Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σλούκας--Χρυσικόπουλος:Στο μυαλό μας ο Αρης

Αμφότεροι θεωρούνται δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, παίζουν στον Αρη και είναι σχεδόν σίγουρο πως το καλοκαίρι θα αγωνίζονται στους δύο μεγάλους της Αθήνας. Παρόλα αυτά μένουν προσγειωμένοι. Με δηλώσεις τους στο sport.gr μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι Λίνος Χυρισκόπουλος και Κώστας Σλούκας αναφέρθηκαν τόσο στους στόχους της ομάδας τους, όσο και στο δικό τους μέλλον και το... φλερτ με τους αιώνιους.
Σλούκας: Για καφέ με τον Παπ!
Κώστα επέστρεψες στο ΣΕΦ για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού... Πώς αισθάνθηκες;
"Σίγουρα ήταν κάπως παράξενα...!Βέβαια δεν έπαιξα λόγω του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο μου να μην παίζω ενάντια στον Ολυμπιακό, αλλά όπως και αν έχει ήταν περίεργο. Στον Ολυμπιακό άλλωστε έκανα τα πρώτα μπασκετικά βήματα μου στην Α1..."
Τι πήγε λάθος και τελικά από εκεί που δείχνατε ικανοί να κοντράρετε την παλιά σου ομάδα στα ίσια, τελικά χάσατε με τόσο μεγάλη διαφορά;
"Στην αρχή κατορθώσαμε και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει το ρυθμό του. Ομως, στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο 3ο δεκάλεπτο και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός στο γρήγορο παιχνίδι και όπως ήταν λογικό πήρε τη νίκη και τη διαφορά".
Πώς σου φαίνεται φέτος ο Ολυμπιακός;
"Είναι πολύ καλύτερη ομάδα και αυτό φαίνεται! Είναι περισσότερο οργανωμένος και ξέρει πολύ καλά τι θέλει μέσα στο γήπεδο..."
Θεωρείς πως σε αυτό παίζει ρόλο η αλλαγή του προπονητή;
"Παίζει ρόλο η αλλαγή του προπονητή, αλλά και ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρυσι έκανε καλή δουλειά, ήταν σωστός. Ισως παίζει ρόλο και αυτό πάντως που δείχνει καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός".
Στον Αρη πώς τα βλέπεις τα πράγματα, οι στόχοι σας ποιοι είναι;
"Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και θέλουμε να κατακτήσουμε την 3η θέση. Τώρα έχουμε το ματς με τη Λε Μαν, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη".
Για το μέλλον το δικό σου πώς το βλέπεις, θα θελες να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;
"Δεν ξέρω μέχρι να τελειώσει η σεζόν έχουμε ακόμα πολύ καιρό. Το μυαλό μου για τώρα βρίσκεται μόνο στον Αρη. Οταν έρθει το καλοκαίρι, τότε θα δω τα δεδομένα που υπάρχουν και θα αποφασίσω για τις επόμενες κινήσεις μου".
Με τον Κώστα (σ.σ Παπανικολάου) τα είπατε καθόλου;
"Εννοείται! Ηταν καλή ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε... Θα πάμε και για καφέ!"
Χρυσικόπουλος:Στο μυαλό μου ο Αρης
Ξεκίνησατε καλά, αλλά το χαλάσατε από ένα σημείο και έπειτα... Τι έφταιξε;
"Με ομάδες τόσο υψηλού επίπεδου δεν μπορείς να αφήνεσαι καθόλου! Εμείς χάσαμε τη συγκέντρωση μας και δεν παίξαμε καλά για ένα δεκάλεπτο και είδαμε τη διαφορά να πηγαίνει στους 30 πόντους. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει πραγματικά να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός..."
Πέρυσι είχατε μία κακή χρονιά. Φέτος τα πάτε καλύτερα η αλήθεια είναι, αν και είχατε πάλι κάποια σκαμπανεβάσματα τελευταία. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
"Είμαστε η ίδια περίπου ομάδα, όπως ξεκίνησε. Δεν έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές όπως πέρυσι και αυτό σίγουρα μας βοηθάει.  Φυσικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ πως σιγά-σιγά θα είμαστε όλο και καλύτεροι".
Επομένως να υποθέσω δεν συμφωνείς με όσους επιθυμούν την απομάκρυνση του Σαρόν Ντρούκερ από τον πάγκο της ομάδας...
"Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ είμαι αφοσιωμένος στο πως θα γίνω καλύτερος, αλλά και στο πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου..."
Από όσο γνωρίζω έχει γίνει μονομερής ανανέωση του συμβολαίου σου, ενώ μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για σένα. Εσύ πώς το βλέπεις ; Θα ήθελες να κάνεις το παραπάνω βήμα;
"Ισχύει πως δεν έχω ανανεώσει με τον Αρη για μετά το καλοκαίρι, αλλά το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στην ομάδα μου και πουθενά αλλού…"
Δεκτό...!Οι στόχοι οι δικοί σου και του Αρη ποιοι είναι για φέτος;
"Θέλουμε αρχικά να περάσουμε στην επόμενη φάση του Εurocup, αλλά και να κατακτήσουμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας είναι γνωστοί και θα παλέψουμε με όλες μας τι δυνάμεις για να τους πετύχουμε. Τώρα για μένα αυτό που θέλω είναι να δουλέψω και να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: