Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Έτριβαν τα… Ματα-κια τους!!

Εμβρόντητη άφησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ! Με χαρακτήρα πρωταθλητή και γκολάρες του Μάτα, οι «διάβολοι» σίγησαν το «Άνφιλντ» (2-1) και πάνε φουλ για επιστροφή στο Champions League.

Έτριβαν τα… Ματα-κια τους!
Δεν είναι πρώτη. Ούτε έχει ελπίδες να τερματίσει φέτος εκεί. Μέτα από καιρό όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ξανά σαν πρωταθλήτρια!

Βγάζοντας χαρακτήρα στο «Άνφιλντ», η ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ καθάρισε τη Λίβερπουλ (2-1) και πάει φουλ -όχι απλά για Champions League, αλλά και για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάτα (που άνοιξε το σκορ από μαγική πάσα του Ερέρα και το έκλεισε με γκολ-ζωγραφιά) οι «κόκκινοι διάβολοι» υποχρέωσαν τους παίκτες του Ρότζερς στην πρώτη ήττα μετά το ματς για τον α’ γύρο.

Κατώτερη των περιστάσεων η Λίβερπουλ, καταδικάστηκε απ’ την επιλογή του προπονητή να μην ξεκινήσει τον Τζέραρντ και την αποβολή-εξπρές του αρχηγού της και δεν μπόρεσε τίποτα περισσότερο απ’ τη μείωση του σκορ με τον Στάριτζ.

Μοναδικός διασωθείς ο Μινιολέ, που δεν έχει ευθύνη στα γκολ και απέτρεψε ακόμα βαρύτερη ήττα στις καθυστερήσεις, αποκρούοντας (αυστηρό) πέναλτι του Ρούνεϊ.


Το ματς

Με την απόφαση να μην ξεκινήσει τον Τζέραρντ, ο Ρότζερς αιφνιδίασε (αρνητικά) τους φίλους της Λίβερπουλ. Αυτό δεν ήταν τίποτα, όμως, μπροστά στον… αιφνιδιασμό που τους επεφύλασσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Περιμένοντας έναν αντίπαλο που (λόγω του βαθμολογικού πλεονεκτήματος και της αμυντικογενούς τακτικής του Φαν Χάαλ στα εκτός έδρας ματς) θα κλεινόταν στο μισό γήπεδο, οι «κόκκινοι» τα ‘χασαν όταν τον είδαν να μπαίνει φουριόζος σ’ αυτό.

Γιατί η Γιουνάιτεντ δεν μπήκε για να κλέψει βαθμό/βαθμούς (αλά Αναστό). Μπήκε να παίξει σαν αφεντικό στο «Άνφιλντ». Πριν καν συμπληρωθεί τέταρτο, λοιπόν, το είχε ήδη σιγήσει. Με μια μπαλιά του Ερέρα που έσκισε σαν νυστέρι την άμυνα κι ένα -επίσης χειρουργικής ακριβείας- πλασέ του Μάτα. Αυτό ήταν. Η Λίβερπουλ βραχυκύκλωσε. Χρειάστηκε χρόνο για ν’ αντιδράσει. Κι όταν επιτέλους το έκανε, ο Λαλάνα σπατάλησε απογοητευτικά τη μεγάλη της ευκαιρία ν’ απαντήσει.

Δυστυχώς όμως για τους «κόκκινους», τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη. Διότι αντί να πατήσει πόδι (μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο) ο Τζέραρντ πάτησε τον… Ερέρα. Και φεύγοντας σε μισό λεπτό απ’ το γήπεδο, καταδίκασε ουσιαστικά την ομάδα του. Γιατί εκείνη προσπάθησε να μείνει όρθια. Ίσως είχε δίκιο που ζήτησε κόκκινη σε τάκλιν-καρμανιόλα του Τζόουνς στον Χέντερσον. Και το δίκιο όμως και τα… αυγά και τα πασχάλια τα έχασε ξανά από τον Μάτα…

Όταν ο Ισπανός οριζοντιώθηκε σε πάσα του Ντι Μαρία και δεν υπέγραψε απλώς, αλλά ζωγράφισε τη νίκη των «διαβόλων». Διότι το φιλότιμο που έβγαλε έπειτα η Λίβερπουλ δεν ήταν αρκετό. Η μείωση του σκορ από τον Στάριτζ δεν έφερε τίποτα περισσότερο από σασπένς στα τελευταία λεπτά. Κι αν δεν ήταν ο Μινιολέ (ν’ αποκρούσει αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μπλιντ κι εκτέλεσε ο Ρούνεϊ) η Γιουνάιτεντ θα ‘φευγε με ακόμα πιο θριαμβευτικό διπλό απ’ το «Άνφιλντ».


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τσαν, Σρκτελ, Σακό, Λαλάνα (46’ Τζέραρντ), Άλεν, Χέντερσον, Μορένο (65’ Μπαλοτέλι), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζόουνς, Τουρέ, Λούκας, Λάμπερτ, Τζόνσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Λούις Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Κάρικ, Ερέρα (83’ Φαλκάο), Μάτα, Φελαϊνί, Γιάνγκ (55’ Ντι Μαρία), Ρούνεϊ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλντές, Ράφαελ, Ρόχο, Γιανουζάι, Α.Περέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον
ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»

Τα γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: