Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

O πιο παράξενος αγώνας του Μοχάμεντ Άλι!!


O πιο παράξενος αγώνας του Μοχάμεντ Άλι

Το 1976, ο Μοχάμεντ Άλι συμμετείχε στον πιο περίεργο αγώνα της καριέρας του κόντρα στον Ιάπωνα Αντόνιο Ινόκι.

Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών, ενώ έχει ψηφιστεί ο αθλητής του αιώνα τόσο από το Sports Illustrated όσο και από το BBC.

Έμεινε στην ιστορία για τις μονομαχίες του με τον Τζο Φρέιζερ, για το Rumble in the Jungle με τον Τζόρτζ Φόρμαν αλλά και για την προσωπικότητα που σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή.

Ο Μοχάμεντ Άλι όμως έχει στο παλμαρέ του και ένα πολύ παράξενο αγώνα.

Το 1976 και ενώ βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του, συμφώνησε να παλέψει με τον Αντόνιο Ινόκι από την Ιαπωνία. Ο αγώνας θα γινόταν στο Μπουντοκάν, αλλά υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Ο Ινόκι δεν ήταν πυγμάχος αλλά επαγγελματίας παλαιστής.

Και όταν λέμε παλαιστής εννοούμε το είδος της πάλης που βλέπουμε στο WWE.

inner

H αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου και οι κανόνες της την έκαναν να μοιάζει πιο πολύ με pro-wrestling παρά με αγώνα πυγμαχίας.

Η αξιοπιστία του συγκεκριμένου αγώνα αμφισβητήθηκε από πολλούς και ήταν λογικό αφού εκείνη την εποχή ο περισσότερος κόσμος πίστευε ότι τα αποτελέσματα στους αγώνες pro wrestling ήταν κανονικά.

Πιο πολύ όμως έμοιαζε με προκαθορισμένη χορογραφία.

Τελικά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες. Κάποιοι λένε ότι ο αγώνας ήταν προκαθορισμένος, αλλά ο Μοχάμεντ Άλι δεν ήξερε από την αρχή ότι πρέπει να χάσει και όταν το έμαθε αρνήθηκε.

Μία άλλη εκδοχή λέει ότι ο Άλι και η ομάδα δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας θα ήταν πραγματικός και όταν είδαν τον Ινόκι να προπονείται έκαναν πίσω.

Ο αγώνας έγινε κανονικά αλλά οι κανόνες άλλαξαν. Ο Ινόκι δεν είχε δικαίωμα να σηκώσει και να ρίξει τον Μοχάμεντ Άλι, αλλά ούτε και να τον κλοτσήσει εκτός και αν ήταν ξαπλωμένος. Το πώς μπορείς να κλοτσήσεις κάποιον όταν είσαι ξαπλωμένος είναι κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι.

inner

Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 15 γύρους και σε αυτούς ο Μοχάμεντ Άλι κατάφερε να ρίξει μόλις 6 γροθιές.

Ο Ινόκι από την άλλη μεριά προσπαθούσε από την αρχή να κλωτσήσει με τον τρόπο που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

inner

Το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία, το κοινό αποδοκίμασε, αλλά λέγεται ότι ο Μοχάμεντ Άλι έβγαλε το αστρονομικό για την εποχή ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: