Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

«Επτάρα» η Τσέλσι

Οι σημαντικές απουσίες των Ντρογκμπά, Καλού, Εσιέν και Όμπι Μίκελ που λείπουν με τις εθνικές τους στο Κόπα Άφρικα, κάθε άλλο παρά επηρεάζουν την πρωτοπόρο της «Πρέμιερ Λιγκ», Τσέλσι…

Οι «μπλε» διέλυσαν με 7-2 την Σάντερλαντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αυτή όμως δεν ήταν η ευρύτερη νίκη στην φετινή διοργάνωση, καθώς υπάρχει και εκείνο το 9-1 της Τότεναμ επί της Γουίγκαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Αντσελότι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στις «μαύρες γάτες», με τους Ανελκά και Λάμπαρντ να σημειώνουν από δύο τέρματα, όμως το γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Άσλεϊ Κόουλ στο 22’ με καταπληκτική ενέργεια και σουτ, αφήνοντας άφωνο το κοινό της Τσέλσι!

Λιγότερο εντυπωσιακή αλλά το ίδιο αποτελεσματική ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο από την Μπέρνλι αλλά στην επανάληψη έφτασαν σε ένα άνετο 3-0, με τους Μπερμπάτοφ και Ρούνεϊ να «καθαρίζουν» το ματς σκοράροντας στο 64’ και στο 69’, αντίστοιχα και τον νεοαποκτηθέντα Μάμε Ντιούφ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Χαμένη της αγωνιστικής, πλην της Λίβερπουλ που άφησε ακόμα δύο βαθμούς στο «Μπριτάνια» νωρίτερα, ήταν και η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» κυριάρχησαν στο παιχνίδι με την Χαλ στο Λονδίνο, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Μπόαζ Μάιχιλ, καθώς ο Ουαλός γκολκίπερ των «τάιγκερς» φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το στείρο 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Αλώβητη έφυγε από το «Μολινό» η Γουίγκαν που είχε χαμένο πέναλτι με τον Ροδαγιέγκα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου του αγώνα με την Γουλβς, όμως στην επανάληψη έφτασε στο 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Μακ Κάρθι και Ενζόγκμπια. Το παιχνίδι της Πόρτσμουθ με την Μπέρμιγχαμ αναβλήθηκε λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του "Φράτον Παρκ"...

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Στόουκ-Λίβερπουλ 1-1
90’ Χουτ/ 57’ Κυργιάκος

Τσέλσι-Σάντερλαντ 6-1
8’ 65’ Ανελκά, 17’Μαλουντά, 22’ Ά. Κόουλ, 34’, 90’ Λάμπαρντ, 52’Μπάλακ/ 56’ Ζέντεν, 93’ Μπεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 3-0
64’ Μπερμπάτοφ, 69’ Ρούνεϊ, 92’ Ντιούφ

Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ (αναβλήθηκε)

Τότεναμ-Χαλ 0-0

Γουλβς-Γουίγκαν 0-2
60’ Μακ Κάρθι, 73’ Ενζόγκμπια
* Στο 45’ αποβλήθηκε ο Στίρμαν της Γουλβς
** Στο 68’ αποβλήθηκε ο Τόμας της Γουίγκαν

19:30 Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Κυριακή 17/01

15:30 Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
17:00 Μπλάκμπερν-Φούλαμ
18:00 Μπόλτον-Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: