Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σίλντενφελντ: «Το Α και το Ω ο αγώνας με τον Ολυμπιακό»

Τη σημασία που έχει για όλους στη Ντιναμό το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ για την 3η αγωνιστική του Champions League εξήγησε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.


Σίλντενφελντ: «Το Α και το Ω ο αγώνας με τον Ολυμπιακό»
Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό, όμως ο σύλλογος του Ζάγκρεμπ θα παλέψει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, όπως δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ εν όψει του αγώνα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o Κροάτης σέντερ μπακ στο «Έθνος της Κυριακής»

Για την νέα του συνάντηση με τον Ολυμπιακό: «Κάνει ωραία παιχνίδια το ποδόσφαιρο. Λίγους μήνες μετά τη φυγή μου από την Ελλάδα, να σου και πάλι μπροστά μου ο Ολυμπιακός. Δεν προλαβαίνω το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μαξιμίρ, αλλά στο επόμενο ματς στον Πειραιά θα είμαι εκεί. Να είστε σίγουροι! Είχα ένα πρόβλημα που με ταλαιπώρησε, με πήγε λίγο πίσω και χρειάστηκε να δείξω υπομονή για να γίνει σωστή δουλειά στην αποθεραπεία, αλλά πλέον είμαι καλά».

Για το κλίμα που επικρατεί στο Ζάγκρεμπ ενόψει του αγώνα: «Όλοι εδώ το περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Η Ντινάμο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε θριαμβευτικά τον όμιλο του Champions League με μία απίστευτη νίκη επί της Άρσεναλ και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Για την Ντινάμο αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το Α και το Ω εάν θέλουμε να ζήσουμε το όνειρο μιας πρόκρισης. Εάν κάνουμε το 2Χ2 στην έδρα μας, μετά όλα πλέον είναι πιθανά. Σαφώς και τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατή ομάδα από εμάς, έχει εμπειρία, παίκτες με περισσότερα ματς στην Ευρώπη από εμάς. Εμείς τώρα αρχίζουμε σιγά-σιγά να διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα μας και στα Κύπελλα Ευρώπης και να είστε σίγουροι ότι θα πολεμήσουμε στο ματς αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Και με τη δύναμη της έδρας μας, μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη μας νίκη στον όμιλο. ΟΚ, το Μαξιμίρ δεν είναι σαν τα ελληνικά γήπεδα στα μεγάλα ντέρμπι, αλλά η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός θα είναι επίσης πολύ καυτή».

Για αυτό που χρειάζεται προκειμένου να έρθει η νίκη: «Και οι δύο ομάδες είναι σε περίοδο φόρμας, άρα θα μπουν στο γήπεδο με αέρα και όχι με φόβο. Τα ζητούμενα όμως για να φτάσεις στη νίκη είναι: εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, συγκέντρωση και λίγα λάθη. Με την Άρσεναλ κάναμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Δεν υποπέσαμε σε λάθη, αντίθετα τιμωρήσαμε τα δικά της και τη νικήσαμε. Έτσι μόνο θα τη νικούσαμε. Αλλά θέλει κι απόλυτη συγκέντρωση. Μια στιγμή, μια αδράνεια, ένα λάθος κοντρόλ ή πάσα μπορεί να κρίνουν όλο το ματς».

Για το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού: «Μίλησα πριν από λίγες μέρες με τους συνεργάτες του Τούντορ στον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Λέκο και τον Γιούριτσα Βούτσκο, με τους οποίους έχω πολύ φιλική σχέση και μου είπαν αρκετά πράγματα για το πρόσφατο παιχνίδι τους στην Τούμπα. Μου είπαν ότι είναι πολύ πιο δυνατοί ως ομάδα σε σχέση με πέρυσι, μου ανέλυσαν το πώς παίζουν και πώς προσπαθούν να χτυπήσουν από την αρχή τον αντίπαλό τους. Λογικά θα κάνουν το ίδιο και με εμάς. Φυσικά μίλησα και με τον... αδερφό μου τον Πράνιτς. Κι αυτός μου είπε τα ίδια πράγματα πάνω-κάτω. Ότι άλλαξαν παίκτες, σύστημα, αγωνιστική φιλοσοφία, τρόπο παιχνιδιού και πως είναι δεδομένα καλύτεροι από πέρυσι. Θα δούμε λοιπόν μέσα στο γήπεδο».

Για το τι σημαίνει αυτό το ματς για την Ντινάμο: «Τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ο σύλλογος για να κάνει την υπέρβασή του στο Champions League. Ακριβώς όπως σου το λέω. Στην Κροατία η Ντινάμο κυριαρχεί εδώ και χρόνια και πάντα έψαχνε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν της παρουσιάζεται μία τέτοια ευκαιρία, που όμοιά της δεν είχε στο παρελθόν και δεν πρέπει να τη χάσουμε. Ναι, παίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες νίκησε την Άρσεναλ μέσα στην έδρα της. Αλλά αυτό, φίλε, δεν σημαίνει ότι θα νικήσουν και εμάς. Και ειδικά μέσα στο σπίτι μας δεν θα περάσουν εύκολα».

Για τον Αντέμι, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ: «Ασφαλώς και μας επηρέασε αυτή η ιστορία. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Κυρίως, διότι ακόμη κανείς μας δεν ξέρει πώς έγινε και από πού προήλθε αυτή η ουσία στον οργανισμό του Αντέμι. Όλοι στην ομάδα ψάχνουν να βρουν τι έχει γίνει. Όταν έρθει η ώρα του αγώνα όμως, η σκέψη όλων θα είναι 200% εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: