Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»!

Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για την πρώτη μάχη των «αιωνίων». Δύο εβδομάδες και… ελάχιστα φιλικά απέμειναν για το ραντεβού Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Τα νέα και η προετοιμασία των δύο ομάδων.

Δύο βδομάδες έμειναν… «αιώνιοι»
Φάγαμε το γάιδαρο, έμεινε η ουρά… Πέρασαν κοντά στους τέσσερις μήνες από την τελευταία συνάντηση των «αιωνίων» και ήδη μας λείπουν. Η αναμονή, ωστόσο, τελειώνει σύντομα, αφού σε δύο εβδομάδες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα ξαναλένε. Κι όχι σε ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον, αλλά σε νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου, που-ας μη γελιόμαστε-συνεπάγεται μισό… τίτλο. Ας δούμε πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τα προβλήματα των δύο ομάδων πριν από το μεγάλο ματς που θα γίνει 8 ή 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ (για την ώρα χωρίς κόσμο, αλλά εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης των «πράσινων»).

«Νοσοκομείο» ο Παναθηναϊκός

Δεν φτάνει που είναι νέα ομάδα, με πολλούς καινούριους αλλά και νεαρούς σε ηλικία παίκτες, καθώς και νέο προπονητή… Ο Παναθηναϊκός έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από τους τραυματισμούς στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Σλότερ έχει χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία, ο Μαυροκεφαλίδης το μεγαλύτερο μέρος της, ο Νέλσον επιχείρησε να μπει στο πρόγραμμα χθες αλλά ένιωσε ξανά πόνους στην κνήμη, ενώ μέχρι και ο Φώτσης που δεν είχε βγάλει σχεδόν ποτέ μυϊκό πρόβλημα στην καριέρα του υπέστη ελαφρά θλάση. Ειδικά οι τρεις πρώτοι, ακόμη κι αν είναι παρόντες, είναι αμφίβολο αν θα έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και ενσωματωθεί στο πνεύμα που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν, έστω και λίγα, σημεία αναφοράς στην ομάδα: η σταθερή αξία που λέγεται Διαμαντίδης, ο Γκιστ που άργησε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις αλλά δείχνει σε άριστη κατάσταση, ο Μπατίστα που προσδίδει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι από τη ρακέτα που έλειψε πέρσι, αλλά και οι αναβαθμισμένοι Παππάς και Γιάνκοβιτς, που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Όσο για τους νέους, Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος φαίνεται πως θα πάρουν το χρόνο τους, σε αντίθεση με τους Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Κόνιαρη και Λούντζη, που μάλλον θα πρέπει να περιμένουν. Ειδικά, δε, για τους δύο σέντερ, τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη δυσκολότερα καθώς εξετάζεται η αγορά για την απόκτηση κι άλλου ψηλού.

Μέχρι τον προημι-τελικό με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Κάουνας για τα γενέθλια τη Ζαλγκίρις, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα αναμετρηθεί με Γαλατάσαραϊ ή Λοκομοτίβ Κουμπάν. Τελευταία τεστ θα είναι αυτά στη Μόσχα για το «Γκομέλσκι Καπ» της ΤΣΣΚΑ, όπου οι νταμπλούχοι θα παίξουν στις 4 Οκτωβρίου με τη Νίζνι και μια μέρα μετά με την οικοδέσποινα ή τη Λιέτουβος Ρίτας.

Αν δεν έλειπαν και τα «τριάρια»

Ο Ολυμπιακός θα ήταν σε καλύτερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό, αν δεν ερχόταν η λειψανδρία στη θέση «3». Τη στιγμή που η μοναδική σημαντική αποχώρηση του καλοκαιριού αφορούσε τη μετακόμιση του Στράτου Περπέρογλου στην Αναντολού Εφές, ήρθαν και οι τραυματισμοί των Ιωάννη Παπαπέτρου και Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο 20χρονος άσος θα μείνει εκτός λογικά μέχρι τις αρχές του 2015, ο δε 33χρονος Αμερικανός θα επανέλθει προς τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε το βάρος θα επωμιστεί σχεδόν αποκλειστικά ο Ματ Λοτζέσκι.

Πάλι καλά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει σε έναν μεγάλο κορμό από πέρσι, που έχει σημαντικές βελτιώσεις με τις προσθήκες των Λαφαγέτ και Χάντερ αντί των Κόλινς και Σίμονς. Ο Σπανούλης είναι υγιής και φρέσκος, οι περσινοί πρωτάρηδες σε τόσο υψηλό επίπεδο ξένοι της ομάδας δείχνουν φέτος πιο έτοιμοι κι αν έλειπαν και μικροπροβλήματα, όπως οι ενοχλήσεις του Πρίντεζη στη μέση, όλα θα ήταν καλύτερα.

Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Απόψε αναμετράται με τη Μάλαγα στον δεύτερο αγώνα του Gloria Cup και από το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με εκείνο του αγώνα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη μονομαχία Ομπράντοβιτς-Ιτούδη θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα συναντήσουν οι Πειραιώτες την Παρασκευή. Το φινάλε των φιλικών θα δοθεί στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες (3/10) και την Ούνιξ Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη (4/10). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: