Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ένα νέο ΑΦΜ για την ΑΕΚ!!

Όταν ο Σταύρος Αδαμίδης βγάζει επίσημη ανακοίνωση και καλεί τον Δημήτρη Χατζηχρήστο να αναλάβει την προεδρεία της ΑΕΚ δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να καταλάβεις ότι για την υπερήφανη Ένωση …τέλος τα δίφραγκα! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ένα νέο ΑΦΜ για την ΑΕΚ!
Για την ΑΕΚ το θέμα δεν είναι πλέον η φυγή του Γκέντσογλου για την Σαμπντόρια χωρίς αντάλλαγμα (εδώ έφυγε χωρίς ευρώ ο Τζιμπούρ), ούτε η λύση του συμβολαίου του Μπέρνς.

Είναι η τραγική έκκληση του Λεονάρντο το περασμένο Σάββατο και χθες του Καράμπελα, που φανερώνουν το πρόβλημα επιβίωσης των παικτών και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς η σημερινή ΑΕΚ δεν έχει τον Βιεϊρίνια που είχε ο ΠΑΟΚ. Έχει μόνο τον Μανωλά, που ως ελεύθερος το καλοκαίρι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες από 300.000 ευρώ στα ταμεία, αν φύγει για την Έβερτον και τον Μάκο.

Μόνο που έτσι όπως είναι η αγορά του ποδοσφαίρου ούτε από τον Μάκο μπορεί να προσδοκά έσοδα. Εκτός κι αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό.

Κατά συνέπεια το επόμενο μέλημα της ΑΕΚ, αν δεν βάλουν χρήματα οι μέτοχοι κι αν δεν υπάρξει επενδυτής εντός 20ημέρου, θα είναι η προσπάθεια ανεύρεσης ενός ΑΦΜ από ομάδα της Football League για να μη βρεθεί άμεσα στη Δ΄ Εθνική, όπως ο Ηρακλής!

Να επιχειρήσει δηλαδή, να «κουρέψει» τα χρέη της μέσω της Football League, όπου με μια ικανοποιητική παρουσία μίας σεζόν, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Κι αν νομίζετε ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι υπερβολικό, θα ήθελα να επισημάνω ότι μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ το επεξεργάζονται ήδη!

Αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν. Και είναι λογικό. Ωστόσο, οι λύσεις είναι απολύτως περιορισμένες.

Το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα των Supporters απέτυχε, οι 45 ημέρες του… άγνωστου επενδυτή πέρασαν, η παραιτημένη εδώ και 4 μήνες διοίκηση Αδαμίδη θα ξαναπαραιτηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ οι (α)μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι.

Η άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη, που θα εξεταστεί από την ΟΥΕΦΑ τον Μάρτιο, μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Λίγο αργότερα την ίδια απόφαση θα κληθούν να πάρουν η Σούπερ Λίγκα και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Χωρίς χρήματα για την εξόφληση των υποχρεώσεών της η ομάδα θα μείνει εκτός πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια η αναζήτηση νέου ΑΦΜ, μέσω άλλης ομάδας μοιάζει μονόδρομος όσο οι επιφανείς φίλοι της ΑΕΚ μένουν έξω από το κάδρο των εξελίξεων.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: