Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τα φιλικά, ο Γόντικας κι ο Βαγγέλης!!

Με αφορμή το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Δόξα Δράμας, ο Κώστας Καίσαρης επανέρχεται στη δήλωση Γόντικα για φιλικά ματς. Δίνει δίκιο στον Βαγγέλη , κι άδικο όμως, για την στοχοποίηση-Κώτσιου.

Τα φιλικά, ο Γόντικας κι ο Βαγγέλης
Ένα ακόμα ντέρμπι έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Κι ας μην βγήκε να το πει αυτή τη φορά ο Γόντικας. Μετά τα Γιάννενα που κέρδισε στο παρά τρία, κέρδισε τη Δόξα Δράμας, στο παρά ένα.

Το ποδόσφαιρο ωστόσο είναι σαν το ταγκό. Χρειάζονται δύο. Δεν ήταν δηλαδή μόνο η μαχητικότητα της Δόξας, που έκανε ντέρμπι το ματς στο ΟΑΚΑ. Ήταν ταυτόχρονα και η αδυναμία του Παναθηναϊκού. Και η Δόξα ανέβασε την απόδοση της για να παλέψει το ματς. Ο Παναθηναϊκός την κατέβασε για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το 89'.


Για να πούμε πάντως και του στραβού το δίκιο, είχε δίκιο ο Βαγγέλης που νευρίασε. Κι αν δεν είχε μεσολαβήσει η απεργία, δεν θα είχε αρκεστεί ο Ολυμπιακός στη δήλωση Μώραλη, ή να κατονομάσει ο Γόντικας, ποιοι παίζουν φιλικά ή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Το καρφί του βολεϊμπολίστα-προέδρου

Είναι προφανές, ποιον εννοούσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος του στη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει δανεικούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες εύκολες εκτός έδρας νίκες. Στη Κέρκυρα με 4-0 και στην Λιβαδειά. Αν όμως ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος στην βαθμολογία τις ζημιές τις έχει πάθει από φιλικές ομάδες.

Από την ισοπαλία στο Καραϊσκάκης με τον ΟΦΗ, που από πέρσι τον βοηθάει με δανεικούς. Κι από την ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο με τη Δόξα στην οποία επίσης έχει δώσει δανεικούς. Φίλα προσκείμενος προς τον Ολυμπιακό χωρίς δανεικούς θεωρείται και ο Αστέρας Τρίπολης, που τον κέρδισε με 1-0.

Με το όνομα του προέδρου του, να παραφράζεται σε "Μποροθρύλος" από την εποχή που ήταν διαιτητής με κορυφαία στιγμή της καριέρας του, το περιβόητο 3-0 της Ριζούπολης. Σαφώς λοιπόν, ο υπαινιγμός-Γόντικα, δεν είχε κανένα απολύτως έρεισμα.

Και δικαίως στον Πειραιά μιλάνε για λάσπη. Κι έχουν τη δυνατότητα μάλιστα να το συνεχίσουν το θέμα. Όχι με δηλώσεις και απαντήσεις. Με μία απλή αναφορά στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Η δήλωση Γόντικα για φιλικά, συνιστά από μόνη της δυσφήμιση του ποδοσφαίρου.

Φταίει ο Κώτσιος;

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να την καταγγείλει και να ζητήσει την παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης. Αυτοί που πληρώνει ο Βαγγέλης για να κάνουν αυτή την δουλειά, όφειλαν ήδη να έχουν μεριμνήσει. Αν όμως στον Ολυμπιακό έχουν 100/100 δίκιο σχετικά με τα φιλικά, έχουν 100/100 άδικο στα περαιτέρω. Στην "ανάδειξη" της αδράνειας-Κώτσιου στη φάση που έκανε το 1-0 ο Κλέιτον στα Γιάννενα.

Επειδή στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε μια φάση δηλαδή σχεδόν στο 90' σε ένα τερέν που γλιστράει, ένα λάθος ή μια ολιγωρία να χρεώνεται σαν πρόθεση. Σαν σκοπιμότητα ότι άφησε επίτηδες τη μπάλα να περάσει δίπλα του και να καταλήξει στα δίχτυα. Αν μπορούμε και μπορούμε, να μιλάμε για λάσπη Γόντικα, η λάσπη στον Κώτσιο, είναι ακόμα χειρότερη.

Και τέλος, κάποιος να πει του Βαγγέλη στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, ότι δεν τον τιμάει να αποκαλεί τους "αντιπάλους" προέδρους υπάλληλους. Αυτή είναι λογική και πατέντα-Μπέου. Ο Μπέος την έχει εισαγάγει στο ποδόσφαιρο, όταν ήθελε να μειώσει κάποιον. Αν θεωρεί ο Βαγγέλης, ότι τονίζοντας την υπαλληλική σχέση του Γόντικα, με τον Παναθηναϊκό, παίρνει πόντους και γαλόνια σαν αφεντικό του Ολυμπιακού, μπορεί να συνεχίσει.

Ότι αυτός βάζει δηλαδή τα λεφτά στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Γόντικας παίρνει. Λες κι αν ήταν "κανονικός" πρόεδρος ο Γόντικας, θα είχε το δικαίωμα να λέει ότι κάποιοι παίζουν φιλικά.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: