Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Άδοξο τέλος στο τουρνουά για τον Παγδατή


Εκτός συνέχειας από το Αυστραλιανό Όπεν έμεινε ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας εγκατέλειψε τον αγώνα όταν βρισκόταν ήδη πίσω με 1-0 στα σετ (6-0) και στη διάρκεια του δευτέρου έχανε με 4-2, αν και ήταν η σειρά του να σερβίρει. Ο Παγδατής ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον ώμο, οι οποίες δεν τον άφηναν να έχει τα χτυπήματα που θέλει και βλέποντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο, με τον ώμο του να τον ταλαιπωρεί, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Η υπερπροσπάθεια του απέναντι στον Ντένις Φερέρ και η ολική ανατροπή που πέτυχε (κέρδισε με 3-2 σετ, ενώ έχανε με 2-0) είχαν… επιπτώσεις τελικά, μια και ο ώμος του Κύπριου πρωταθλητή τον πονούσε υπερβολικά, περιορίζοντας τις κινήσεις και τη δύναμη των χτυπημάτων του. Έτσι, στο έβδομο game του δεύτερου σετ αποφάσισε να δώσει άδοξο τέλος στην πορεία του, στο Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας.

«Ο Μάρκος είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν μπορούσε να αγωνιστεί περισσότερο καθώς τον τραβούσε ο ώμος του και δεν ήθελε να ρισκάρει» είπε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λέιτον Χιούιτ που με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε την πρώτη νίκη του απέναντι στον Παγδατή. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια: «Έχει αποδείξει ότι μπορεί να με κερδίσει. Σήμερα ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι μπορώ να τον κερδίσω, αλλά ο Μάρκος δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια του τουρνουά». Πάντως, το έργο του Αυστραλού δυσκολεύει αφάνταστα πλέον, καθώς στον τέταρτο γύρο του τουρνουά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: