Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

One… Κλέιτον show!!

Σε ένα απ’ τα κρισιμότερα ντέρμπι για την είσοδο στα πλέι οφ η Ξάνθη έγινε απόλυτη κυρίαρχος και επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου -με γκολάρα του Κλέιτον (49')- μένει δυναμικά στο παιχνίδι της πεντάδας.

One… Κλέιτον show
Μια ακόμα πειστική παράσταση έδωσε στην έδρα της η Ξάνθη, που έκανε ό,τι πρέπει για να συνεχίσει σε τροχιά πεντάδας, επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου στην 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, παρότι τα βρήκε σκούρα μπροστά στην άμυνα των Περιστεριωτών, τους άφησε ελάχιστα περιθώρια για το τρίποντο και με φοβερό γκολ του Κλέιτον πανηγύρισε τη νίκη που έβαλε ξανά «φωτιά» στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

Η Ξάνθη ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται τυπικά στην όγδοη θέση με 43 βαθμούς, όμως εκκρεμούν οι τρεις απ’ το αναβληθέν ματς με τον ΟΦΗ, ο οποίος αποσύρθηκε απ' το πρωτάθλημα.

Το ματς:


Μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησαν Ξάνθη και Ατρόμητος δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο -όπως συνηθίζουν, άλλωστε, στην έδρα τους- οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο τέμπο στο πρώτο τέταρτο του ματς, με την Ξάνθη να απειλεί μόλις στο πέμπτο λεπτό. Το σουτ του Σολτάνι -που βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Κλέιτον- κόντραρε στο Νάστο και βγήκε κόρνερ.

inner

Ο Ατρόμητος βρήκε απάντηση στην ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κυριακίδης δεν κατάφερε να απομακρύνει με γροθιές, πιεζόμενος απ’ τον Κατσουράνη, με τον Ομπόντο να σώζει πάνω στην γραμμή και να κρατάει το «0». Για το επόμενα δέκα περίπου λεπτά η Ξάνθη ανέβασε στροφές και κυνήγησε δυναμικά το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως βρήκε «τοίχο» στην ισχυρή άμυνα του Ατρόμητου. Μάλιστα, Φυτανίδης και Κοντοές απομάκρυναν σωτήρια επικίνδυνες «εισβολές» των Ξανθιωτών στην περιοχή τους. Η υπέρ της Ξάνθης κατοχή δεν έφερε τελικά αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται με το 0-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

inner

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Η φοβερή ατομική ενέργεια του Κλέιτον -που «έσβησε» Λαζαρίδη και Δημούτσο- και το σουτ που επιχείρησε, άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη στο 49’. Το μούδιασμα του Ατρόμητου -που δεν απείλησε ουσιαστικά στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού του ματς- ήταν εμφανές. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, άσκησαν πίεση, όμως «μπλόκαραν» μπροστά στην εστία του Γκορμπούνοφ, με τις ευκαιρίες να περιορίζονται σε ένα φοβερό τρίλεπτο (69’, 71’) και στο 84’.

inner

Αρχικά Καπετάνος και Κλέιτον δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από άστοχο σουτ και απόκρουση του Γκορμπούνοφ αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο Σολτανί έπιασε δυνατή κεφαλιά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου φώναξε «παρών». Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια «ξύπνησε» στα τελευταία λεπτά του ματς, πιέζοντας μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, όμως ήταν πια αργά, με την Ξάνθη να κατακτά το πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια της μάχης για τα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτανί (87’ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85’ Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (90+4’ Ράνος).
Στον πάγκοι οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ρούντι, Καρυπίδης, Μπέλιτς.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Νάστος, Μαρσελίνιο (76’ Μπρίτο), Δημούτσος (74’ Καράσκο), Ούμπιδες (90+4’ Παπάζογλου), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές.
Στον πάγκοι οι: Μπαρκάς, Κούρος, Μπάλλας, Κιβρακίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: