Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

“Η δουλειά τους ήταν να στήνουν αγώνες και διαιτητές!”

Πράματα και... θάματα ακούστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ για τα “στημένα”, με τον Αλέξη Κούγια να λέει για τους κατηγορούμενους, μεταξύ άλλων, οτι “η δουλειά τους από το πρωί που ξυπνάγανε, ήταν να στήνουν αγώνες και διαιτητές!”
“Η δουλειά τους ήταν να στήνουν αγώνες και διαιτητές!”
Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι και η απόφαση θα ανακοινωθεί, είτε την ίδια ημέρα, είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Η διαδικασία ξεκίνησε με ένσταση του δικηγόρου του Τσακογιάννη, Γιάννη Μαρκουλάκου, ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να κάνει χρήση των τηλεφωνικών συνομιλιών, γιατί αυτές αφορούν μόνο την εγκληματική οργάνωση και δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη.
Η Πειθαρχική Επιτροπή, όμως, την απέρριψε…
Πρώτος κατέθεσε ο μάρτυρας, Γιώργος Ηλιόπουλος, προϊστάμενος της διεύθυνσης στοιχήματος ΟΠΑΠ: «Τα επίδικα ματς της Ηλιούπολης δεν ήταν στο κουπόνι. Κάποια διότι δεν θεωρήθηκαν ανταγωνιστικά και κάποια γιατί δεν είχε δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπήρξαν περιπτώσεις που υπήρχε διαφορετική άποψη από την UEFA, ενώ είχε συμβεί να έρχεται και αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στο οποίο έγιναν τα πονταρίσματα».
Στη συνέχεια, κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «Την περίοδο 2008-2009 έπαιζαν ομάδες που επιστράτευαν μέχρι και… πεθαμένους! Οι ομάδες που έπαιζαν με την Ηλιούπολη, έχαναν με τραυματισμούς παίκτες τους… την Παρασκευή. Εγώ έκανα και έγγραφες καταγγελίες. Οι άλλοι πρόεδροι μου έλεγαν ότι φοβούνται και ότι έμπαιναν στα σπίτια τους με το πιστόλι στον κρόταφο. Εγώ πήγα και στον εισαγγελέα, στον Σανιδά και του είπα ότι ήταν ένα στημένο πρωτάθλημα. Ήλεγχαν τις ομάδες για να κερδίζουν στο στοίχημα Τομ γνωρίζουν όλοι ότι ο Τσακογιάννης έχει μία επιχείρηση γύρω από το ποδόσφαιρο. Ήθελε με τη σκληρή εγκληματική οργάνωση που διευθύνει να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες. Όλο αυτό ξεκίνησε το 1996 με εμπνευστή τον Θωμά Μητρόπουλο.
Εκείνη η παράγκα εξοντώθηκε το 2002. Τα πρόσωπα της τότε παράγκας, όπως ο Γκαγκάτσης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, τότε οδηγός του Γκαγκάτση, παρέμειναν στο ποδόσφαιρο και οδηγηθήκαμε στο σήμερα. Οι στενοί συνεργάτες του Τσακογιάννη είναι ο Κομπότης και ο Λεβαδειακός, ο Ριαβόγλου και ο Αγροτικός Αστέρας, ο Χρυσοχοΐδης και ο Διαγόρας, ο Κανελλάκης και ο Ιωνικός, ο Μπέος, με τον οποίο έκαναν αδελφική παρέα ο Πανθρακικός και οι άλλοι… Η δουλειά τους από το πρωί που ξυπνάγανε, ήταν να στήνουν αγώνες και διαιτητές! Με ένα τηλέφωνο στο χέρι ήταν. Τα πρωταθλήματα αυτά ήταν… καραστημένα!» 
Σε εκείνο το σημείο είχαμε την έντονη αντίδραση του Τσακογιάννη, για να του απαντήσει ο Κούγιας: «Δεν σε φοβάμαι εσένα. Για κάτι τύπους σαν εσένα φτάσαμε να μας φυλάνε με αυτόματα». 
Και συνέχισε: «Κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνα με απόκρυψη. Από το πρωί μέχρι που κοιμάμαι, δέχομαι απειλές. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους, που όταν μπήκαν στο ποδόσφαιρο δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν. Αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν πάντα έναν προστάτη. Είτε λέγεται Κόκκαλης, είτε Μαρινάκης, είτε Πατέρας και μετά τους πουλάνε εκδούλευση! Τουλάχιστον τα μισά παιχνίδια κάθε Κυριακή ήταν στημένα. Το γνώριζε όλη η κοινωνία και η ΕΠΑΕ και η ΕΠΟ δεν έκαναν ούτε μία έρευνα. Ο Νίκος Χάλκος είναι το δεξί χέρι του Τσακογιάννη, ο Νικολόπουλος είναι το εκτελεστικό του όργανο και ένα άκρως επικίνδυνο πρόσωπο…
Η συμμορία μαζευόταν και έστηνε παιχνίδια σε μια καφετέρια στη Γλυφάδα που ανήκει στον Πηλαδάκη και τον Ρέμο. Είχαν όποιον διαιτητή ήθελαν, διότι τα μέλη της ΚΕΔ είχαν σχέση με τον Παπαδόπουλο και αυτός με τον Τσακογιάννη. Πήρα τον Φυντάνη στην ομάδα επειδή ήταν φίλος με τον Τσακογιάννη, μήπως σταματήσει και μας αφήσει ήσυχους. Για να προστατευτώ από το σύστημα το έκανα. Ο Τσακογιάννης έβαζε μπροστά τον Χάλκο. Ο Χάλκος ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος. Στο μπαράζ Ρόδος-Παναιτωλικός, ο Χάλκος και πέντε μαντραχαλάδες ήρθε και με βούτηξε από το λαιμό. Δεν έχει μείνει τίποτα απόν αυτό το παιδί. Το λένε κι οι συμπαίκτες του. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι είναι ο πιο βρώμικος παίκτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δείτε μόνο τι έχει κάνει στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός». 
Τότε, το λόγο πήρε ο Νικολόπουλος, ο οποίος ρώτησε (με σκωπτικό ύφος) τον Αλέξη Κούγια αν του είχε κάνει πρόταση παλιότερα, να τον πάρει στην ομάδα του, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να του απαντάει αρνητικά και τον παίκτη να τον αποκαλεί ψεύτη!
Τότε ήταν που ξεκίνησε το… μπάχαλο!
Ο Τσακογιάννης ξέσπασε και απευθυνόμενος στο δικαστή, φώναξε: «Έχετε, ήδη, βγάλει την απόφαση. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ! Θέλω να φύγω» είπε και αποχώρησε συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής! 
Φεύγοντας, μάλιστα, φώναξε προς τις κάμερες: «Είναι στημένη η δίκη. Όλα είναι στημένα για να σωθεί ο Κούγιας»! 
Ο τελευταίος, μάλιστα, κατά την αποχώρηση του από την Πειθαρχική Επιτροπή, είπε στα ΜΜΕ: «Τους φοβάμαι. Είναι επικίνδυνοι. Το όπλο μου, όμως, είναι αλήθεια και αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη. Ελπίζω η Πολιτεία να μην με αφήσει απροστάτευτο. Μέχρι και χθες με έπαιρναν τηλέφωνο και με απειλούσαν». 
Ο γνωστός ποινικολόγος, εξάλλου, είπε για τον Νίκο Παντέλη: «Για μένα είναι μεγάλη έκπληξη που έχει εργαστεί μόνο σε βρώμικες ομάδες, τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και τον Εθνικό Αστέρα. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εξαιρετικός οικογενειάρχης. Μου κάνουν, όμως, εντύπωση οι κοινωνικές του σχέσεις και συναναστροφές. Το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ στον Παντέλη». 
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: