Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αναστασιάδης: «Ο Σαββίδης έδιεξε πολύ ενδιαφέρον για το σκάκι»

Για την συνάντηση που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας σκάκι της Ελλάδας, μίλησε ένας εξ αυτών, ο Παύλος Αναστασιάδης, μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".

"Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε στη Μόσχα, αλλά πριν από λίγες μέρες έγινε και μία δεύτερη συνάντηση στη σουίτα του ξενοδοχείου που διέμενε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έδειξε να νοιάζεται πολύ για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ακόμη και στην ΠΑΕ φαίνεται πως θέλει να το περάσει, καθώς πιστεύει ότι βοηθά το σκάκι να αναπτυχθεί το πνεύμα των παικτών. Άλλωστε όλοι ξέρουμε την παράδοση που έχουν οι πρώην Σοβιετικοί στο σκάκι. Συζητήσαμε και για ένα βιβλίο, "Ποδόσφαιρο και σκάκι" λέγεται και μάλιστα ενδιαφέρθηκε να το μεταφράσει και να το εκδώσει στα ελληνικά, αν είναι καλό" ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ίδιος μετέφερε και ένα ανέκδοτο από την εν λόγω συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ: "Είχαμε μαζί μας και δύο παιδιά, την Αβραμίδου και τον Ιωαννίδη, τα οποία του είπαν τα κάλαντα και μάλιστα στα ποντιακά και ο ίδιος αμέσως θυμήθηκε το έθιμο και τους έδωσε χαρτζιλίκι... 500 ευρώ. Τα παιδιά το κοιτούσαν και δεν το πίστευαν. Ο ίδιος τους είπε πως θα τους βοηθήσει σε ότι χρειαστούν".



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: