Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τον «Θεό»!


Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στο Παρίσι την κατά πολλούς κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, τους Μπουλς του «θεού» Μάικλ Τζόρνταν.

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τον «Θεό»

Ήταν σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, 18 Οκτωβρίου, όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης, λίγους μήνες μετά το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στη Ρώμη (73-58) αντιμετώπιζαν στο Παρίσι τους Σικάγο Μπουλς και συναντούσαν στο παρκέ την αυτού μεγαλειότητα, Μάικλ Τζόρνταν. Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, προερχόμενοι από το 4-2 επί των Τζαζ με τον «Air» να προσθέτει αρκετά κεφάλαια στη ραψωδία της καριέρας του, είχαν νικήσει τους Πειραιώτες με 104-78.

inner

Ο Τζόρνταν πέτυχε «σβηστά» 27 πόντους προκαλώντας δέος σε όσους κλήθηκαν να τον περιορίσουν (πράγμα αδύνατο). Ασφαλώς δεν ήταν μόνος του, αν κι έλειπαν Πίπεν και Ρόντμαν, καθώς στο πλευρό του είχε τον μεγάλο Κούκοτς, τον σπουδαίο σουτέρ και πλέον προπονητή/πρωταθλητή Κερ κι όχι μόνο… Ο «νέος» Αρτούρας Καρνισόβας είχε 19 για τον Ολυμπιακό, που δεν είχε πλέον στις τάξεις του τον ηγέτη του τρεμπλ Ντέιβιντ Ρίβερς και για να βρει μπροστά του τους «ταύρους» είχε νικήσει στον ημιτελικό 89-86 την Κόρδοβα από την Αργεντινή.

inner

Σικάγκο Μπουλς (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 27, Μπράουν 12, Κερ 10, Λόνγκλεϊ 9, Γουένιγκτον 8, Κούκοτς 5, Γκόρενς 7, Κάφεϊ 6, Χάρπερ 6, Μπούσλερ 6, Μπαρέλ 4, Κλάιν 2, Μπουθ 2, Καλάμπρια, ΛαΡού.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Καρνισόβας 19, Νάκιτς 16, Τάρλατς 14, Χόκινς 12, Καραπλής 6, Ρότζερς 4, Τόμιτς 3 , Ζεβρονσένκο 2, Μίχαλος 2, Βούκσεβιτς, Μπακατσιάς, Ζουρμπένκο, Πέττας.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: