Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΕΚ που «ψήλωσε» τον Ολυμπιακό!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ στο ντέρμπι, τα λάθη που οδήγησαν σε μεγάλο σκορ και τα οφσάιντ… 
Όλα στραβά κι ανάποδα στο ματς με τον Ολυμπιακό και πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ νωρίς να πρέπει να διαχειριστεί μία σημαντική κρίση που αρχίζει (ευτυχώς) και τελειώνει στο αγωνιστικό κομμάτι και το ποδοσφαιρικό τμήμα… 
 
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αδίκησε τον εαυτό της και όλοι μαζί οι παίκτες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο τεχνικός της Ένωσης! 
 
Ας μπούμε στο ψητό. Η ΑΕΚ στο Φάληρο μετά το 60ο λεπτό με την εικόνα της κατάφερε να… μεγαλώσει και να «ψηλώσει» υπερβολικά τον Ολυμπιακό ο οποίος έως εκείνο το σημείο προηγούνταν στη διάρκεια του αγώνα επειδή έτσι του το επέτρεψαν οι βοηθοί.
 
Δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν και ποια θα ήταν η εξέλιξή του αν νωρίς στο ματς (και πριν προηγηθεί ο Ολυμπιακός) είχε αφήσει ο βοηθός Αλεξέας τον Αραβίδη που καλύπτονταν και στις δυο περιπτώσεις (και τρίτη είχε περίπτωση στο δεύτερο ημίχρονο που έκοψε τον ίδιο παίκτη της ΑΕΚ). 
 
Γενικά όποιος είδε την πρώτη ώρα (και όχι μόνο) του ματς θα έβγαλε αβίαστα το συμπέρασμα (βασικά από τα πρώτα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του βοηθού) ότι δεν θα έπαιρνε όσα άξιζε η ΑΕΚ σ’ αυτό το ματς από τη διαιτητική τριάδα.
 
Όμως όταν ακολουθούν τρία γκολ από το 70’ και έπειτα όλα αυτά περνάνε (κάκιστα) σε δεύτερη μοίρα… Η ΑΕΚ έβγαλε από το 65΄ και μετά το χειρότερό της αγωνιστικό πρόσωπο και δέχτηκε εύκολα και σβηστά τρία ακόμη τέρματα τη στιγμή που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από στημένη φάση που είναι και μία αδυναμία που είχε… αναγνώσει και επισημάνει ο Μάρκο Σίλβα που δικαιώθηκε πανηγυρικά όταν ο Ντίντακ έχασε τον Μποτία. 
 
Η ΑΕΚ ήταν καλή όπως ξεκίνησε το ματς, άριστα τακτικά και αυτό αναγνωρίζεται στον Τραϊανό Δέλλα. Σε ένα ακόμη ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο παρουσιάζει μία ομάδα με άριστη τακτική πειθαρχία που απλώνει σωστά το παιχνίδι της και βγαίνει με πλάνο και σχέδιο στην επίθεση με υπομονή και καλή κυκλοφορία σε μικρό χώρο. 
 
Ωστόσο ακολουθεί το απίθανο λάθος που έκρινε την έκταση του σκορ της ήττας της ΑΕΚ από τον Δέλλα. Η αλλαγή του Σιμόες! Ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι ήθελε να ρισκάρει, όμως κρίνοντας όπως πάντα από το αποτέλεσμα, βιάστηκε και το έκανε με λάθος τρόπο! Όσοι βλέπαμε το ματς περιμέναμε θαρρώ να βγει ένας εκ των Πλατέλλα και Μπαρμπόσα για να μπει στη θέση του ο Μπουονανότε (ο οποίος ωστόσο είτε μπήκε είτε όχι δεν τον είδαμε, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα). 
 
Προφανώς αποδείχτηκε ότι διάβασε λάθος το ματς από τον πάγκο ο Δέλλας, έκανε κακό στην ομάδα η αλλαγή και η ανακατανομή ρόλων όπως και η μετατόπιση παικτών (του Μάνταλου σε ρόλο δεύτερου δημιουργικού χαφ λίγο πιο πίσω από τον Μπουονανότε) με αποτέλεσμα να ΄ρθει το βαρύ σε έκταση σκορ με -επαναλαμβάνω- ευθύνη του προπονητή της ΑΕΚ…
 
Αυτό είναι όλο από το ντέρμπι με μερικές πινελιές κακής εικόνας από το 60΄ και μετά στα πρόσωπα. Όπως για παράδειγμα ο Τζανετόπουλος για παράδειγμα που στο γκολ που του βάζει ο Ιντέγε έχει τραγική αντίδραση. 
 
Η ΑΕΚ πλέον πρέπει να ψάξει καλά να βρει πρώτα αυτό που φταίει και έπειτα να το διορθώσει. Προσωπικά θεωρώ ότι ΟΛΟΙ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα οφείλουν να δώσουν περισσότερα.
 
Να διαπιστώσουν τα άσχημα του αγωνιστικού σχεδιασμού και να επιχειρήσουν να διορθώσουν τα περισσότερα αν όχι όλα τον Ιανουάριο στη μεταγραφική περίοδο. Σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός, δεν είναι καλός σύμβουλος. Κινήσεις ουσίας που θα διορθώσουν τα δεδομένα προβλήματα. Για παράδειγμα απαραίτητα η αναζήτηση και απόκτηση ενός σούπερ κεντρικού αμυντικού… 
 
Υγ: Είναι λογικό και απόλυτα δικαιολογημένο να επικρατεί γκρίνια και καταστροφολογία τούτες τις ώρες στην ΑΕΚ. Ο κόσμος υπέμεινε πολλά για πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο στα χρόνια σε Γ΄ και Β΄ κατηγορία, αλλά και από το 2008 και μετά σιχτιρίζει. Άλλα περιμένει και θέλει! Οι προσδοκίες λανθασμένα (όπως φαίνεται τώρα τουλάχιστον) ήταν υψηλές και τοποθετήθηκαν εκεί από όλη την ΑΕΚ όμως όλα και όλοι κρίνονται από τον κόσμο που έχει το πιο γνήσιο και καθαρό κριτήριο την αγάπη του για την ομάδα. Οπότε δικαίως ασκούν έντονη στα όρια της σκληρής κριτικής σε ΟΛΟΥΣ (διοίκηση, υπεύθυνοι ποδοσφαιρικού τμήματος, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές). 
 
Υγ2: Δεύτερο σημαντικό ματς, δεύτερη κακή διαιτησία για την ΑΕΚ που δεν της επιτρέπεται να διεκδικήσει κάτι παραπάνω με τα απίθανα οφσάιντ που σκόπιμα υποδείχτηκαν από τους βοηθούς. 
 
Υγ3: Τώρα η ΑΕΚ οφείλει να κερδίζει σερί και να παρακολουθεί από πολύ μακριά. Με μπόλικη πίεση και γκρίνια…  Υγ4: Μια ματιά εδώ, στα στατιστικά, μας εξηγεί πολλά: Ολυμπιακός - ΑΕΚ το ματς και έχουμε και λέμε: Τελικές ομάδων: 9-7, γεμίσματα: 6/17 και 5/20, λάθη: 49-51, αποκρούσεις: 4-4, κλεψίματα: 24-24, επεμβάσεις 15-9 και τελικό σκορ 4-0. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει μια διαφορά στην ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών κάτι που έχουν άπαντες αναγνωρίσει ότι υφίσταται μεταξύ των δυο ομάδων και μεγαλύτερου βάθους στο ρόστερ (δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό αφού ο Ολυμπιακός παίζει Τσάμπιονς Λιγκ). 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: