Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Στο στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ!!


Στο στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ

=Στο μικροσκόπιο του FBI έχει μπει ο Ζεπ Μπλάτερ που ερευνάται από τους ομοσπονδιακούς για το ρόλο που διαδραμάτισε σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 100 εκ. δολαρίων, την εποχή Χαβελάνζε.

Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει ο Ζεπ Μπλάτερ, με την ομοσπονδιακή αστυνομία να ερευνά τον πρώην ισχυρό άνδρα της FIFA, για συμμετοχή του σε σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 100 εκ. δολαρίων, με πρωταγωνιστή τον προκάτοχο του Ζοάο Χαβελάνζε και τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της FIFA, Ρικάρντο Τεξέιρα.

Σύμφωνα με την υπόθεση που φέρνει στο φως το BBC, η εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ ISL είχε προβεί σε δωροδοκίες αξιωματούχων της FIFA, ύψους 100 εκ. δολαρίων, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην πρόεδρος Ζοάο Χαβελάνζε και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής Ρικάρντο Τεξέιρα, προκειμένου η εταιρία να εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 1990.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Μπλάτερ όταν ανέλαβε την προεδρεία είχε δηλώσει άγνοια για την υπόθεση και δεν είχε πάρει κανένα μέτρο, ενώ επέτρεψε στον Τεξέιρα να συμμετάσχει στην περιβόητη ψηφοφορία για την ανάληψη των παγκοσμίων κυπέλλων του 2018 και 2022.

Σε μια επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας πάντως, ο Μπλάτερ που ήταν γενικός γραμματέας της FIFA από το 1981, φαίνεται να είχε γνώση όσον συνέβαιναν, με τον Χαβελάνζε να αναφέρει πως «ο Μπλάτερ, είχε πλήρη γνώση των δραστηριοτήτων».

Πλέον, το FBI ζητάει από τις ελβετικές αρχές την υποστήριξη τους, προκειμένου να εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας το αρχείο της ελβετικής έρευνας για τις δωροδοκίες της ISL.

Επιπλέον, σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα από το BBC αποκαλύπτεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κόστισε 160 εκ. ευρώ, με τον πρώην πρόεδρο της FA, Λόρδο Τρίσμαν, να προβαίνει σε αποκαλύψεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: