Ο Γιάννης Αμανατίδης μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τις φήμες επιστροφής του στην Ελλάδα, την Άιντραχτ, τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως είναι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του.
Ο Έλληνας πρώην πλέον παίκτης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τα σενάρια επιστροφής του στην πατρίδα μας, επισημαίνοντας πως θα αποτελούσε προοπτική για τον ίδιο να αποχωρήσει από τη Γερμανία με προορισμό άλλες πολιτείες:
Γιάννη, καλησπέρα από την Αθήνα. Στην Ελλάδα ακούγεται πολύ έντονα πως αποτελείς υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού...
«Καλησπέρα. Εγώ έμαθα σήμερα το πρωί αυτό που λέτε. Προσωπικά, μπορώ να πω πως δεν υπάρχει κάποια επαφή μαζί μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως χθες αργά το βράδυ έσπασα το συμβόλαιό μου με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έμεινα ελεύθερος από την ομάδα. Σήμερα κατατέθηκε και η μήνυση και όλα τελείωσαν. Η κοινή λύση βρέθηκε και από χθες το βράδυ δεν ανήκω στο δυναμικό της ομάδας. Πλέον είμαι ελεύθερος».
Έχει έρθει κάποιος σύλλογος σε επαφή μαζί σου; Θα έλεγες ναι στον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα θα υπάρξουν επαφές και συζητήσεις για το μέλλον μου με ομάδες. Θα μιλήσουμε με όσες ομάδες ενδιαφέρονται και με τους ανθρώπους αυτών. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαι ανοικτός σε όλα. Συζητώ για τα πάντα και δεν έχω κανένα πρόβλημα».
Ποια είναι η προτεραιότητά σου; Είσαι θετικός στο ενδεχόμενο να γυρίσεις στην πατρίδα;
«Είμαι εδώ (σ.σ Γερμανία) πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα δώδεκα χρόνια. Από την άλλη θα ήθελα κάτι το διαφορετικό. Σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτω το εξωτερικό. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αποχωρήσω από τη Γερμανία. Σαν εμπειρία θα το ήθελα να αγωνιστώ κάπου αλλού. Τα πάντα είναι πιθανά. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα για εμένα τότε είμαι διατεθειμένος να το εξετάσω και να το συζητήσω».