Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Η ΑΕΚ χτίζεται για πρωταθλητισμό»

Ομάδα που χτίζεται με στόχο να πρωταγωνιστήσει, αλλά που θα χρειαστεί την υπομονή όλων δημιουργεί η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό.

«Η ΑΕΚ χτίζεται για πρωταθλητισμό»

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της «Ένωσης» έκανε την αποτίμηση της σεζόν και μίλησε για τα πλάνα για την επόμενη περίοδο, όπως και τις επαφές για την παραμονή του Μαλίκ Χέρστον.

Αναλυτικά, ο Άγγελος Κορωνιός μίλησε για:

-την αποτίμηση της φετινής σεζόν: «Δεν ήταν αποτυχημένη η σεζόν. Στόχος έγινε κάποια στιγμή η τετράδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απέτυχε η ΑΕΚ. Δεν ήταν ομάδα του Σάκοτα αυτή. Έγιναν κάποια συμπληρώματα, υπήρξαν προσθήκες, αλλά δεν είχαμε την ομάδα από την αρχή. Η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν ήταν έτοιμη για πρωταθλητισμό».

-τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Όταν λέγεσαι ΑΕΚ πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, είσαι καταδικασμένος από την ιστορία σου. Η φανέλα είναι βαριά. Όμως αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν γίνεται σε πέντε μήνες, δεν γίνεται σε ένα χρόνο. Χρειάζεται υπομονή, από μας και τον κόσμο. Η ΑΕΚ σχεδιάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρει αύριο το πρωτάθλημα. Φέτος ξεκινά ουσιαστικά το χτίσιμο της ΑΕΚ, θα γίνει καινούρια ομάδα που ξεκινά από το μηδέν».

-το αν ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί από την Ευρώπη: «Ανεξάρτητα από το αν και πού θα παίζουμε στην Ευρώπη, στήνουμε την ομάδα για ψηλά με βάση τους στόχους που έθεσαν η διοίκηση και ο κόουτς. Θα υπάρξουν σίγουρα διαφοροποιήσεις όταν μάθουμε τα περί Ευρώπης, αλλά δεν θα είναι μεγάλες. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και προχωράμε».

-τις επαφές με τον Μαλίκ Χέρστον: «Είναι ένας χαρισματικός παίκτης, επιπέδου Ευρωλίγκας. Το τεχνικό επιτελείο έκρινε ότι έπρεπε να ξεκινήσει το παζλ από αυτόν. Η πλευρά του παίκτη μιλά με τον κύριο Αγγελόπουλο. Είναι και θέματα οικονομικής φύσεως, είναι διάφορα. Θα δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: