Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εμίρ με... Στιλ!!


Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για την όμορφη επιστροφή του Μπαϊράμι και την επαγγελματική εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο.

Εμίρ με... Στιλ!
Σπάνιο το ματς στον Βόλο και όσα έγιναν ή δεν έγιναν σε αυτό. Κατ' αρχάς το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την εστία του Παναθηναϊκού απαραβίαστη για πρώτη φορά μετά το ματς με τη Σταντάρ στο Βέλγιο. Δεν σημαίνει, βέβαια, αυτό και κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο δεν μοιάζει να έχει τη δυναμική των περασμένων ετών αλλά και αδικείται σφοδρά σε επίπεδο ετοιμότητας από το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής δεν έχει κάνει ακόμα σέντρα. Αρα όλες οι ομάδες της κατηγορίας είναι ακόμα σε φάση (περίπου) προετοιμασίας. Συνεπώς είναι λάθος να εξαχθούν συμπεράσματα θετικά σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Σπάνιο το ματς διότι θύμισε στους φίλους του Παναθηναϊκού όσα περίμεναν να δουν πέρυσι το καλοκαίρι από τον Μπαϊράμι. Ο Σουηδός μπορεί να μην είναι ακόμα ταχυδυναμικά σε υψηλό επίπεδο, έπαιξε, όμως, σωστά, πρωταγωνίστησε σε συνδυασμούς (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) και ανέβασε δημιουργικά ακόμα και αυτόν τον πειραματικό Παναθηναϊκό. Μπορείς να το πεις πια: αν ο Εμίρ βρει ρυθμό όχι μόνο χωράει στην 11άδα αλλά μπορεί να νοστιμίσει πολύ τους "πράσινους".

Σπάνιο το ματς διότι στην 11άδα του Αναστασίου είδαμε παίκτες που δεν τους έχουμε συνηθίσει. Λογικά τα μάτια των περισσότερων ήταν πάνω στον Στιλ ο οποίος η αλήθεια είναι ότι έδειξε όσα πάνω κάτω ξέραμε: διακρίνεται στις ενστικτώδεις λεγόμενες αποκρούσεις, νιώθει πολύ άνετα όταν η μπάλα κινείται χαμηλά αλλά προβληματίζεται όταν αυτή είναι στον αέρα. Θα φανεί αν (σε αυτό) επηρεάστηκε και από το άγχος της δικής του πρεμιέρας.

Οσο για τους άλλους "παγκίτες" που βρήκαν χώρο ξεχώρισε ο Ατζαγκούν λόγω του γκολ αλλά και της διαρκούς του κίνησης από τη μία περιοχή ως την άλλη και ο Τριανταφυλλόπουλος που μας θύμισε ότι είναι ένας αξιοπρεπέστατος στόπερ ακόμα και την εποχή που ταλαιπωρείται ως δεξιός μπακ. Ο Μπούι μπορούσε να κερδίσει πολλά περισσότερα απ' όσα κατάφερε τελικά. Και δεν γίνεται η κουβέντα για το σουτ στο δοκάρι, όσο για την ενέργεια που δεν σπατάλησε όσο χρόνο αγωνίστηκε. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και για τον Χουχούμη. Ο νεαρός μπακ ήταν ο παίκτης που άκουγε τα περισσότερα από τον Αναστασίου κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν, όμως, και ιδιαίτερα απειλητικός όσες φορές ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εκκίνηση, λοιπόν, ήταν έγκυρη. Ο Παναθηναϊκός πήρε τους βαθμούς κι έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρόκρισης αλλά και της πρωτιάς στον όμιλο. Το παιχνίδι κύλησε τελικά ομαλά για το "τριφύλλι" αν και ήταν από αυτά που έκρυβε σοβαρές παγίδες. Σπάνιο το ματς, λοιπόν, και για έναν ακόμα λόγο. Ρίξτε μια ματιά στην πρόσφατη παράδοση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και θα καταλάβετε τι εννοώ... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: