Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Βοηθός προπονητή… γυναίκα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας!!


Βοηθός προπονητή… γυναίκα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας!

Είναι φαν του Γκουαρντιόλα, του 4-4-2 και του 4-2-3-1. Πλέον έκανε και το μεγάλο βήμα στην καριέρα της. Να αναλάβει βοηθός προπονητή. Διαβάστε ποια ομάδα πήρε αυτή την πρωτότυπη απόφαση.

Η Ουνιβερσιδάδ, ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Κόστα Ρίκα, πρωτοτύπησε. Και προσέλαβε γυναίκα βοηθό προπονητή, την Χιμένα Ρόχας! Η νεαρή προπονήτρια, η οποία ανέλαβε ρόλο ασίσταντ του κολομβιανού κόουτς Ομάρ Ρογιέρο, είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Μάλιστα, το πτυχίο της –με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο- το έχει πάρει από γερμανικό πανεπιστήμιο, αυτό της Λειψίας!

inner

«Δεν είμαι εδώ ως γυναίκα, αλλά επειδή ξέρω ποδόσφαιρο. Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις», δήλωσε γεμάτη αυτοπεποίθηση η 31 ετών Ρόχας, που έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Βαρκελώνη, έχει ήδη κάνει καριέρα ως παίκτρια σε ομάδες ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα και είναι προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα Αρενάλ.

inner

Η νεαρή διπλωματούχος προπονήτρια, η οποία δηλώνει φαν του Πεπ Γκουαρδιόλα, του 4-4-2 και του 4-2-3-1, εξηγεί με αφοπλιστικό τρόπο γιατί δεν πρέπει να ξενίζει η παρουσία της σε ανδρικά αποδυτήρια: «Θα το θέσω ως εξής: τι κάνεις όταν μπαίνεις σε αποδυτήρια με 22 γυναίκες και αυτές έχουν περίοδο; Δεν είναι… παιχνίδι αυτό. Ενώ με τους άνδρες είναι πολύ πιο εύκολο. Πάντα βέβαια υπάρχει μια καχυποψία όταν μία γυναίκα μπαίνει σε ανδρικά αποδυτήρια. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι. Πάντα ήμουν σε θέση να αποδείξω ότι είμαι μία επαγγελματίας. Θέλω όλοι να καταλάβουν ότι είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Τα αποδυτήρια στην ομάδα φυσιολογικά θα αλλάξουν κάπως. Θα χτυπάω την πόρτα πριν μπω μέσα. Και φυσικά θα υπάρχουν και οι στιγμές που θα μπαίνω μαζί με τον προπονητή. Τα έχω συνηθίσει αυτά…».

inner

Η επιλογή της Ουνιβερσιδάδ ντε Κόστα Ρίκα να έχει την Ρόχας ως Νο2 στην τεχνική ηγεσία της, είναι αναμφίβολα ιστορική.
Τα αρχεία της κοσταρικανής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφέρουν μόνο μία αντίστοιχη περίπτωση γυναίκας σε ομάδα πρώτης κατηγορίας Ανδρών από το 1921 έως σήμερα: τη σεζόν 1996-1997 η Ντέλια Βιγιαλόμπος είχε αναλάβει βοηθός προπονητή, του Κάρλος Σαντάνα, στην Μπελέν.

Απομένει να δούμε αν θα σπάσουν τα ταμπού και θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλα κλαμπ στη Λατινική Αμερική ή –γιατί όχι;- και στην Ευρώπη, βάζοντας τις δικές τους Βιγιαλόμπος και Ρόχας στα τεχνικά τους τιμ… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: