Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μια βόμβα που ευτυχώς δεν έσκασε!!

Από τα ξημερώματα η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου! Μια μεγάλη βόμβα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, βρέθηκε στη διάρκεια εκσκαφής στα θεμέλια ενός κτιρίου στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας εκεί όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Μια βόμβα που ευτυχώς δεν έσκασε!
Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται πολύ κοντά στο Ξενοδοχείο της IOC και το κέντρο Τύπου. Ευτυχώς δε που ο εκσκαφέας απλά έφερε στο φως τη βόμβα και δεν την ακούμπησε. Η τύχη ήταν με πολλές οικογένειες αθλητών και αθλητριών σε όλο τον κόσμο και φυσικά την ολυμπιακή οικογένεια.
Οι πληγές του ολοκαυτώματος που ξεκίνησε ο Χίτλερ δυστυχώς δεν έχουν τελειώσει, την ώρα που από όλη την Ευρώπη έρχονται ανησυχητικά μηνύματα από τους νοσταλγούς του.
Η τωρινή οικονομική κρίση στην Γηραιά Ήπειρο τους δίνει ένα άλλοθι για να υποστηρίξουν πως οι δημοκρατικές δομές και η ελευθερία δεν είναι πανάκεια ξεχνώντας τα εκατομμύρια νεκρών που άφησε πίσω του ο πόλεμος και φυσικά μια Ευρώπη κατεστραμμένη.
Τα φαινόμενα νεοναζισμού κάνουν συχνά την εμφάνιση τους σε κοινωνικές ή αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την ήπειρο ακριβώς γιατί η μουσική και ο αθλητισμός είναι οι εκδηλώσεις όπου μπορούν να προσελκύσουν και να μυήσουν νέα μέλη μικρής ηλικίας.
Στη Γερμανία οι αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στον έλεγχο των φιλάθλων στο γήπεδο και η παρακολούθηση των αντιδράσεων τους σε όλο τον αγώνα δεν αποσκοπεί μόνο στην πρόληψη ή καταστολή επεισοδίων αλλά και στην παρακολούθηση κάποιων που μπαίνουν στα γήπεδα για άλλο σκοπό.
Θα μου πείτε αυτό δεν συνιστά περιορισμό της ελευθερίας; Σίγουρα ναι, αλλά υπάρχει και το αντεπιχείρημα ότι διακυβεύονται πολύ σπουδαιότερα πράγματα. Απλά να θυμίσουμε τον, πριν από λίγους μήνες, πυρπολισμό σπιτιού μεταναστών στη Βεστφαλία από τέτοιες ομάδες νοσταλγών του παρελθόντος.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: