Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι διαφορετικοί ...δρόμοι της Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης παρότι μπήκαν στην ίδια αφετηρία έχουν ακολουθήσει τελείως διαφορετικές πορείες. Ρεκόρ δεκαετίας για του «ασπρόμαυρους» το αντίθετο για τους «κίτρινους».
Το 2012 είναι έτοιμο να… αποχωρήσει και αν ισχύει αυτό που λένε πως η τελευταία γεύση που μένει, τότε για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης τον ΠΑΟΚ και τον Άρη αυτή είναι εντελώς διαφορετική.
Οι δύο ομάδες φέτος ακολούθησαν, για διαφορετικούς λόγους βέβαια, δρόμους παρόμοιους, όμως μέχρι στιγμής τους οδηγούν σε διαφορετικούς προορισμούς.
Ο ΠΑΟΚ της δεύτερης θέσης
Με βάση στο ελληνικό στοιχείο η πορεία τους στο πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετική. Από τη μία ο ΠΑΟΚ με την «μαγιά» των έμπειρων παικτών και με… χρήσιμους τους δύο Αμερικανούς του, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα του την τελευταία δεκαετία.
Έπειτα από το μέτριο ξεκίνημά του (ρεκόρ 1-2) τρέχει ένα σερί επτά διαδοχικών νικών κάτι που τον έχει φέρει στο γκρουπ των ομάδων που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μίγμα από δύο τρεις έμπειρους παίκτες που δε διστάζουν να κουβαλήσουν τον ρόλο του ηγέτη. Δίπλα τους υπάρχουν πολλοί ρολίστες που ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στο παιχνίδι και αυτό φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από την ποιότητα.
Το σημαντικότερο είναι όμως πως αφενός η ομάδα δείχνει να νοικοκυρεύεται και πάλι οικονομικά ενώ έχει καταφέρει να φέρει και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο.
Η πορεία των δύο ομάδων ως τη 10η αγωνιστική
Η… ανηφόρα του Άρη
Τέτοιο πρόβλημα δεν είχε παραδοσιακά ο Άρης. Έχει όμως… όλα τα υπόλοιπα. Οι «κίτρινοι» έχουν μπει μέσα σε μια δύσκολη περίοδο και αυτό όπως είναι φυσικό πως είχε αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα.
Ο Άρης είχε το δεδομένο πρόβλημα με τους ξένους παίκτες, όμως (άλλωστε και ο ΠΑΟΚ με δύο ξένους πορεύεται) δεν έχει πάρει τη βοήθεια που θα περίμενε και από τους Έλληνες.
Παρότι αγωνιστικά η δομή του μοιάζει με εκείνη του ΠΑΟΚ, ούτε ο Αλεξανδρής μα ούτε και ο Αγγέλου έχουν καταφέρει –ακόμα- να βάλουν την ομάδα σε ράγες.
Σίγουρα η τύχη έχει παίξει το δικό της ρόλο, όμως ο Άρης έχει μόλις τρεις νίκες με αυτό το 3-7 να αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ του τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα που στα τέλη της περασμένης δεκαετίας διεκδικούσε τη δεύτερη θέση λίγα χρόνια αργότερα «αγκομαχά» για τα πλέι οφ.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: