Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σολτάνι: Γι’ αυτό επέλεξα τον Άρη!

Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή είναι πεπεισμένος και έτοιμος μέσα από τη δουλειά να τα πετύχει φορώντας τα κιτρινόμαυρα.



Ο Καρίμ Σολτάνι, ένα από τα νέα αποκτήματα του Άρη, μιλάει για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του ξεκαθαρίζοντας πως το άριστο κλίμα είναι αυτό που του έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, όπως και η σοβαρή δουλειά που γίνεται. Ο Γαλλοαλγερινός δηλώνει πιο έμπειρος στη Σούπερ Λιγκ και δίνει υπόσχεση πως φέτος θα είναι ακόμη πιο διαφορετικός και θα προσπαθήσει να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε ο Άρης να πετύχει τον… ελάχιστο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ: Γιώργο Στράντζαλη
-Καρίμ, από τον Ηρακλή στον Άρη πλέον. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
«Ήταν ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου να έρθω σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Άρης και μπορώ να πω ότι οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Είναι δύο εβδομάδες που προπονούμαι με την ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο, όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Γίνεται μια επαγγελματκή δουλειά και σε αυτό βοηθάει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών»
-Πρώτη σου συμμετοχή (στο φιλικό με τον Ατρόμητο), πρώτο σου γκολ με τα κιτρινόμαυρα…
«Είναι σημαντικό που σκόραρα για την ψυχολογία μου, αλλά η ουσία είναι να δουλέψουμε σκλήρά και να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Αυτό έχει σημασία στην προετοιμασία».
-Στον Ηρακλή σε γνωρίσαμε αριστερό χαφ, αλλά και ως κρυφό «κυνηγό». Ο Τσιώλης σε δουλεύει πολύ ως δεύτερο επιθετικό. Η θέση σου στο γήπεδο ποια είναι;
«Παίζω περισσότερο στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου, πέρυσι έπαιξα σε 3-4 θέσεις. Για μένα το σημαντικότερο είναι να αγωνιζόμαι. Η καλύτερη θέση όμως είναι αυτή που θα βοηθήσω την ομάδα… αν είναι δεξιά ή αριστερά μικρή σημασία έχει. Θα ανταπεξέλθω το ίδιο, όπου με χρειαστεί ο προπονητής. Πάντως το καλό μου πόδι είναι το δεξί».
- Παρότι νέος στην ομάδα, τώρα αρχίζεις να μπαίνει στο κλίμα και τη φιλοσοφία της, είδαμε στο φιλικό με τον Ατρόμητο ότι είχες μια άριστη συνεργασία με τον Καστίγιο και τον Νέτο, μεσοεπιθετικά…
«Υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία μας στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικοί παίκτες τόσο ο Καστίγιο όσο και ο Νέτο και μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο στις προπονήσεις, θα βρούμε τα πατήματά μας και θα γινόμαστε καλύτεροι. Θέλω να πετύχουμε το καλύτερο για μας και την ομάδα».
«Έμαθα και…
τους διαιτητές!»
- Έχοντας αποκομίσει τις εμπειρίες από την Ελληνική Λίγκα, αισθάνεται πιο έτοιμος για τη νέα χρονιά;
«Είμαι σίγουρος για αυτό. Ο πρώτος χρόνος είναι προσαρμογής σε μια χώρα, στο ποδόσφαιρο, στη ζωή. Ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ, τον Άρη, με μεγάλο γήπεδο και πολύ κόσμο. Φέτος ξέρω καλύτερα το πρωτάθλημα, τους διαιτητές… όλους! Θα προστατεύω και τον εαυτό μου καλύτερα πάντως από τους διαιτητές (γέλια)».
Γνωρίζουμε ότι η οικογένειά σου είναι πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του για να πεις το «ναι» στον Άρη;
«Ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη επιλογή, δε μου πήρε πολύ να το αποφασίσω. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και από τη στιγμή που θα έμενα και στην Θεσσαλονίκη τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά».
-Καρίμ, τι δεν πέτυχες με τον Ηρακλή και ερχόμενος στον Άρη ονειρεύσαι να πετύχεις;
«Ο Άρης είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στη Θεσσαλονίκη και όλοι το ξέρουν αυτό. Ο στόχος είναι η Ευρώπη για του χρόνου, δεν είναι κάτι το οποίο συζητήσαμε με τον προπονητή, αλλά πρέπει να πιέζουμε όμως συνεχώς τους εαυτούς μας για το καλύτερο δυνατό, εφόσον είσαι μεγάλη ομάδα».
Με τον Άρη πάντως έχει βρεθεί αντιμέτωπος και μάλιστα έχεις σκοράρει κατά του. Πως τον αντιμετώπιζες σαν αντίπαλος;
«Σαν ξένος τους άκουγα όλους να λένε πόσο σημαντικό είναι τα τοπικά ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, με τον Άρη και ο αθλητής πιέζει τον εαυτό του να είναι καλύτερος σε αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα κοιτάς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά δεν μπορείς να μη σκεφτείς διαφορετικά σε ένα τοπικό ντέρμπι. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό να παίζεις στο γήπεδο του Άρη, γεμάτο από κόσμο. Είναι διαφορετικό που έπαιζα ως αντίπαλος και τώρα θα έχω όλο αυτό τον κόσμο στο πλευρό μου και θα παίζω και γι’ αυτούς».

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: