Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος στα λεφτά από την έρημο

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την εξωτερική κι εσωτερική επικαιρότητα στον χώρο του αθλητισμού.
Άραβες και λοιπούς αλλοδαπούς που υπόσχονται λεφτά και μετά γράφουν στην άμμο της ερήμου τα χρέη η ΟΥΕΦΑ δεν δείχνει να γουστάρει. Η «καμπάνα» στη Μάλαγα ήταν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η εφαρμογή του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και ισολογισμού δίχως την παρουσία προέδρων που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους είναι επί θύραις ως ντιρεκτίβα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Γερμανικός δάκτυλος είναι αυτός. Η Μπάγερν γκρινιάζει για όλους τους σεΐχηδες που τους χαλάνε την πιάτσα με το αεριτζίδικο στυλ του «πάρε κόσμε», αντί για αγγλοσαξονική ακρίβεια στα ταμεία τους.

Τον Τόμας Ντε Βινσέντι τον χαρακτηρίζεις είτε ως λαχείο είτε ως ανάγκη των καιρών. Όπως και να έχει, πριν από 2-3 χρόνια με παίκτη από τα χαμηλά στρώματα της Super League, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Γ' Αργεντινής, ουδείς εκ των μεγάλων θα ασχολούνταν.

Ο Μουρίνιο πάει φιρί φιρί για να τον σουτάρουν από τη Ρεάλ. Στον πάγκο ο Κασίγιας, πέταξε λευκή πετσέτα για τον τίτλο, ενώ «έφαγε» διαδοχικά τον τελευταίο καιρό και τους Ζιντάν, Βαλντάνο από ηγετικές θέσεις. Εκτός «Βασίλισσας» πέταξε τόσο τον επί σειρά ετών γιατρό της, Χοσέ Ερνάντεθ, όσο και τον «ισόβιο» μάγειρα της ομάδας, Τσέτσου. Μόνο τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει... κρατήσει στη θέση του ο Πορτογάλος.

Ο Λούκας, για τον οποίο ενδιαφέρονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, στην Ισπανία δεν τον θυμούνται καν. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι στην Ουκρανία με την άσημη Καρπάτι Λβιβ. Πριν, με το ζόρι έκανε επτά ματς στην πρώτη ομάδα της Ράγιο Βαγεκάνο. Βάζει γκολ στο ουκρανικό πρωτάθλημα (14 σε 51 συμμετοχές), αλλά δεν τον λες και σούπερ σταρ.

Στεάουα, Μπεκάλι και λογική έχουν τσακωθεί. Πολλούς Έλληνες φέρεται να θέλει η ομάδα του Βουκουρεστίου. Όποιος ενδιαφέρεται να πάει εκεί ας ρωτήσει τον Παντελή Καπετάνο που ακόμη να βγάλει άκρη με τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο του ρουμανικού συλλόγου.

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια, που το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον πάγκο του Ολυμπιακού (προ Ζαρντίμ), είναι έτοιμος να αναλάβει τη Λα Κορούνια. Το κλειδί λέγεται Ζόρζε Μέντες. Ο περίφημος Πορτογάλος μάνατζερ αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της Ντεπορτίβο κι έτσι θα βολέψει και τον πελάτη του στην τεχνική ηγεσία της Ντεπορτίβο.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: