Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Χαλκιάς: Να μην φοβηθούμε…


Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να φοβηθεί, αλλά να σεβαστεί τον Ολυμπιακό, τόνισε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο έμπειρος πορτιέρο αναφέρθηκε στη αναμέτρηση του «δικεφάλου» με τον νταμπλούχο Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Η συνέντευξη του Κώστα Χαλκιά στον ΣΚΑΙ:

Κώστα, που αποδίδεις την σταθερότητα σε θετικά αποτελέσματα και καλή απόδοση που επιδεικνύει ο ΠΑΟΚ;

«Η σταθερή πορεία που έχουμε υπάρχει από πέρυσι, από την αρχή μέχρι το τέλος της περιόδου. Ειδικά φέτος υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα οποία έχουμε παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι. Με την έναρξη του β΄ γύροy, μάλιστα, είμαστε το ίδιο καλοί τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ομάδα να εξελίσσεται με σταθερά βήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έχει ανοδική πορεία για 2, 3 παιχνίδια και στη συνέχεια να κάνει το αντίθετο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε τώρα».
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μεγάλες προσδοκίες πλέον από την ομάδα του. Κάτω από αυτό το πρίσμα, πώς βλέπεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Τις προσδοκίες τις δημιουργήσαμε εμείς. Είναι λογικό που o κόσμος περιμένει ακόμη περισσότερα, γιατί η ομάδα βρίσκεται ψηλά. Το θέμα είναι ότι από την αρχή της περιόδου υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το πλάνο μας. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, είτε παίζεις με τον Ολυμπιακό, είτε με άλλη ομάδα. Τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση, όμως πρέπει να τον σεβαστούμε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβηθούμε. Όπως σε όλα τα ματς θα κατέβουμε για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.».
Πολλοί λένε ότι για τον ΠΑΟΚ θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού;

Εσύ θεωρείς ότι θα παίξει ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι η αλλαγή προπονητή στους «ερυθρόλευκους»;«Αυτές οι απόψεις είναι για εντυπώσεις και τίποτα περισσότερο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, δεν θα δώσουν σημασία στο αν έχει αλλάξει ο προπονητής ή όχι. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος, αλλά λέω και πάλι ότι χρειάζεται προσοχή, γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα».
Υπάρχει κάποιος τομέας του παιχνιδιού που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο. Από το 1΄ ως το 90΄ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να προσέξουμε ιδιαίτερα τον αντίπαλο και να μην μείνουμε στις τελευταίες κακές εμφανίσεις του».
Η τελευταία ερώτηση αφορά στις συζητήσεις σου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανανέωση της συνεργασίας σας.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται; Θα βλέπουμε τον Κώστα Χαλκά με τη στολή του ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια;

«Έχω κάνει συζήτηση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει πολύ καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα Αισθάνομαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν μέρες μπροστά μας για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Τώρα η προσοχή όλων μας είναι επικεντρωμένη στο ματς της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: