Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Μπράβο τους που δεν με… απέλυσαν»

Συγχαρητήρια στη διοίκηση της Μίλαν έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, για τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε την κρίση των πρώτων αγωνιστικών του Καμπιονάτο.

«Μπράβο τους που δεν με… απέλυσαν»
Μετά από ένα… θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου η Μίλαν είδε τους καλύτερους παίκτες της να αποχωρούν, οι περισσότεροι περίμεναν μια χρονιά απογοητευτική για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Τα πρώτα δείγματα γραφής της… νέας Μίλαν δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ενθαρρυντικά. Η απόδοση της ομάδας ήταν, στα περισσότερα παιχνίδια, κακή, τα αποτελέσματα ακόμα χειρότερα και οι «ροσονέρι» έφτασαν να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δικαιώνοντας όσους προέβλεπαν τα… χειρότερα. Ήταν εκείνη η στιγμή, που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η καρέκλα του Αλέγκρι «έτριζε» επικίνδυνα.

Τελικά ο προπονητής των «ροσονέρι» έμεινε στη θέση του και η ομάδα κατάφερε, παιχνίδι με το παιχνίδι, να βελτιώσει, τόσο την απόδοσή της, όσο και τα αποτελέσματα. Κατόρθωσε να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Serie A. Κάτι που, σύμφωνα με τον Αλέγκρι, πρέπει να πιστωθεί στη διοίκηση της ομάδας.

«Τα τελευταία αποτελέσματα, που μας έφεραν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δικαιώνουν τη διοίκηση που επέλεξε να συνεχίσει με εμένα στον πάγκο. Δεν με έδιωξαν όταν θα μπορούσαν, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Πίστεψαν στις διαβεβαιώσεις μου, πως η ομάδα θα ανέβει και τώρα αποδεικνύεται πως έπραξαν σωστά. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα είναι διαφορετικός του πρώτου. Η Μίλαν θα έχει μεγάλη συγκομιδή βαθμών και θα προσπεράσει κάποιες από τις ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι μπροστά μας. Είμαι σίγουρος πως το τέλος θα μας βρει πολύ ψηλότερα από όσο μερικοί υπολόγιζαν», δήλωσε στο συνδρομητικό «Sky» ο προπονητής της Μίλαν.

Μετά από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων, ήρθε η βαριά ήττα από τη Ρόμα να σας… προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα. «Κανείς δεν είπε πως η ομάδα θα στρώσει σε ένα μήνα, ή πως μέσα σε τρία ματς η βαθμολογική μας θέση θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και υπομονή. Αν κερδίσουμε τη Σιένα, θα ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με 30 βαθμούς. Από εκεί θα ξεκινήσουμε τον δεύτερο και είμαι σίγουρος πως μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε φτάσει πιο ψηλά. Μετά θα μένουν οι δύο τελευταίοι μήνες, στους οποίους θα φανεί ποιος είναι σε καλή κατάσταση, ποιος έχει… ξεφουσκώσει και ποιος μπορεί να κάνει το… σπριντ και να τερματίσει πιο ψηλά. Αυτό που ελπίζω πως θα κάνει η ομάδα μου. Ή μάλλον είμαι βέβαιος πως θα κάνει», τόνισε με σιγουριά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: