Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ανελκά: «Ρατσιστής ο Ουγιέ»


Με αφορμή ένα κομμάτι της αυτοβιογραφίας του που αναφέρεται σε αυτόν και τα αδέλφια του ο Νικολά Ανελκά χαρακτήρισε ρατσιστή τον Ζεράρ Ουγιέ. Τι απάντησε ο Γάλλος.

Ανελκά: «Ρατσιστής ο Ουγιέ»
Οι σχέσεις του Νικολά Ανελκα με τον Ζεραρ Ουγιέ δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες δυνατές, αλλά πολλά χρόνια μετά την συνύπαρξη τους στη Λίβερπουλ (2001-2002) ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ τους.

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, ο γάλλος τεχνικός αναφέρεται σε ένα περιστατικό που αφορά τα αδέλφια του Νικολά Ανελκα που λειτουργούσαν ταυτόχρονα και ως μανατζέρ του.

Όπως λέει ο Ουγιέ, λειτουργούσαν αδίστακτα και προσπαθούσαν να κλείσουν συμφωνία για τη μετακίνηση του πίσω από την πλάτη της ομάδας του. Όταν το ανακάλυψε και τους το είπε γράφει χαρακτηριστικά ότι «ήταν η πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου που είδαν μαύρους να γίνονται κόκκινοι».

Σχολιάζοντας αυτή την ατάκα ο Νικολα Ανελκά είπε σε βίντεο που υπάρχει στο youtube. «Είναι εντελώς ρατσιστικό σχόλιο. Και δεν είναι η μόνη φορά». Ο 36χρονος επιθετικός που αυτή την εποχή είναι παίκτης και προπονητής στη Μουμπάι Σίτι της Ινδίας δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις άλλες φορές στις οποίες αναφέρεται.

Ο Ζεράρ Ουγιέ δεν άφησε αναπάντητο αυτό το σχόλιο και μιλώντας στην Equipe είπε:

«Είναι απολύτως γελοίο. Είναι ψέματα και είναι συκοφαντικό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ότι είμαι ρατσιστής ενώ έχω δουλέψει εξαιρετικά με πολλούς μαύρους παίκτες στην καριέρα μου.

Ο Αμπιντάλ, ο Ντιαρά, ο Εσιέν. Ρωτήστε τους».

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: