Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εκτός έδρας αποστολές για Άρη και Πανελλήνιο στο EuroCup

Εκτός έδρας αγωνίζονται Άρης και Πανελλήνιος, αυτή την εβδομάδα, στο EuroCup, για τη 2η αγωνιστική, της φάσης των «16». Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Γαλλική ΛεΜαν την Τρίτη στις 20:00, με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του στον 10ο όμιλο, ενώ ο Πανελλήνιος φιλοξενείται στο Βερολίνο από την Άλμπα την Πέμπτη, στις 21:00, στο πλαίσιο του 12ου ομίλου. Αποστολή δύσκολη στην προσπάθεια των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλο να... σπάσουν το ρόδι, στη 2η φάση της διοργάνωσης.

Η αποστολή του Άρη βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία χωρίς τον Γάιο Σκορδίλη. Ο Κερκυραίος σέντερ αντιμετωπίζει τραυματισμό στη γάμπα και κρίθηκε σκόπιμο να μείνει στη Θεσσαλονίκη για ν' ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Με την υπόλοιπη ομάδα ταξίδεψε ο Τζαμέλ Τόμας, αλλά η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα θα κριθεί τη Δευτέρα επί γαλλικού εδάφους.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ την Κυριακή, αλλά αποδείχτηκε άτυχος, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Ο Σαρόν Ντρούκερ συμπεριέλαβε πάντως τον Τόμας στην αποστολή και ελπίζει πως η θεραπευτική αγωγή θα φέρει αποτελέσματα και ο παίκτης θα είναι σε θέση να κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη αγωνίζεται ο Πανελλήνιος. Η Άλμπα ξεκίνησε με το... αριστερό στη φάση των «16», όπως και ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» που σημαίνει πως η γερμανική ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη μέσα στην έδρα της για να μην μείνει στην τελευταία θέση του 12ου ομίλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος λαμβάνει θετικά μηνύματα για την επιστροφή του Μανώλη Παπαμακάριου σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ο αρχηγός του Πανελληνίου θα μπει στις ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα το απόγευμα και ίσως ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στο Βερολίνο. Πλέον, η μοναδική δεδομένη απουσία είναι αυτή του Κολώκα, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε περίπου 3 εβδομάδες. Η 4η νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα που επετεύχθη στον αγώνα με τον Ηρακλή άφησε σίγουρα ικανοποίηση. Ο κόσμος της Λαμίας έδωσε δυναμικό παρόν στο κλειστό Χαλκιοπούλειο σ' ένα ντέρμπι όσον αφορά στην παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Όσο για του Γερμανούς; Η αντίπαλος του Πανελληνίου, Άλμπα, δεν θα έχει όρθιο στον πάγκο τον επί 3 και πλέον σεζόν τεχνικό της, Λούκα Παβίτσεβιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού συλλόγου, την ομάδα θα καθοδηγούν τεχνικά οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Παβίτσεβιτς εωσότου ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης.

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου οδήγησε την Άλμπα σε αήττητη παρουσία στην κανονική περίοδο του EuroCup φέτος και βέβαια στον τελικό της διοργάνωσης πέρυσι. Στην πρεμιέρα της φάσης των «16», όμως η Άλμπα και ο Παβίτσεβιτς ηττήθηκαν από την άλλη αήττητη ομάδα της κανονικής περιόδου, Μπενετόν, 75-71, στο Τρεβίζο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» του EuroCup έχει ως εξής:

2η Αγωνιστική (25 & 27/1/2011)
9ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Χέμοφαρμ (Σερβία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Χέμοφαρμ 2, Ούνιξ 2, Γκραν Κανάρια 1, Τσεντεβίτα 1.

10ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Λε Μαν (Γαλλία)-Άρης 20:00
Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία)-Γκέτινγκεν (Γερμανία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Αρης 2, Γκέτινγκεν 2, Μπουντιβέλνικ 1, Λε Μαν 1.

11ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Νίμπουρκ (Τσεχία)-Καζέρτα (Ιταλία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Εστουντιάντες (Ισπανία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Εστουντιάντες 2, Καζέρτα 2, Νίμπουργκ 1, Γαλατασαράι 1.

12ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Καχασόλ (Ισπανία)-Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Πανελλήνιος 21:00
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Καχασόλ 2, Μπενετόν 2, Αλμπα 1, Πανελλήνιος 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: