Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι»

Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Άρη στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό (83-64), στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. «Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι», υποστήριξε. Στο ίδιο «κλίμα» και οι δηλώσεις του Τόρεϊ Τόμας.

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι»
Πλέον ο Άρης βρίσκεται στην Β’ Φάση του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε του Ηλυσιακού με 83-64, ωστόσο η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» δεν άφησε ευχαριστημένο τον Δημήτρη Πρίφτη.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο τεχνικός του συλλόγου υποστήριξε πως το πρώτο ημίχρονο έδειξε τα… μελανά σημεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία θα πρέπει να παραμείνει ταπεινή, όπως τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Η απόδοσή μας στο πρώτο μέρος ήταν κακή και επιθετικά και αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε. Σε αντίθεση με το πρώτο, δεχτήκαμε μόνο 22 πόντους και μέσα από την άμυνα μπορέσαμε να βρούμε κάποια εύκολα καλάθια και να κερδίσουμε το ματς. Ο Ηλυσιακός είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει σε υψηλό ρυθμό, απειλεί σε μεγάλο βαθμό από την περιφέρεια κι αυτό μας προβλημάτισε πολύ.

Ήταν μία εμφάνιση που μας προσγείωσε μετά το “Nick Galis Cup”, καθώς ανεξάρτητα από την έκβαση του σκορ, δεν είχαμε την απόδοση που είχαμε στο τουρνουά του Σαββατοκύριακου. Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν κατώτερη των προσδοκιών και φανέρωσε τις αδυναμίες μας. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα
».

Ομοίως, ο Τόρεϊ Τόμας επισήμανε πως ο Άρης θα πρέπει να είναι σοβαρός απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ αναφέρθηκε και στην ατομική του απόδοση κόντρα στον Ηλυσιακό.

«Ήταν δύσκολο ματς αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο και βγαίνουν με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ για να κερδίσουν μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Κάνουν ό,τι μπορούν να κερδίσουν. Έτσι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να βγάλεις κι εσύ ενέργεια και επιθετικότητα για να πάρεις τη νίκη. Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε τόσο καλά. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια και ήμασταν πιο σοβαροί. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε, πρέπει να έχουμε την ίδια σοβαρότητα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, διαφορετικά μπορεί να γίνει η ζημιά», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο ίδιος έκανε το καλύτερο, επιθετικά, παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη, σημειώνοντας 23 πόντους με 5 τρίποντα. «Έπρεπε να είμαι επιθετικός, να συμβάλω στο να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα. Προσπαθώ σε κάθε ματς να είμαι ηγέτης, σήμερα πήρα περισσότερες προσπάθειες και τα μακρινά σουτ μου ήταν εύστοχα. Πάνω απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας και γι’ αυτό προσπαθούμε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: