Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πως θα ήταν η ζωή χωρίς Μέσι και Ρονάλντο!! (pics & vids)

Ρονάλντο- Μέσι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο αποψινό clasico! Το gazzetta.gr τους αφήνει για λίγο στην άκρη και δίνει «λάμψη» σε πρωταγωνιστές που θα είχαν άλλη τύχη αν δεν είχαν βρεθεί στον δρόμο τους τα δύο αυτά φαινόμενα.
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πάσχει από ΜεσιΡοναλντολατρεία. Αυτό είναι γνωστό. Αυτά που έχουν κάνει οι δύο σταρ «θαμπώνουν» με την λάμψη τους. Κάθε τους ρεκόρ (είναι και πολλά), κάθε δήλωση, κάθε αντίδρασή τους ακόμα και σε προπόνηση γίνεται προϊόν συζήτησης. Εδώ στο gazzetta.gr δεν έχουμε παράπονο. Τους τιμάτε και τους δύο όπως τους αξίζει.
Αλλά... τι θα είχε γίνει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή αν ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπήρχαν σε αυτήν. Είχαν πάρει άλλους δρόμους. Αν ο φίλος του Ρονάλντο, ο Άλμπερτ Φαντράου που μαζί διεκδίκησαν μια θέση στην Σπόρτινγκ δεν θυσιαζόταν για να πάρει τελικά την θέση του ο Ρονάλντο και μαζί να ανοίξει την πόρτα για μια τεράστια καριέρα που ταβάνι της είναι μόνο ο ουρανός.
Παράλληλα, αν ο Μέσι είχε διαλέξει την πρόταση της Άρσεναλ και δεν έκανε ποτέ το ταξίδι για την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα, όπου έμελλε να ταυτιστεί με αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και να γίνει πραγματικός ηγέτης της τρομερής αυτής ομάδας.
Τώρα οι δύο αυτοί παίκτες είναι αντίπαλοι στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ισπανίας, και καταφέρνουν καθημερινά να γράφουν ιστορία με τα κατορθώματα τους.
Πάμε όμως να δούμε λίγο ονειρικά τι θα ήταν διαφορετικό αν αυτοί οι δύο δεν πρωταγωνιστούσαν. Πώς μπορεί να είχε γραφτεί η ποδοσφαιρική ιστορία;
Όταν ο Τόρες «έσπασε» τα κοντέρ

Με την απονομή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» έχουν «γεννηθεί» πολλές ερωτήσεις από τότε που άρχισαν να πρωταγωνιστούν οι δύο άσοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι Μέσι και Ρονάλντο ίσως να έχουν πάρει το βραβείο σε βάρος συναδέλφων τους που όμως κάνανε εξίσου ή και καλύτερες χρονιές. Ήταν 2008 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα». Ξεπέρασε το εμπόδιο του Μέσι τον οποίο άφησε στην δεύτερη θέση. Πολύ λίγοι θυμούνται την τρίτη θέση. Σε αυτήν βρέθηκε ο Φερνάντο Τόρες με την «τρελή» χρονιά που πραγματοποίησε στην Λίβερπουλ. Ο Ισπανός στραίκερ έκανε φοβερή χρονιά με την φανέλα των Reds όπου πέτυχε 33 γκολ σε μόλις 46 εμφανίσεις.
Αν ο Τόρες είχε κερδίσει το βραβείο το 2008, και μετά πήγαινε στην Τσέλσι και απογοήτευε θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο και θα έδινε τροφή για σχόλια μάλλον για... πάντα. «Από την Χρυσή Μπάλα, στο να χάνεις γκολ σε κενό τέρμα». Έπος.
Δύο Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι

Η Τσέλσι έπαιξε τον πρώτο τελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Όλη η προσπάθεια της Τσέλσι να πετύχει στην Ευρώπη έμοιαζε πιο κοντά από πότε. Ο αγγλικός τελικός όμως φυσικά και είχε πάλι πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Κριστιάνο των «Κόκκινων Διαβόλων». Η Τσέλσι έχανε τις ευκαιρίες αλλά ο Ρονάλντο με μια γνωστή απογείωση, πέτυχε γκολ με το κεφάλι νικώντας τον Τσεχ. Η Τσέλσι είχε ισοφαρίσει με τον Λάμπαρντ αλλά τα πέναλτι έδωσαν το τρόπαιο στην Γιουνάιτεντ. Αν δεν υπήρχε το γκολ του Κριστιάνο, μπορεί η Τσέλσι να μετρούσε τώρα δύο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το ρεκόρ του Μίλερ

Tο 1972, ο Γκερτ Μίλερ έκανε το ρεκόρ περισσοτέρων γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, σκοράροντας 85 γκολ για την ομάδα του την Μπάγερν αλλά και για την εθνική Γερμανίας. Το ρεκόρ αυτό για πολλούς φαινότανε αδύνατον να σπάσει. Όμως, δεν γίνεται να λογαριάσεις χωρίς τον Λίο Μέσι. Μέχρι και το 2011 το πιο κοντινό στο ρεκόρ που είχε φτάσει κάποιος ήταν τα 60 γκολ του Ρονάλντο. Αλλά το 2012 ήρθε η «μαγική» χρονιά του Μέσι. Πέτυχε 91 γκολ. 91 γκολ. Το επαναλαμβάνουμε γιατί θες λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσεις. Απίστευτη χρονιά για τον Μέσι. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, ότι πιο κοντά στο ρεκόρ ήταν τα 66, 69 και 61 γκολ του Ρονάλντο. Άρα, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπήρχαν προοπτικές να πλησιάσει κάποιος το ρεκόρ αυτό. Όμως υπάρχει ο Μέσι και το ρεκόρ του ανήκει.
«Σταρ» στην Μπαρτσελόνα ο Ζλάταν

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν αποτυγχάνει ποτέ. Ο Σουηδός στράικερ όπου έχει πάει κερδίζει τίτλους. Το 2009, ο Ίμπρα μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα από την Ίντερ. Το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 69,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η χρονιά, που η Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Γκουαρντιόλα θέλησε να αλλάξει τον ρόλο του Μέσι στην ομάδα και να τον καθιερώσει σαν ψευτόεννιάρι. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε παίκτες όπως ο Ιμπραχίμοβιτς και ο Ανρί όπου και οι δύο έχασαν τον ρόλο τους και δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν. Παρά τα προβλήματα του είχε 16 γκολ σε 29 αγώνες αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βάλει τον εγωισμό του κάτω από την κυριαρχία του Μέσι. Αν δεν ήταν ο Μέσι, ίσως και ο Ζλάταν να είχε κερδίσει κάτι παραπάνω από την θητεία του στην Μπαρτσελόνα σε προσωπικό επίπεδο.
Εμβληματικός αρχηγός της Γιουνάιτεντ ο Ρούνει

Ο Γουέιν Ρούνει υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναν χρόνο μετά τον Ρονάλντο αλλά ποτέ δεν κατάφερε να «πάρει» τα φώτα από τον αγαπημένο Κριστιάνο της κερκίδας. Όσο συνυπήρχαν στην Αγγλιά, ο Κριστιάνο εξαιτίας και του εντυπωσιακού του τρόπου παιχνιδιού αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλάθλους με τον Ρούνει να βρίσκεται πάντα στην σκιά του αν και οι αριθμοί του με την κόκκινη φανέλα ήταν πολλοί εντυπωσιακοί. Μέχρι και που αποχώρησε ο Ρονάλντο από το Μάνστεστερ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Από την στιγμή της μεταγραφής του Πορτογάλου άσου με την μαχητικότητα του και φυσικά τα γκολ του έγινε αρχηγός της ομάδας και έλαβε την αγάπη που αναζητούσε. Θα μπορούσε αυτό να γίνει από την αρχή, πέρασε όμως ο Ρονάλντο από το Όλντ Τράφορντ και αυτό δημιούργησε καθυστέρηση.
«Χρυσή Μπάλα» με άλλον νικητή


Τα τελευταία έξι χρόνια το βραβείο για την κορυφαία ατομική διάκριση ποδοσφαιριστή μοιράζεται στους δύο αστέρες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο το 2008 και ο Μέσι ακολούθησε κερδίζοντας την μπάλα τέσσερις φορές στην σειρά μέχρι το 2012. Ο Ρονάλντο επέστρεψε και με δύο καταπληκτικές χρονιές πήρε το βραβείο το 2013 και αισίως το 2014. Με αυτόν τον τρόπο έχει χαθεί το ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Οι γκρίνιες που ακούγονται κατά καιρούς δείχνουν την διάθεση των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, αφού ξέρουν ότι και στις κορυφαίες τους χρονιές υπάρχει ή ο Ρονάλντο ή ο Μέσι που τελικά θα επικρατήσουν. Παίκτες όπως ο Ινιέστα, ο Σνάιντερ και ο Ριμπερί που έχουν βοηθήσει τις ομάδες τους να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο έχουν τελικά μείνει χωρίς το βραβείο αφού πάντα υπάρχουν αυτοί οι δύο. Όπως φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα μέχρι να γίνει κάτι που θα μας ξαφνιάσει όλους.
Μπέιλ VS Νειμάρ

Κάπως έτσι θα ήταν το δίλημμα για τον κορυφαίο στον κόσμο. Τα δεύτερα «αστέρια» των δύο κορυφαίων ισπανικών ομάδων. Το καλοκαίρι του 2013 η Μπαρτσελόνα και η Ρέαλ έδωσαν πάρα πολλά λεφτά για να φέρουν Νειμάρ και Μπέιλ αντίστοιχα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν άλλαξε. Όλα τα φώτα είναι πάνω σε Μέσι και Ρονάλντο. Τι και αν οι ομάδες έδωσαν απίστευτα λεφτά και δημιούργησαν σήριαλ για τις μεταγραφές τους στο γήπεδο όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όπως και οι ίδιοι κατάλαβαν το μέγεθος της λατρείας των δύο σταρ και επιλέγουν στις συνεντεύξεις τους να μιλάνε για αυτό που όλοι θέλουν να ακούσουν. Το μόνο που τους σώζει είναι ότι είναι και οι δύο νέοι και έχουν χρόνια να γίνου το επόμενο δίδυμό που θα συζητάει ο ποδοσφαιρικός κόσμος.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Στο τέλος της ημέρας, όταν έχουν ειπωθεί και γραφτεί τα πάντα, το ποδόσφαιρο που είμαστε τυχεροί να παρακολουθούμε δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς τους δύο. Μπορεί να τσακώνεστε, να αντιδράτε, να τους υποστηρίζετε με όλη σας την καρδία ή να μην τους χωνεύετε με όλη σας την καρδιά αλλά πρέπει όλοι να παραδεχτείτε ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο θα ήταν άλλο χωρίς τους δύο μάγους του.
Ο Μέσι και ο Ρονάλντο μας έχουν χαρίσει απίστευτες ποδοσφαιρικές στιγμές που θα κρατήσουν για πάντα. Αν τα βάλουμε όλα στην άκρη, κατά βάθος οι οπαδοί των δύο αυτών ανθρώπων θα συμφωνήσουν ότι είναι εξίσου πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.
Είμαστε απίστευτα τυχερή γενιά. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε δύο θρυλικούς παίκτες όπως ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν ποδόσφαιρο στην εποχή μας.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: