Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Αν έβαζες τον ένα πάνω στον άλλο, ψηλό δεν έκαναν!!

Άπαιχτος Αλέφαντος στο sportdog για τα "ανθρωπάκια" και τους "παιδαράδες" του ντέρμπι! Γιατί θυμήθηκε τον Νεστορίδη και ποιος είναι ο Υφαντής του Ολυμπιακού; Aπολαύστε τον...
Ήταν ένα παιχνίδι προέδρων, παικτών και προπονητών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στα τρία. Δείτε όμως σε αυτό το ματς πόσο μεγάλη σημασία έχει ο ρόλος του προπονητή. Θα τα εξηγήσω παρακάτω. 
Ξεκινάμε από τους προέδρους. Ο Ολυμπιακός έχει το μακράν καλύτερο υλικό στη Σούπερ Λίγκα κι αυτό δεν περίμενα τώρα να το πω, το λέω από την αρχή. Τίποτα δεν είχε να φοβάται ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες εδώ πέρα, το έχουμε πει, οι άλλοι είναι για να παλεύουν μεταξύ τους και να βλέπουν τον Ολυμπιακό με τα κιάλια. 
Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα σε όλες τις θέσεις. Έφτιαξε και τη θέση του φορ και τα σέντερ μπακ και τα εξτρέμ και τα χαφ. Όταν σου κάνει αλλαγή βγάζοντας Τσόρι και βάζοντας Φορτούνη, τι να λέμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να κάνει και ροτέισον. Ο Μαρινάκης έχει εγωισμό, θέλει τον Ολυμπιακό ψηλά και έφτιαξε δυνατή ομάδα. 
Η ΑΕΚ, δεν είναι ποδοσφαιριστές αυτοί που έχει για να κοντράρουνε τον Ολυμπιακό. Ανθρωπάκια έμοιαζαν, δείτε τα ύψη πρώτα απ΄ όλα. Από τη μία έβλεπες παιδαράδες, θηρία, εκτός των δύο πλάγιων μπακ, όλοι οι άλλοι του Ολυμπιακού ήταν ψηλοί! Όλοι! Όχι μόνο τα σέντερ μπακ, αλλά και τα χαφ και ο φορ και οι εξτρέμ, θηρία. 
Από την άλλη έβλεπες κοντούληδες, ο ένας πιο κοντός από τον άλλο. Ειδικά στην μπροστινή γραμμή αν έβαζες τον ένα πάνω στον άλλο, ένα ψηλό μπόι δεν έβγαζαν. Υπερβάλλω βέβαια για να δείξω πόσο κοντοί έμοιαζαν. Πήγε ο Σιόβας δίπλα στον Πλατέλλα και ήταν λες και μίλαγε ο μπαμπάς με το παιδάκι του. Εδώ ο Ντουρμάζ που είναι εξτρέμ πήγαινε δίπλα στον Πλατέλλα και φαινόταν πανύψηλος. 
Με συκοφαντίες και με λάσπη δεν μπορείς να πάρεις τίτλους. Να κοιτάξουν να φτιάξουν τις ομάδες τους. 
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πόσες μεταγραφές χρειάζεται η ΑΕΚ για να χτυπήσει τον τίτλο. Έξι παικταράδες χρειάζεται. Σέντερ φορ, εξτρέμ, σέντερ μπακ, χαφ, παντού πονάει. 
Εγώ δεν υποτιμώ τους παίκτες της ΑΕΚ, τη σέβομαι την ΑΕΚ, αλλά τη βλέπω και λυπάμαι. Έχω δει μεγάλους παικταράδες στην ιστορία της ΑΕΚ επί πολλές δεκαετίες. Έχω δει Ντέμηδες, Τσιάρτες, Σαβέφσκι, Σαμπανάτζοβιτς, για να μην πάω πιο παλιά και πω άλλους 20, θα πω έναν μόνο που για εμένα είναι ο μεγαλύτερος σέντερ φορ που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεστορίδης. Μην ακούτε άλλους, Αλέφαντο να ακούτε. Ένας ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας σέντερ φορ: Νεστορίδης. 
Δεν τολμάγανε οι αντίπαλοι να πάνε πάνω του, τους εξέθετε. Ζωγράφιζε και τους τερματοφύλακες. Τα είχε όλα. Τεχνική φοβερή, ντρίμπλα φοβερή, ευκινησία, γκολ, άπειρα γκολ, κάθε χρόνο έβγαινε πρώτος σκόρερ. Αυτός έκανε την ΑΕΚ μεγάλη. 
Στο α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε μια καλή τακτική, μπήκε για να βάλει στον Ολυμπιακό δύσκολα, έγιναν πολλές μονομαχίες, χωρίς φάσεις στις δύο εστίες. Κι έλεγα ρε παιδί μου "είναι δυνατόν να μη βγαίνει στο γήπεδο η υπεροχή σε υλικό του Ολυμπιακού; Με τον Πλατέλλα, τον Μπαρμπόζα και τον …Αραβίδα παίζει". 
Εκεί έγινε το έγκλημα από τον Δέλλα. Αρχάριος προπονητής να είσαι, δεν το κάνεις αυτό. Ήμουν στο γήπεδο και έβλεπα αυτόν τον Σιμόες να τρέχει παντού, αυτός ήταν ο πνεύμονας της ΑΕΚ. Με τον Γιόχανσον μαζί τα πήγαιναν πολύ καλά, ο Σιμόες έτρεχε έξω φρενών και ο Γιόχανσον ήταν πιο συμμαζεμένος. Δεν έπρεπε να το πειράξεις αυτό το δίδυμο.
 Έβγαλε έξω τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ για να βάλει αυτόν τον Μπουονανότε που σας έχω ξαναπεί ότι δε μου γεμίζει το μάτι. Παικταρά τον λέγανε. Έτσι είναι οι παικταράδες; Και άφησε μέσα τον Μάνδαλο που ήταν περιπατητής ανύπαρκτος. 
Είσαι προπονητής ρε και ανοίγεσαι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Αφήνεις τα σέντερ μπακ μόνα τους χωρίς βοήθεια, μόνο με τον Γιόχανσον; Επόμενο ήταν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έμπαιναν στα δίχτυα. Τι κατάλαβες, διασύρθηκες, και κουβαλάει η ΑΕΚ στις πλάτες της το βαρύ 4-0. 
Τον Σίλβα δεν τον είδες πόσο προσεκτικά πήγε και έπαιξε στην Άρσεναλ; Αν δεν έπαιζε έτσι και άφηνε τα σέντερ μπακ μόνα τους με την Άρσεναλ, αν έδινε τόσο χώρο όσο έδωσες εσύ, τέσσερα θα έτρωγε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο. Ούτε αρχάριος προπονητής δε θα έβγαζε έξω τον Σιμόες και θα άφηνε μέσα τον Μάνδαλο, ούτε αρχάριος δε θα έπαιζε μόνο με τον Γιόχανσον στο Καραϊσκάκη. Έγινε πανωλεθρία και δεν υπήρχε η ΑΕΚ στο γήπεδο μετά. 
Ο Ιντέγε ανεβαίνει συνεχώς, εκπληκτικό το γκολ του, όπως ακόμα καλύτερο ήταν εκείνο στην Τούμπα. Και τρέχει πολύ, βγαίνει και στα άκρα, στα δύο αυτά γκολ μου έχει θυμίσει τον Υφαντή στο αξέχαστο ματς με τη Μίλαν εδώ πέρα.
Ο Φορτούνης έχει καταλάβει πια πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Είναι αυτό που του φώναζα πέρσι συνέχεια. "Ξέρεις μπάλα ρε, μην επαναπαύεσαι δίνοντας μια πασίτσα. Για να κάνεις διαφορά στον Ολυμπιακό πρέπει να βλέπεις δίχτυα, πρέπει να πατάς περιοχή. Φτιάξε και τα πνευμόνια σου". Η κριτική χρειάζεται. Τα έφτιαξε αυτά που έπρεπε ο Φορτούνης. Περνάει ένα-δύο παίκτες, δημιουργεί αριθμητική διαφορά, και σπριντάρει να πατήσει περιοχή. Έχει καλά πόδια και σκοράρει.
Πολύ καλός ήταν και ο Μποτία, κι αυτός έχει ανέβει. Την Τρίτη παίζει τον πιο σημαντικό αγώνα ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Αν δεν περάσει φέτος τον όμιλο ο Ολυμπιακός θα είναι μεγάλο κρίμα. Έχει το υλικό για να το κάνει. Πρέπει να αξιοποιήσει το κακό ξεκίνημα της Άρσεναλ.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: