Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Δικαίωση με Ορφανό


Η αλλαγή του Νίκου Καραγεωργίου αμφισβητήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας, όμως ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Λεβαδειακό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Ο Εργοτέλης με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκε στους 25 βαθμούς και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακος έμεινε στους 16 βαθμούς και στη 15η θέση της βαθμολογίας.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με γρήγορες αντεπιθέσεις και ατομικές προσπάθειες των Ναπολεόνι και Μπάρκογλου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Εργοτέλης κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και έφτασε με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, σε δυο-τρεις περιπτώσεις με τους Τσεσνάουσκις και Λεάλ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 26’, όταν ο Πόζα έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη.

Ο Μπαλάφας σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καρακώστα στο 36’, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα ματς αρκετά δυνατό, με λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν ο Λεβαδειακός στα πρώτα 45 λεπτά, δεν άφησε πολλούς χώρους για τον Λεάλ και γενικότερα για τους παίκτες της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου. Αρκετά επικίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις.

Στην επανάληψη, ο Καραγεωργίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπέτο και Ορφανό, χρησιμοποιώντας τον δεύτερο στην κορυφή της επίθεσης. Αυτές οι κινήσεις δυσαρέστησαν τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όμως δικαίωσαν λίγα λεπτά αργότερα τον Έλληνα τεχνικό. Ο Ορφανός, πέντε λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ερνάντεθ αναγκάστηκε μετά από αυτό το γκολ να αλλάξει την τακτική της ομάδας του, η οποία φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα να βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Σιστόν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μασάδο, με αποτέλεσμα οι Βοιωτοί να κερδίσουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ισπανός τεχνικός των φιλοξενούμενων έριξε στη μάχη και τον Αμπουμπακάρι στη θέση του Μπάρκογλου, την στιγμή που ο Λεβαδειακός πίεζε τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών, ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 και να πανηγυρίσει στο τέλος της αναμέτρησης τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: