Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ Μπάσκετ Επέστρεψε στις νίκες



Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας των ανδρών ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 66-56 της Ολύμπιας Λάρισας. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με μεγάλο όπλο την αμυντική τους λειτουργία, η οποία για τρία ολόκληρα δεκάλεπτα ήταν εξαιρετική, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Θεσσαλών και επέστρεψαν στις επιτυχίες, πραγματοποιώντας σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλουν για να μην χάσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις.
Επιθετικά ο δικέφαλος του βορρά, επέλεξε να μεταφέρει την μπάλα μέσα στο καλάθι, τακτική που αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τόσο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, όσο και ο Τοντόρ Γκετσέφσκι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δύο ψηλοί των γηπεδούχων πέτυχαν τους πρώτους 11 πόντους και δημιούργησαν από νωρίς ένα σταθερό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, ωστόσο δεν φάνηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα να βρεθούν από την αρχή σε θέση κυνηγού. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο με τον ΠΑΟΚ να συντηρεί σταθερά το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να ξεφύγει με διψήφια διαφορά.
Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε και η καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χτυπούν κάτω από την ρακέτα, την ώρα που η Ολύμπια δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, λόγω των κάκιστων επιλογών στην επίθεση αλλά και της δυνατής άμυνας του δικεφάλου. Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να εκτοξευτεί στους 23 πόντους στο 29’.
Στην τελευταία περίοδο και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά απελευθερωμένα, με τους φιλοξενούμενους απλώς να κατορθώνουν να περιορίσουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: