Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Αλέφαντοs-«Κάτι μπούτια ο Ριέρα… »

Με τον γνωστό του τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. «Με αυτά τα χαφ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γελάει ο κόσμος», «Βγάζω το καπέλο στον Σισέ», «Τιτάνας ο λαός του Ολυμπιακού στην Τρίπολη»!
• Θα ξεκινήσω από το ματς του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Τσιώλης, ήταν εκπληκτικός ο π…! Έπαιξε όπως θα ήθελα ακριβώς, έπαιξε ιδανικά. Φοβερή εμφάνιση. Έφευγε στην κόντρα με 3 και 4 παίκτες, ενώ πίσω είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους! Του είχα δώσει άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου του Τσιώλη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και δήλωσε στο «ΦΩΣ» την ικανοποίησή του για τα καλά λόγια που του είπα αποκαλώντας με «δάσκαλο».
• Ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, έχει γρήγορους παίκτες, φοβερά χαφ για τα κυβικά του. Έβγαιναν στην κόντρα απ’ όλες τις πλευρές! Από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Ήταν όλοι πιο γρήγοροι από την ΑΕΚ. Έγινε πάρτι! Έβγαιναν 4 παίκτες στο ανοιχτό πέλαγος! Τόσο ανοιχτή ήταν η ΑΕΚ. Αυτό είναι το ιδανικό ποδόσφαιρο που πρέπει να παίζουν οι μικρομεσαίες ομάδες, έτσι πρέπει να στήνονται πίσω και να δαγκώνουν γρήγορα στην κόντρα.
• Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποια μεγάλα αποτελέσματα φέτος, αλλά εξουθενώθηκε, ήταν διαλυμένοι, δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Αυτό το υλικό είναι μετριότατο, δεν έχει επιλογές ο προπονητής, ήταν ταλαιπωρημένοι. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο Βόλος και τους διέσυρε. Δεν επιτρέπεται πάντως αυτή η ξευτίλα.
• Ο Μόνχε και ο Ούμπιντες πόσο κοστίζουν; Και πόσο έχει κοστίσει ο Ριέρα; Αφήστε τα…
• Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Με δικαιώνει συνεχώς, είχα πει απ’ τις αρχές ότι είναι το μεγαλύτερο παραμύθι αυτό το «καλύτερο υλικό όλων των εποχών», αλλά και ότι ο ΠΑΟ φέτος δεν θα συνέλθει. Ότι δεν γίνεται να αναστηθεί αυτή η ομάδα. Θέλει γερές μεταγραφές. Δεν είναι ομάδα αυτή για να κάνει πρωταθλητισμό.
• Έχει έναν παικταρά που του βγάζω το καπέλο ως αθλητή και ως παίκτη, τον Σισέ, και εκεί τελειώσαμε. Είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα, παίζει αργό ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή είναι στον κίνδυνο να χάσει, να πετάξει βαθμούς σε ισοπαλίες. Η διαφορά των 7 βαθμών μπορεί να πάει στους 10 βαθμούς και στους 12. Είχα διαγνώσει κιόλας έγκαιρα ότι δεν βλέπω αυτόν τον προπονητή να μπορεί να μεταδώσει φλόγα στον ΠΑΟ.
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θυμάμαι ποτέ τον Παναθηναϊκό να είναι τόσο πολύ ομάδα του ενός παίκτη. Ποτέ! Ο Παναθηναϊκός πάντα είχε 2-3 παικταράδες. Και ειδικά στα χαφ παλιότερα ο Παναθηναϊκός ήταν κατ’ εξοχήν η ομάδα με τα καλά χαφ. Εδώ μιλάμε τώρα για χαφ ανύπαρκτα. Για χαφ που δεν απειλούν. Για χαφ που δεν τρέχουν. Δεν τρέχουν λέμε.
• Ολυμπιακός τώρα. Δεν μου άρεσε. Βγήκε στην αρχή ωραία, άλλαζαν θέσεις, πίεζε, έγινε η φάση του πέναλτι την οποία δεν θα σχολιάσω, μπήκε το γκολ, αλλά από εκεί και μετά σταμάτησαν όλα. Έβλεπα το ματς στον Πανελλήνιο και περπατούσα νευρικά στα τελευταία λεπτά πάνω- κάτω, μας πήγαινε η ψυχή στην Κούλουρη.
• Ο Μιραλάς για εικοστή φορά θα πω ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορά μακριά από τη θέση του φουνταριστού. Χάνουμε ταχύτητα χωρίς τον Μιραλάς ανάμεσα στα δύο αντίπαλα σέντερ μπακ.
• Ο δε Ριέρα, ένα πράγμα, κάτι μπούτια, βαρύς, τι να πω…
• Στα χαφ γίνονται αλχημείες, είναι μπαλώματα, με Μοντέστο- Ιμπαγάσα- Φουστέρ, τη βγάζεις στην Ελλάδα που είναι ανύπαρκτοι οι αντίπαλοι, αλλά αν πας με τέτοια χαφ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γελάει ο κόσμος…
• Σας το λέω από τώρα, αν δεν ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στα χαφ και πάει έτσι να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε παρατράγουδα. Προσέξτε τα χαφ, μην παρασύρεστε απ’ την ανυπαρξία του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος και τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέτος οι άλλες μεγάλες ομάδες.
• Στην Τρίπολη ήταν τιτάνας ο λαός του Ολυμπιακού και η ΘΥΡΑ 7 μέσα στη βροχή και την παγωνιά. Ταξίδεψαν σε μια εκδρομή ταλαιπωρίας, ο δε Μαρινάκης όρθιος στη βροχή με τον… μουσαμά ανάμεσα στους οπαδούς, ήταν μεγάλη δουλειά! Είναι σημαντικό να βλέπεις έτσι τον πρόεδρο. Και γουστάρω που είναι μονιασμένοι με τον Κόκκαλη.
• Είδα τον Φορτούνη τον πιτσιρικά και μου άρεσε. Ντριμπλέρ, γλυκός παίκτης. Και καλό κορμί. Πολύ μικρός είναι αυτός στην ηλικία. Μα καλά, είχαμε αυτόν τον παίκτη στις Ακαδημίες του Ρέντη και τον έδιωξαν; Ποιος τον έδιωξε πριν 2,5 χρόνια να του δώσουμε… παράσημο; Πηγη katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: