Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Τζεμπούρ: "Με χαροποιεί ότι με θέλει ο Μπάγεβιτς"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζιμπούρ επέστρεψε... δριμύτερος, σε μια χρονική περίοδο που η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ, τον είχε ανάγκη. Ο "τρομοκράτης" σε συνέντευξη του, μίλησε για τη νέα προσπάθεια που κάνει στην ΑΕΚ, για τη σχέση του με τον Μπάγεβιτς, τον Σκόκο, τα διοικητικά προβλήματα αλλά και για την εθνική της χώρας του (Αλγερία.).

Τη φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν ποτέ σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Διοικητικά προβλήματα(οικονομικά, διαχείρισης, επένδυσης), αγωνιστικά(παίκτες δυσαρεστημένοι αλλά και.. πλακωμένοι μεταξύ τους, κόντρα με τον προπονητή), εμφύλιο στις εξέδρες(λιγότερο από άλλες χρονιές είναι η αλήθεια), αλλά και προβλήματα με τον Τύπο.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο Ραφίκ Τζεμπούρ, που πλέον όλα δείχνουν πως ότι έγινε, έγινε και τώρα κοιτάμε μπροστά. Ο "τρομοκράτης" της Ένωσης, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ΑΕΚ, στην εφημερίδα "η Ώρα των Σπορ" και τον Πάνο Λούπο. "Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ. Το 200% για τον κόσμο μας".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ραφίκ Τζεμπούρ:

- Η Άιντραχτ έχει κάνει πρόταση για την απόκτησή σου. Η ΑΕΚ την αρνήθηκε. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο και ποια η επιθυμία σου;

"Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι θα κάνω εγώ. Άμα πει να φύγω, θα φύγω. Μόνο τότε. Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλω να μείνω, αλλά αν είναι καλό για την ομάδα να φύγω, τότε θα φύγω. Πρέπει, βέβαια, να μ' εμπνέει και εμένα η ομάδα, αλλά η ΑΕΚ θα πει την τελευταία λέξη".

- Τώρα που όλα τα επεισόδια ανήκουν στο παρελθόν, ο προπονητής σε θέλει στην ομάδα, ο κόσμος το ίδιο, η διοίκηση το ίδιο, τι ονειρεύεσαι να πετύχεις με την ΑΕΚ;

"Είναι πολύ καλό ότι με θέλουν όλοι αυτοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος με αγαπάει και αυτό το καταλαβαίνω όταν με συναντούν στο δρόμο, αλλά και από τα μηνύματα στο ίντερνετ. Ο κόσμος της ΑΕΚ με κάνει να θέλω να δίνω τα πάντα γι' αυτόν, το 200% για να του ανταποδίδω αυτή την αγάπη. Όταν μου είπαν από την ομάδα να επιστρέψω, έβαλα τα δυνατά μου για να επιστρέψω, όπως θέλει να με βλέπει ο κόσμος. Να πολεμήσω για την ομάδα και να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην πεντάδα για να μπούμε στα πλέι οφ και να βγούμε στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε για τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Με τον Σκόκο πως είναι πλέον οι σχέσεις σας;

"Εντάξει ήταν ένα περιστατικό δέκα δευτερολέπτων, το οποίο ο ελληνικός Τύπος το έκανε μεγαλύτερο απ' ότι ήταν και το συντηρεί εδώ και δέκα μήνες. Ένα επεισόδιο στην προπόνηση ήταν, τίποτα παραπάνω. 'Ότι έγινε έγινε και τελείωσε".

- Ποια παιδιά μέσα από την ομάδα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι;

"Με όλους έχω καλή σχέση, με όλο τον κόσμο. Τον Ταμ (Ενσαλίβα), τον Μαντούκα, τον Γκερέιρο, τον Λεονάρντο, τον Ταχτσίδη, τον Γκέντζογλου, με αυτούς λίγο περισσότερο".

- Ράφικ η νέα χρονιά μπήκε πολύ καλά για σένα. Επανεμφάνιση με μεγάλη νίκη και καλή απόδοση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήσουν καλός στο ματς με τον Ατρόμητο και ήσουν MVP με τον Ηρακλή. Φαίνεται πως σου έλειψε πολύ το ποδόσφαιρο.

"Ξέρετε τους λόγους για τους οποίους έλειψα. Είναι σίγουρο ότι μου λείπει το ποδόσφαιρο, αφού είχα τέσσερις μήνες να αγωνιστώ. Κάθε άνθρωπος όταν φεύγει από την δουλειά που ξέρει να κάνει καλά, είναι φυσιολογικό να βγαίνει έξω από τα νερά του".

- Για ποιον λόγο ζήτησες συγνώμη για το πέναλτι που έχασες στο ματς με τον Ηρακλή; Ένα πέναλτι ήταν που σημαίνει ότι μπορεί η μπάλα να μπει στα δίχτυα, μπορεί και όχι...

"Εγώ πήρα την ευθύνη να το εκτελέσω. Ένιωσα ότι η ομάδα μου έχασε δύο βαθμούς από την δική μου απόφαση και την άστοχη εκτέλεση και όφειλα να ζητήσω συγνώμη. Αν είχα σκοράρει, θα είχαμε κερδίσει".

- Πως ήταν για σένα το διάστημα που έμεινες εκτός ομάδας; Τι σκεφτόσουν;

"Σε αυτό το διάστημα είχα τον χρόνο να σκεφτώ τα λάθη που έχω κάνει αλλά έπρεπε να κοιτάξω να προπονηθώ ατομικά για να μην μείνω πολύ πίσω αγωνιστικά. Η αλήθεια είναι ότι υπέφερα όλο αυτό το διάστημα, αλλά το αφήνω πλέον πίσω και αυτό είναι που έχει σημασία".

- Θεωρείς ότι για όλη αυτή τη κόντρα φταίξατε και οι δύο, έφταιξες εσύ περισσότερο, έφταιξε ο προπονητής;

"Είναι κάτι που έγινε στο παρελθόν, δεν ασχολούμαι πλέον. Ότι έγινε, έγινε. Το έχω ξεχάσει".

- Πως είναι πλέον η συνεργασία σου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς; Χθες (προχθές) είπε στη συνάντηση που είχε με τον κύριο Θανόπουλο, ότι σε θέλει οπωσδήποτε στην ομάδα.

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι με θέλει ο προπονητής μου. Ο προπονητής έκρινε ότι είμαι απαραίτητος για την ομάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα".

- Πως χαρακτηρίζεις τον Μπάγεβιτς ως προπονητή;

"Κρατάω την άποψή μου για τον εαυτό μου".

- Όταν επέστρεψες, μίλησες με τον προπονητή; Τι σου είπε και τι του είπες;

"Μιλήσαμε για λίγα λεπτά μόνο και με ρώτησε για το πως είμαι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δεν είπαμε πολλά-πολλά"

- Μετάνιωσες ποτέ που ήρθες στην ΑΕΚ, τότε που σε ήθελε και ο Παναθηναϊκός;

"Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός είχε εκδηλώσεις ενδιαφέρον για μένα, αλλά με κέρδισε η ΑΕΚ. Ήταν δική μου απόφαση να έρθω στην ΑΕΚ και δεν το έχω μετανιώσει παρά τα όσα έχουν συμβεί. Όταν υπογράφω κάπου σημαίνει ότι είμαι 100% σίγουρος και δεν μετανιώνω"

- Χθες (προχθές) έκανε κάποιες δηλώσεις ο προπονητής σου στην Εθνική Αλγερίας, Ραμπά Σααντάν που είπε ότι θα επιστρέψεις στην ομάδα μετά το Κόπα Άφρικα. Αυτό σου δίνει φτερά στα πόδια για να αποδώσεις ακόμα καλύτερα;

"Η μαμά-πατρίδα είναι κάτι πολύ σπουδαίο για μένα και σίγουρα η επιστροφή στην Εθνική ομάδα, θα μου ανεβάσει πολύ την ψυχολογία. Είναι το όνειρό μου να αγωνιστώ στο προσεχές Μουντιάλ. Είναι πολύ καλό νέο, είναι η μεγάλη μου επιθυμία".

- Μουντιάλ με την φανέλα της Εθνικής Αλγερίας. Πως το φαντάζεσαι; Τι ονειρεύεσαι;

"Είναι ένα όνειρο. Η πατρίδα μου ταλαιπωρήθηκε 15 ολόκληρα χρόνια από εμφύλιο πόλεμο και ήταν καλό για τον λαό μας να βγει στον δρόμο να πανηγυρίσει και να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου, ύστερα από 26 χρόνια. Υπάρχει πρόβλημα με τους πολιτικούς στη χώρα μου και πρέπει να δώσουμε χαρά στον λαό μας που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα".

- Θα είναι και η Εθνική Ελλάδας παρούσα στο Μουντιάλ. Πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει κάτι καλό;

"Υπάρχουν δύο πολύ δυνατές και μαχητικές ομάδες στον όμιλο, η Αργεντινή και η Νιγηρία. Η Νιγηρία τρέχει πολύ. Αν όμως οι Έλληνες υπερβούν τους εαυτούς, ποτέ δεν ξέρεις".

- Το παρατσούκλι «τρομοκράτης» που σου κόλλησε στην ΑΕΚ σου αρέσει;


"Με αφήνει αδιάφορο, δεν έχουν και πολλή αξία αυτά για μένα. Εδώ στην Ελλάδα όπου πάω, συνήθως ακούω τις λέξεις μα...κα και π...στη! Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτά".

- Ποιο παιχνίδι σου έχει αποτυπωθεί στην μνήμη ως το καλύτερό σου με την ΑΕΚ;

"Το φετινό με τον Ολυμπιακό και το περσινό με τον ΠΑΟΚ που είχα σκοράρει κιόλας, ήταν τα καλύτερα. Κι εκείνο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα τρελό παιχνίδι, ο κόσμος αποδοκίμαζε τον προπονητή. Έκατσε η φάση στις καθυστερήσεις, είχα την έμπνευση με το ψαλιδάκι και καταφέραμε να κερδίσουμε".

- Ποια ήταν η χειρότερη σου στιγμή στην ΑΕΚ;

"Η διένεξη με τον προπονητή που με κράτησε τέσσερις μήνες εκτός ομάδας".

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα στον χαρακτήρα σου;

"Το μεγαλύτερο μειονέκτημά μου είναι πως είμαι πολύ αληθινός και αυτό απ' ότι έχω καταλάβει δεν αρέσει στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα νομίζω ότι είναι η γενναιοδωρία μου".

- Τα διοικητικά προβλήματα έχουν επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία τη δική σου κι των συμπαικτών σου;

"Τη δική μου όχι γιατί έλειπα τέσσερις μήνες και δε τα έζησα. Όμως οι άλλοι βλέπω ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση με τα όσα γίνονται"

- Συζητάτε στα αποδυτήρια για τα οικονομικά προβλήματα; Εσύ φοβήθηκες ποτέ ότι θα χάσεις τα λεφτά σου από την ΑΕΚ;

"Αυτά πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν σκέφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα χάσω τα χρήματά μου. Θα προτιμούσα να ήμουν εδώ, να έπαιζα".

- Πως είναι φέτος το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια;

"Πιστεύω ότι οι παίκτες δεν είναι πολύ καλά ψυχολογικά και κάτι περιμένουν στην καριέρα τους, έχουν μία προσδοκία για κάτι καλύτερο. Περιμένουν κάτι καινούργιο για να βελτιωθεί και ο τρόπος ζωής τους".

- Τώρα παίζετε με τα Γιάννενα. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα σερί από νίκες ώστε να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα;

"Η ομάδα έχει ανάγκη από φρεσκάδα, πρέπει να δουλέψουμε πιο καλά στην τακτική, να βρούμε αυτοματισμούς ώστε να πάμε καλύτερα".

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

"Κάθε ποδοσφαιριστής έχει μεγάλα σχέδια για να παίξει μπάλα σε μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος στην Ελλάδα".

- Έχεις κάνει λάθη στη ζωή σου;

"Έχω κάνει πολλά λάθη και στην καριέρα μου και στην ζωή μου, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας".

- Διαβάζεις εφημερίδες;

"Δεν διαβάζω εφημερίδες. Έχω σιχαθεί τον ελληνικό Τύπο και δεν έχω διάθεση".

- Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της ΑΕΚ που σε αγαπάει ιδιαίτερα;

"Ο Τζιμπούρ θα κάνει τα πάντα για να καλυτερεύσει την απόδοση της ΑΕΚ. Όλο μου τον εαυτό θα δώσω γι' αυτή την ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: