Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Επιστροφή αλά γαλλικά!!

Τέλος στο αρνητικό σερί των 4 συνεχόμενων ηττών έβαλε ο Ατρόμητος, επικρατώντας εκτός έδρας της Βέροιας (1-0) και επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας μεγάλη ψυχολογική «ανάσα». Σκόρερ ο Λε Ταλέκ στο 46’.

Επιστροφή αλά γαλλικά!
Οι τελευταίες συνεχόμενες ήττες (τέσσερις στον αριθμό) για τον Ατρόμητο αποτελούσε μια κατάσταση εντελώς ξένη για τους Περιστεριώτες και το ματς κόντρα στη Βέροια ήταν κομβικό, τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τον τεχνικό της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την απαιτούμενη για τέτοιες συγκυρίες αντίδραση και επιβλήθηκε μέσα στην έδρα της ομάδας της Ημαθίας με 1-0 με γκολ του Λε Ταλέκ από την έναρξη του β' ημιχρόνου, αν και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ από το α' μέρος που χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη μπήκε στις απαιτήσεις του αγώνα, όταν ο Ατρόμητος προηγήθηκε. Έχασε κάποιες ευκαιρίες, πίεσε ασφυκτικά, αλλά τελικά η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια ήταν αυτή που τους «κράτησε» στο μηδέν, όπως φυσικά και οι αμυντικές τοποθετήσεις των παικτών του Ατρόμητου.

inner

Το ματς

Μόνο ως μαγική εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί το «λευκό» αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο γήπεδο της Βέροιας ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο, αφού ειδικότερα οι φιλοξενούμενοι και κατά δεύτερο λόγο οι γηπεδούχοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Το «λίφτινγκ» του Μιχάλη Γρηγορίου στην ενδεκάδα των Περιστεριωτών (άφησε εκτός Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Στόιτσεφ) αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη επιλογή, αφού ο Ατρόμητος κυριάρχησε στη συντριπτική διάρκεια του α’ ημιχρόνου και δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Μοιραίοι για τους φιλοξενούμενους οι Λε Ταλέκ και Μπρίτο που δεν σκόραραν σε φάσεις απ’ αυτές που δεν χάνονται. Στο 5’ ο Μπρίτο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λόπεθ τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος καθυστέρησε πάρα πολύ να εκτελέσει, με αποτέλεσμα να πιεστεί και ο Λόπεθ να αποκρούσει σε κόρνερ ο Λόπεθ.

Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών έχασε ο Μπρίτο και μάλιστα δύο φορές, στο 20’ και το 29’. Στην πρώτη φάση ο Βραζιλιάνος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι μετά από έξοχη κάθετη του Ναπολεόνι, αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε, ενώ στη δεύτερη απόπειρα ήταν το δοκάρι αυτό που «νίκησε» τον Βραζιλιάνο που έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Πίτου Γκαρσία.

inner

Από την πλευρά της η Βέροια δήλωσε την παρουσία της στο α’ μέρος στο 17’, όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το φάουλ του Καϊκούτ και πολύ περισσότερο στο 30’ με τον Λευκορώσο να νικά τον Αμπντούν σε φάση τετ-α-τετ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες έβαλαν το γκολ που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού άξιζαν μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά μεγάλη ευθύνη φέρει ο Μαραγκός της Βέροιας. Ο αμυντικός της ομάδας της Ημαθίας θέλησε να πασάρει παράλληλα στον Πούγγουρα, αλλά ο Πίτου Γκαρσία έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Λε Ταλέκ που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη σεζόν.

inner

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ατρόμητο προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τον «αόρατο» Καϊκούτ και περνώντας στη θέση του τον Ναζλίδη που όλο αυτό το διάστημα ήταν ο βασικός του επιθετικός και τον Κόλα στη θέση του Μαγέφσκι.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τότε να ασκούν αφόρητη πίεση στον Ατρόμητο και μάλιστα στο 60’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ του Γεωργιανού πέρασε άουτ.

Ο Γρηγορίου τότε άλλαξε την παράταξη της ομάδας του σε 3-5-2, περνώντας στο ματς για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, θέλοντας να «οχυρωθεί» στα μετόπισθεν και τα κατάφερε, αφού η Βέροια έφτανε μεν μέχρι την περιοχή των Περιστεριωτών, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ξεκάθαρη φάση στα καρέ του Γκορμπούνοφ.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι παίκτες της Βέροιας είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και με τους Αμπντούν και Γιουσούφ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τη φάση εκείνη που θα τους χάριζε το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτή τελικά προέκυψε στο 90’, όταν Πίτου και Γοδόι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους, αυτή στρώθηκε στον Γιουσούφ, αλλά με το σουτ να είναι αδύναμο, ο Γκορμπούνοφ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα και τελικά ο Ατρόμητος να φτάσει στη νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.


Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Σιόντης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης - Βεργώνης, Ιμπραΐμ - Αμπντούν, Μερεμπασβίλι (65’ Γιουσούφ), Μαγέφσκι (55’ Κόλα) – Καϊκούτ (55’ Ναζλίδης)

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κυβρακίδης (66’ Ούμπιδες), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (82’ Κούρος) - Ουσέρο, Γοδόι – Μπρίτο (63’ Μπόρισλαβ Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία - Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: