Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Περί...σαπίλας!!

Στην ημέρα...συμπάθειας και απώλειας μνήμης ο Χρύσανθος Τσαλτίδης με blog του στο gazzetta.gr θυμίζει αυτά που πολλοί ξεχάσανε
Αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματικά τα σιχαίνομαι. Έβαλαν όλοι τα κλάματα για την διάλυση του ΟΦΗ. Η λεβεντογένα Κρήτη ήρθε στα στόματα όλων μαζί με την συμπάθειά τους για τους παίκτες και τον προπονητή.
Στο τελευταίο θα συμφωνήσω. Πραγματικά οι παίκτες του ΟΦΗ και ο Νίκος Αναστόπουλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους όλο αυτό το διάστημα.
Αυτοί που δεν δικαιούνται να μιλάνε σε καμία των περιπτώσεων είναι οι παράγοντες του ΟΦΗ. Ειδικά ο κ. Μαχλάς που διακρίνω ότι έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο να αναφέρεται στον ΑΡΗ ενώ έχει πλήρη άγνοια – γιατί αν το γνωρίζει και συνεχίζει είναι ακόμα χειρότερα- των πολύ σημαντικών διαφορών των δυο υποθέσεων.
Και σήμερα ο κ. Μαχλάς έπιασε στο στόμα του, τον ΑΡΗ για να αναδείξει ότι συγκριτικά ο ΟΦΗ αδικείται, άρα ευνοήθηκε ο ΑΡΗΣ πέρσι. Κάνει λόγο συνεχώς για προσωρινή διαταγή με την οποία έπαιζε ο ΑΡΗΣ, αλλά δεν επετράπη στον ΟΦΗ. Φυσικά ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει τις διαφορές. Ανάλογα με το ποιον υποστηρίζουν ακούγονται και οι...φωνές.
Όμως η αλήθεια είναι μία και αν και για τον ΑΡΗ πλέον δεν έχει ουσία, θα ήταν καλό ο κόσμος να μην τρώει το κουτόχορτο. Αν ο ΟΦΗ θέλει να δει γιατί ο ΑΡΗΣ έπαιζε πέρσι μπορεί καταρχήν να πάρει τις προσωρινές διαταγές και να τις συγκρίνει. Ο ΑΡΗΣ φρόντισε από την πρώτη στιγμή να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ. Ο ΟΦΗ το έκανε;
Δεύτερο ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΙΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟ. Ο ΟΦΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Ξέρετε ποια είναι μία από τις βασικές προυποθέσεις που επαναλαμβάνω ο ΟΦΗ υπέγραψε και ο ΑΡΗΣ όχι. Ότι οι ομάδες ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99!!!
Τρίτη βασική διαφορά. Ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με αφαιρέσεις βαθμών λόγω ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΦΙΦΑ για χρέη 4 και 5 χρόνων πίσω. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Όσοι και στην Κρήτη μπορούν να τα αντιληφθούν όλα αυτά θα σταματήσουν να κατηγορούν τον ΑΡΗ και θα αντιληφθούν ότι τα λάθη και τα εγκλήματα των δικών τους παραγόντων οδήγησαν την ομάδα τους σε αυτό το σημείο.
Και μια που έγινε λόγος για σαπίλα, προφανώς όλα τα προηγούμενα χρόνια που ο ΟΦΗ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ (!!!), ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) δεν υπήρχε σαπίλα! Όταν είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια την ίδια χρονιά με τον Ηρακλή και ο Ηρακλής έπεσε, αλλά ο ΟΦΗ δεν τιμωρήθηκε και μάλιστα έπαιξε στην Α εθνική χωρίς αδειοδότηση, δεν υπήρχε σαπίλα. Όταν πέρσι στο 2΄λεπτό ο Σπάθας απέβαλε τον Έλσνερ στο ματς της Κρήτης και κέρδιζαν με δυο γκολ οφσάιτ, ενώ δεν δόθηκε και πέναλτι στον Αγκάνθο δεν υπήρχε σαπίλα.
Για να μην αναφερθούμε στο γνωστό θέμα που διερευνά η δικαιοσύνη και στα περίφημα dvd, όπου παράγοντας ομάδας που θα εξεταστεί την επόμενη μέρα από την δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων ζητά βοήθεια για να πάρει την άδεια. Η ομάδα κέρδισε την έφεση παρά τα τεράστια χρέη της. Μήπως να μάθει και ο κόσμος και επίσημα τι τελικά συνέβη;
Ο ΑΡΗΣ ήταν έξω από αυτή την σαπίλα όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό και κατάντησε να παίζει στην Γ εθνική. Δεν έφταιγε φυσικά μόνο αυτή η σαπίλα, αλλά και οι δικοί του παράγοντες που ανέχονταν όλες αυτές τις καταστάσεις και όντας αδύναμοι (και πολλές φορές ανίκανοι) απέτυχαν παταγωδώς.
Όχι όμως και να παρουσιάζουν ορισμένοι τον ΑΡΗ ευνοημένο, ενώ είναι κατακρεουργημένος με στόχο να καλύψουν τα δικά τους λάθη και διοικητικά εγκλήματα. Πλέον που ο ΑΡΗΣ την...πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο ας φροντίσει και να διαφυλάξει σε όλα τα επίπεδα την εικόνα του.
ΥΓ1 Η πτώση του ΟΦΗ ανοίγει άλλη μία θέση από την Γ εθνική προς την Β. Ας κάνουν ότι πρέπει οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον γιατί ο νόμος αυτό αναφέρει. Ότι ανεβαίνουν ομάδες από την χαμηλότερη κατηγορία και Ν. Βόλου και ΟΦΗ, (αλλά και άλλες ομάδες) στην Γ εθνική θα πάνε αν δεν επιλέξουν κάποιο ΑΦΜ. Γιατί θυμηθείτε το. Στην Κρήτη θα παίξει πολύ το...ΑΦΜ.
ΥΓ2 Μια ακόμα νίκη για την ομάδα του ΑΡΗ στο μπάσκετ που την κρατάει στην 3η θέση. Για να καταλαβαίνουμε όμως τι συμβαίνει. Στην Ρόδο την προηγούμενη εβδομάδα ο Κολοσσός νίκησε τον ΑΡΗ με δυο ανάποδα σφυρίγματα στο τέλος και σήμερα έχασε από την ΑΕΚ με τον ίδιο τρόπο. Αντί να είσαι λοιπόν στο +4, την άλη εβδομάδα θα παίξεις ντέρμπι τετράδας.
ΥΓ3 Στο προηγούμενο σημείωμα μου αναφέρθηκα στα όσα καταπληκτικά γίνονται στην Γ εθνική από την ΚΕΔ του Καραμελίδη και του Σερραίου Αμυγδαλή (http://www.gazzetta.gr/football/article/715971/stasoyamygdala). Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εκπληκτικό ανα μία αγωνιστική να σφυρίζουν τον Πανσερραικό οι ίδιοι δυο ρέφερι, Παπαργυρίου στο Απόλλων Αρναίας- Πανσερραικός την 17η αγωνιστική, Δραγάτης στο Πανσερραικός- Θύελλα Φιλώτα την 18η, Παπαργυρίου την 19η στο Πανσερραικός- Εθν. Αλεξανδρούπολης, Δραγάτης την 20η στο Ορφέας-Πανσερραικός και φυσικά Παπαργυρίου την 21η αγωνιστική στο Πανσερραικός-Καμπανιακός!!! Στα δυο εκτός έδρας που έχει σε Κοκκινόχωμα και Βικελίδης ποιοι θα οριστούν;
ΥΓ4 Δεν προλαβαίνει λέει ο συμπολίτης ως τις 27 Μαρτίου να πληρώσει τα χρέη του. Ως τις 27 Απρίλη; 27 του Μάη; Και πόσα είπαμε είναι το αρχικό κεφάλαιο; Θα επανέλθω...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: