Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Ιδού ο νέος Ιμπραΐμοβιτς»

Την εκτίμηση που τρέφει στις ικανότητες του Στεφάν Ελ Σααραουΐ εξέφρασε για ακόμη μία φορά σε συνέντευξή του ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος παρομοίασε τον «Φαραώ» με τον Ιμπραΐμοβιτς.

«Ιδού ο νέος Ιμπραΐμοβιτς»
Όταν το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της Μίλαν αποφάσιζε να πουλήσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι περισσότεροι… «ειδικοί» του ποδοσφαίρου εξέφραζαν την άποψη πως, παίκτης με τις εκτελεστικές ικανότητες του Σουηδού δεν επρόκειτο να βρεθεί και ως εκ τούτου η επιθετική γραμμή των «ροσονέρι» θα παρουσιάσει πρόβλημα.

Μερικούς μήνες μετά, ένας νεαρός, σχεδόν άγνωστος μέχρι χτες, ο Στεφάν Ελ Σααραουΐ, έχει πετύχει 14 γκολ πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και έχει κάνει τους πάντες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Ένας από αυτούς είναι ο συμπαίκτης του, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», παρομοίασε τον Ελ Σααραουΐ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Σχεδόν έχουμε βρει τον νέο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι ο Στεφάν Ελ Σααραουΐ, ο οποίος αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό, θα μπορέσει να φτάσει τον Σουηδό. Αν δουλέψει σωστά και είναι και λίγο τυχερός, αυτός θα είναι ο νέος Ιμπραΐμοβιτς», τόνισε με σιγουριά για την αξία του νεαρού ο Μπόατενγκ.

Η απώλεια, ωστόσο, του «Ίμπρα» δεν είναι μικρή. «Σίγουρα, ένας παίκτης σαν τον Ζλάταν δεν αντικαθίσταται εύκολα. Ο Σουηδός με το παιχνίδι του βοηθούσε τους μέσους πολύ, αφού άνοιγε χώρους και μας έδινε την ευκαιρία να πετυχαίνουμε γκολ. Αυτό φέτος λείπει, αν και υπάρχει μια σχετική βελτίωση στον τομέα αυτό. Ίσως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η απόδοσή μου δεν είναι το ίδιο καλή με πέρσι. Μου λείπουν τα γκολ», εκτίμησε ο Γκανέζος.

Πραγματικά, πέρσι πέτυχες αρκετά γκολ. Ποιο από αυτά θυμάσαι περισσότερο; «Τα τρία με τη Λέτσε. Πήρα τη μπάλα σπίτι μου και κάθε φορά που την κοιτάω, θυμάμαι τα γκολ εκείνα», απάντησε ο Μπόατενγκ.

Ποια είναι τα όνειρά σου για τη χρονιά που έρχεται; «Περιμένω με λαχτάρα τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου, όλοι θα μιλούν για τα ματς αυτά. Εύχομαι να επαναληφθεί η ιστορία του Δαυίδ με το Γολιάθ. Αν έγινε μια φορά το θαύμα, μπορεί να γίνει και μια δεύτερη», είπε χαμογελώντας ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: