Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Και τώρα οι δυο τους!!


Αργεντινή και Ουρουγουάη αναμετρούνται για τη 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου στο Κόπα Αμέρικα, με τον αγώνα να έχει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Παραγουάη-Τζαμάικα το άλλο ματς.

Και τώρα οι δυο τους
Αγωνιστική που κρίνει πολλά για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Β’ όμιλο είναι αυτή που θα διεξαχθεί σήμερα με τους αγώνες Παραγουάη-Τζαμάικα και Αργεντινή-Ουρουγουάη, καθώς με τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής η κατάσταση έχει μπερδευτεί επικίνδυνα για τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Παραγουάη-Τζαμάικα (17/6, 00:00 - ΣΚΑΪ)
Τις εντυπώσεις έκλεψαν την πρώτη αγωνιστική του Κόπα Αμέρικα Παραγουάη και Τζαμάικα, καθώς οι «Αλμπιρόχα» κατάφεραν να εξαλείψουν μειονέκτημα δύο γκολ κόντρα στην Αργεντινή και τελικά να «κλέψουν» τον ένα βαθμό ενώ η Τζαμάικα μπορεί να ηττήθηκε από την Ουρουγουάη, αλλά η αντίστασή της ήταν πολύ πιο σθεναρή απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Η Παραγουάη, πλέον, είναι το ξεκάθαρο φαβορί και με νίκη έχει μεγάλη ευκαιρία για το αποφασιστικό βήμα που ενδεχομένως να σημάνει και πρόκριση στην επόμενη φάση. Ανάλογες βλέψεις έχει και η Τζαμάικα που παρά το γεγονός ότι είναι το μόνιμο αουτσάιντερ, ο τεχνικός της ομάδας, Γουίνφριντ Σέφερ θέλει την πρόκριση.

«Θέλουμε να πάμε στα προημιτελικά, γι’ αυτό και ήρθαμε στη Χιλή να παίξουμε στο Κόπα Αμέρικα. Τώρα πρέπει να δούμε την αντίδραση των παικτών μετά την ήττα. Το ματς κόντρα στην Παραγουάη είναι πολύ δύσκολο, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε καλό ποδόσφαιρο και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερη τύχη».

Πιθανές ενδεκάδες:

Παραγουάη (4-5-1): Βιγιάρ - Σαμούδιο, Σίλβα, Αγκιλάρ, Κάσερες - Βαλντές, Ορτίθ, Κάσερες, Ορτιγκόθα, Γκονζάλες - Μπάριος

Τζαμάικα (4-4-2): Κερ - Λόρενς, Έκτορ, Μόργκαν, Μαριάπα - Λέινγκ, Μακάναφ, Όστιν, Μακλίρι - Μάτοκς, Μπαρνς


Αργεντινή - Ουρουγουάη (17/6, 02:30 - ΣΚΑΪ)
Σε μπελάδες έβαλε τον εαυτό της η Αργεντινή, καθώς στην πρεμιέρα κόντρα στην Παραγουάη κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά χαλάρωσε και τελικά το πλήρωσε, αφού δέχθηκε την ισοφάριση πριν από τη λήξη του ματς.

Αυτή η εξέλιξη έχει δώσει χαρακτήρα τελικού στον αγώνα κόντρα στην Ουρουγουάη, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες της Αργεντινής.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο την ώρα του αγώνα και να μην περιμένουμε τον προπονητή μας να μας πει τι να κάνουμε. Πρέπει κόντρα στην Ουρουγουάη να τους σταματήσουμε αμυντικά και μπροστά γνωρίζουμε ότι Ντι Μαρία, Μέσι και όποιος επιθετικός επιλεχθεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Από την άλλη μεριά, η Ουρουγουάη που είναι και η κάτοχος του τίτλου, με νίκη θα εξασφαλίσει άμεσα την πρόκρισή της και ο Ντιέγκο Γοδίν που έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Μέσι έδωσε τις οδηγίες για τον Αργεντινό.

«Δεν υπάρχει φόρμουλα για να σταματήσουμε τον Μέσι, καθώς αν υπήρχε θα υπήρχε κάποιος που θα τον είχε σταματήσει. Δεν υπάρχει συνταγή, μόνο ομαδική προσπάθεια. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί, γιατί αλλιώς είναι αδύνατο».

Αργεντινή (4-3-3): Ρομέρο - Ρόχο, Οταμέντι, Γκαράι, Ρονκάλια - Μπανέγα, Μασεράνο, Παστόρε - Ντι Μαρία, Αγκουέρο, Μέσι

Ουρουγουάη (4-4-2): Μουσλέρα - Περέιρα, Γοδίν, Χιμένες, Περέιρα - Ροντρίγκες, Ρίος, Λοδέιρο, Σάντσες - Καβάνι, Ρολάν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 3 (1-0)
2. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1 (2-2)
3. ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1 (2-2)
4. ΤΖΑΜΑΪΚΑ 0 (0-1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: