Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Αηδιαστικά όσα συμβαίνουν στην ΦΙΦΑ»


«Αηδιαστικά όσα συμβαίνουν στην ΦΙΦΑ»

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επέκρινε τα σκάνδαλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

Εδώ και αρκετούς μήνες τα γραφεία της ΦΙΦΑ δεν έχουν ησυχία. Από τον περασμένο Μάη, έχουν γίνει πάνω από 30 συλλήψεις, όλες με την κατηγορία περί διαφθοράς στην πλάτη, οι Μπλάτερ και Πλατινί έχουν ήδη τιμωρηθεί με 90 ημέρες αποκλεισμό από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ενώ η ελβετική αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες Ρωσία και Κατάρ ανέλαβαν τις διοργανώσεις των Μουντιάλ του 2018 και 2022 αντίστοιχα.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ρωτήθηκε για το κατά πόσο όλα τα παραπάνω μπορούν να σημάνουν μια νέα εποχή, όμως δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος: «Αυτά είναι μόνο η επιφάνεια. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα. Είναι σε τέτοιο χάλι η κατάσταση που θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα. Βλέπω τον τρόπο που διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο και απελπίζομαι. Είναι αηδιαστικό.».

Ο Βρετανός σούπερ σταρ ωστόσο δεν είναι υπέρ της ιδέας να επαναληφθούν οι εκλογές για τον ορισμό των χωρών που θα διοργανώσουν τα δύο επόμενα Μουντιάλ: «Δεν ξέρω αν υπήρξε διαφθορά (στο συγκεκριμένο θέμα), αυτές οι χώρες πάντως επελέγησαν και πρέπει όλοι να το υποστηρίξουν. Είναι σημαντικό να πηγαίνει το ποδόσφαιρο σε νέες χώρες».

Επίσης, σε όσους θεωρούν πως το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να αφαιρεθεί από το Κατάρ καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού καθιστούν αδύνατες τις συνθήκες για διεξαγωγή αγώνων, ενώ αν γίνουν τον Νοέμβρη θα τιναχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον αέρα, ο Μπέκαμ επιμένει πως: «Θα βρουν έναν τρόπο να τα καταφέρουν».

Ο 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε ακόμα και για την ομάδα ποδοσφαίρου -με έδρα το Μαϊάμι- που ετοιμάζει να «ρίξει» στο αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS) το 2018: «Κάποιος (φαν) με ρώτησε χθες μέσω μηνύματος αν έχω εγκαταλείψει το σχέδιό μου. Όχι. Δεν ανακοινώνουμε συνεχώς τα όσα συμβαίνουν, αλλά όλα βαίνουν καλώς».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: