Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν. Πρόεδρο ψάχνουμε.

Ο Κώστας Καίσαρης παίρνει θέση στο μείζον θέμα της διαδοχής του Σταύρου Αδαμίδη στην ΑΕΚ. Προτείνει καθαρές λύσεις και μια μικρή λίστα από επιφανείς Αεκτζήδες.

Λεφτά υπάρχουν. Πρόεδρο ψάχνουμε.

Στον Χατζηχρήστο θέλησε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής ο Σταύρος Αδαμίδης. Που θα βρω, σου λέει, άλλον καλύτερο για πρόεδρο της ΑΕΚ από τον ιστορικό ηγέτη της Ορίτζιναλ;
Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτώ ότι το μείζων πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ είναι ο πρόεδρος. Όπως στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή που έχει φτάσει σε ποσοστό στο 15% και σφάζονται για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο. Να δεχτούμε λοιπόν ότι η ΑΕΚ έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά της κι αυτό που της απομένει είναι του προέδρου.
Αν είναι όμως έτσι, από που και ως που να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Αδαμίδης; Μια καλή λύση θα ήταν να στηθούν κάλπες. Όπως γίνεται και για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΑΕΚ. Αφού πρώτα βέβαια, έχουν κατατεθεί και επικυρωθεί οι υποψηφιότητες. Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν στην ΑΕΚ, αλλά Αεκτζήδες υπάρχουνε. Πολλοί θα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρεία.
"Μέλος μέχρι και ο Γιούρι Γκέλερ"
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με το κομπολόι. Βέριταμπλ. Αεκτζής που βλέπει την ομάδα από την εποχή του Κώστα Νεστορίδη. Ποιητής, στιχουργός, δημιουργός. Πνευματικός άνθρωπος που θα δώσει κύρος και υπόσταση στη θέση του προέδρου. Εύκολα μάλιστα μπορεί να διοργανώσει μια συναυλία για την ΑΕΚ. Με τις γνωριμίες που έχει στον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Όπως είχε κάνει για τον εαυτό του στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κι όσες εισπράξεις περισσέψουν να δοθούν στην ομάδα. Εν ανάγκη μπορεί να συνεργαστεί με τον Ντέμη Νικολαϊδη, που ξέρει τη δουλειά και έχει τη σχετική τεχνογνωσία.
Μια εξίσου καλή επιλογή, που επίσης προέρχεται από το συγκρότημα Λαμπράκη, θα μπορούσε να ήταν ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ο ερευνητής ρεπόρτερ. Ο άνθρωπος που ανακαλύπτει πνεύματα, ψυχές, φαντάσματα. Αν έχει κάνει περίπου κάπου εκατό εκπομπές για την εισβολή στην Κύπρο, σκεφτείτε πόσες μπορεί να κάνει για την ΑΕΚ. Με τις διασυνδέσεις που έχει, μπορεί να γράψει μέλος μέχρι και τον Γιούρι Γκέλερ. Τώρα μάλιστα που έκλεισε το Άλτερ, θα έχει και περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με την αγαπημένη του ομάδα.
Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάνθεον των υποψηφίων, ο Γιώργος Πάντζας. Πέρα από λαμπρός ηθοποιός, ο αγωνιστής της δημοκρατίας. Πάντα σταθερός στις πολιτικές απόψεις του: Από το ΠΑΣΟΚ στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα και από το ΔΗΚΚΙ στον Συνασπισμό. Μαχητικός, πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που τον χρειάστηκε η ΑΕΚ.
"Ο Μητσοτάκης της 7ης τέχνης"
Ακόμα ποιο ισχυρή προσωπικότητα, από τον καλλιτεχνικό χώρο, θα μπορούσε να είναι ο Κώστας Βουτσάς. Ο τελευταίος επιζών του παλιού καλού κινηματογράφου. Όλους τους έχει θάψει. Ο Μητσοτάκης της 7ης τέχνης. Που ποτέ όμως δεν έγινε αποστάτης και είναι πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΚ.
Μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα θα ήταν ο Γιάννης Βούρος. Σχετικά νέος, με δυναμισμό και με οράματα. Ταυτόχρονα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και το βουλευτιλίκι, είναι ένας άτυπος μπετατζής. Ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέγας οραματιστής, άξιζε μια ευκαιρία να υπηρετήσει την αγαπημένη του ομάδα από το πόστο του προέδρου.
Ισχυρή υποψηφιότητα από τον πολιτικό κόσμο είναι ο Γιώργος Κατσιφάρας. Πρώην ομορφάντρας, πρώην εραστής, πρώην Υπουργός αλλά πάντα μπον βιβέρ και Αεκτζής. Ο άνθρωπος που είπε τη μεγάλη κουβέντα: "αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας". Αθεράπευτος εργένης, με μοναδικό έρωτα της ζωής του την ΑΕΚ.
"Η θέση του είναι στο δωματιάκι"
Αυτά είναι μερικά πρόχειρα ονόματα επιφανών Αεκτζήδων που θα μπορούσαν να δεκδικήσουν τη θέση του προέδρου. Όπως και πολλοί άλλοι που παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσουν επειδή δεν τους ανέφερα. Όπως πχ ο Νίκος Ευαγγελάτος που αν δεν κάνω λάθος ήταν και στο ΔΣ της ΑΕΚ επί Τροχανά. Για ποιο λόγο λοιπόν ο Αδαμίδης περιορίστηκε στην επιλογή Χατζηχρήστου; Με ποιο δικαίωμα κλείνει το δρόμο σε όσους Αεκτζήδες θελήσουν το ύπατο αξίωμα;
Αυτές οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλονται μόνο στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα. Αλά Παπαδήμος δηλαδή στην Ελλάδα. Άλλον να έχει να ψηφίσει ο λαός για Πρωθυπουργό κι άλλος να υπογράφει την επομένη τη δανειακή σύμβαση που δένει την Ελλάδα και του Έλληνες χειροπόδαρα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ας αποφασίσει λοιπόν ελεύθερα ο λαός της ΑΕΚ. Ο σεμνός και ταπεινός Δημήτρης Χατζηχρήστος ήδη αρνήθηκε ευγενικά. Η θέση του είναι στο δωματιάκι, στη διαχείριση των εισιτηρίων της ορίτζιναλ και στην εξέδρα. Δεν είναι στα γραφεία. Αφού πάντα- κατά τον Αδαμίδη- η ΑΕΚ έχει λύσει όλα τα προβλήματά της και απομένει να βρει πρόεδρο, μοναδική καθαρή λύση είναι οι κάλπες.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: