρότζερς είναι πολύ καλός. Εγώ προσωπικά επιλέγω Ντε Χέα γιατί νομίζω ότι υπερέχει του Μινιολέ».
Κάνε μια πρόβλεψη για το παιχνίδι...
«Όσο κι αν η Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη τη νίκη, θα πω ισοπαλία με γκολ... Ίσως να λήξει το ματς με 1-1 ή 2-2...». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: