Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σ' αφήνουν...!!

Και να θέλεις ν' αγιάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές φορές δε σ' αφήνουν. Οι Γιάχοι και οι διάφοροι περίεργοι και ανίκανοι βοηθοί τους! Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σ' αφήνουν...
Εντάξει λέμε ότι όσο γίνεται δεν κάνει ν ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Σωστό. Πρώτο μέλημα όλων μας πρέπει να ναι το ποδόσφαιρο και ο τρόπος που θ ανεβαίνει διαρκώς το θέαμα για να περνάμε όλοι μας καλύτερα είτε πηγαίνουμε στο γήπεδο είτε στηνόμαστε μαζί με το παρεάκι μας μπροστά στην τηλεόραση.
Όμως και να θέλεις ν αγιάσεις πολλές φορές δε σ αφήνουν. Οι Γιάχοι και οι διάφοροι περίεργοι και ανίκανοι βοηθοί τους! Και πραγματικά δε μπορώ παρά να δηλώσω ότι είμαι υπέρ της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για τον επικεφαλής της διαιτησίας στην ΕΠΟ. Ως προς την κίνηση πάντως κι όχι το ακριβές περιεχόμενό της.
Ας μιλήσουμε κατ αρχήν για τη φάση του πέναλτι: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ προσπαθεί να εκμεταλευτεί την επαφή του με τον αμυντικό της ΑΕΚ για να πάρει πέναλτι. Ο διαιτητής Γιάχος -έχοντας πολύ καλά την εικόνα της φάσης-δε "μασάει"και παίρνει πορεία προς τον παίκτη του ΠΑΟΚ για να του βγάλει κίτρινη κάρτα. Έτσι νομίσαμε τουλάχιστον! Γιατί στο...δρόμο τα πράγματα αλλάζουν!
Ο...πεφωτισμένος βοηθός...ψιθυρίζει στ αυτί του ρέφερι το μυστικό και η κίτρινη γίνεται πέναλτι ώσπου να πεις κίμινο. Και μπορεί βέβαια η υπόδειξη ν άλλαξε μετά από παρέμβαση του πλαϊνού όμως η κεντρική ευθύνη ανήκει στο διαιτητή. Ο οποίος απ τη στιγμή που ήλεγχε τη φάση ΟΦΕΙΛΕ να επιμείνει στην απόφασή του κι όχι να την αλλάξει δείχνοντας...αντί για κάρτα τη βούλα του πέναλτι.
Για να σας πω την αλήθεια δε συμφωνώ με την αναφορά της διοίκησης της ΑΕΚ σε "διατεταγμένη υπηρεσία". Όμως καλά κάνει και τα χώνει στον Βασσάρα γιατί αυτός είναι που χει την κεντρική ευθύνη για το πως σφυρίζουν οι διαιτητές. Και η συγκεκριμένη φάση δείχνει ακριβώς το έλλειμα της εκπαίδευσης των διαιτητών απ τον Κύρο και τους επιτελείς του. Φανταστείτε δηλαδή να χαμε αντίστοιχη περίπτωση στο "κλάσικο" του Καραϊσκάκη όπου είχε παίξει ο Γιάχος. Ακόμη εκεί...θα ταν όλοι...
Σύμφωνα με την πάγια άποψη μου οι έλληνες διαιτητές δεν είναι καλοί διαιτητές. Κι αυτό αποδεικνύεται βδομάδα τη βδομάδα. Το θέμα είναι ότι κι εκείνοι που χουν την ευθύνη να τους κάνουν...υποφερτούς αποδεικνύονται εξίσου ανεπαρκείς. Δυστυχώς για το προϊόν. Δυστυχώς για όλους όσους ζούμε χάρη στο ποδόσφαιρο...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: