Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Pregame: Μαρούσι-Άρης


Το Μαρούσι φιλοξενεί τον Άρη στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής. Οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το ντέρμπι που έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Τζαμόν Λούκας (Μαρούσι): «Όπως μας έχει δείξει η εμπειρία, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι δύσκολο. Ειδικά μετά την πορεία που έχουμε κάνει και στην Ευρωλίγκα αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι φυσιολογικό να αποτελεί σημαντικό κίνητρο για όλους τους αντιπάλους να θέλουν να μας νικήσουν. Ο Άρης είναι μια ισχυρή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές στην Ευρωλίγκα και στο Κύπελλο. Μας γνωρίζει καλά. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, γιατί θα τον συναντήσουμε με άλλο ρόστερ και με τρίτο διαφορετικό προπονητή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας και στον τρόπο παιχνιδιού που μας έφερε ως εδώ».

Ντέιβιντ Μπλατ (Άρης): «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, κόντρα σε μια ομάδα που φέτος παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Επιπλέον, τους βρίσκουμε απέναντί μας σε μια πολύ καλή χρονική στιγμή γι’ αυτούς, αφού προέρχονται από πολλές και σημαντικές νίκες. Το Μαρούσι διακρίνεται για την ομαδικότητά του και αποδίδει πάρα πολύ καλά ως σύνολο. Αυτός ο αγώνας θα είναι μια πρόκληση για μας. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά, για να καταφέρουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που πρέπει».

Άαρον Μάιλς (Μαρούσι): «Το Μαρούσι αποτελεί έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Είναι μία πραγματική ομάδα και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και εμείς, δείχνοντας ομαδικό πνεύμα, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Για εμάς αυτός ο αγώνας θα είναι ένα τεστ, για να δείξουμε ότι η εμφάνισή μας στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν ήταν συμπτωματική. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε ξανά το στιλ παιχνιδιού που ζητά από εμάς ο νέος προπονητής μας. Πλέον παίζουμε πιο γρήγορα και ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: