Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Στα 4 δισ. το χρόνο τα κέρδη από τα πετρέλαια στη Δυτική Ελλάδα!!

Τα ελληνικά οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να μην έχουν τα μεγέθη εκείνων στην Κύπρο και το Ισραήλ, όμως τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να σταματήσει την οικονομική της "αιμορραγία" για εισαγωγές καυσίμου που φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών.

Στα 4 δισ. το χρόνο τα κέρδη από τα πετρέλαια στη Δυτική Ελλάδα
Σύμφωνα με τις προβλέψεις μόνο από τα κοιτάσματα στις περιοχές όπου προωθούνται οι έρευνες μπορεί να εξασφαλιστεί το 1/3 των αναγκών της χώρας σε καύσιμα, σε απλά μαθηματικά δηλαδή ο λόγος γίνεται για 4 δισεκατομμύρια το χρόνο.
"Σε βάθος χρόνου η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει έως και το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες", είπε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης.
Όλα δείχνουν ότι πλέον κάτι κινείται και μάλιστα γρήγορα, ως τις 2 Ιουλίου θα έχει κλείσει ο κύκλος με τις εταιρείες και θα υπάρχουν οι προσφορές για τις έρευνες σε Πατραϊκό κόλπο, Κατάκολο και Ιωάννινα.
Οι τρεις περιοχές θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσουν κοιτάσματα, ενώ ως το Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προσφορές για γενικότερες έρευνες στο Ιόνιο και την Κρήτη.
Πηγή: newsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: