Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Αναστασιάδης Αχαριστία για Σάλπι


Υπέρ της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ τάχθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας του με την κυπριακή ομοσπονδία, καθώς επίσης και στην Εθνική Ελλάδος. Επίσης, μίλησε για το πώς βλέπει τον εφετινό ΠΑΟΚ, καθώς επίσης και για τις πιθανότητες που έχει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Αναστασιάδης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Για ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ είναι στο πιο ιδανικό σημείο την τελευταία 15ετία, 20ετία. Απο πλευράς διοίκησης είναι ήρεμα τα πράγματα, ο κόσμος δεν βρίζει, δεν φωνάζει. Δεν υπάρχουν προβλήματα του κόσμου με τη διοίκηση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές πολύ καλοί, μεγάλα ονόματα και πολύ καλός προπονητής. Ο ίδιος για τρίτο χρόνο συνεχόμενο, κάτι που ζητάμε καιτο λέμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό έχει και αυτή την πορεία. Αν και εγώ πιστεύω ότι με τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες, θα μπορούσε να κάνει πράγματα παραπάνω. Και εδώ που είναι, όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Και θα πάει και καλυτερα στη συνέχεια. Μπήκε σε ένα δρόμο καλό. Ο κόσμος είναι μαζί, 25.000 διαρκείας. Μεγάλη υπόθεση. Εξαρτάται καθαρά από αυτούς».

Για τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και με Ολυμπιακό: Εγώ πιστεύω ότι μπορούσε να διεκδικεί ο ΠΑΟΚ γιατί αν θυμάστε στον πρώτο γύρο όταν ήρθε ο Ολυμπιακός εδώ, ήρθε χωρίς προπονητή στην ουσία. Ήρθε με δύο παιδιά, το Νινιάδη και τον Μπάντοβιτς οι οποίοι ήρθαν σαν υπηρεσιακοί προπονητές με πολλούς τραυματίες πολλές απουσίες. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια. Με το διπλό στην Τούμπα πήρε πάνω του και από τότε έκανε μόνο νίκες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, θα μπορούσε να διεκδικήσει. Έχει τον Παναθηναϊκό μέσα εδώ. Εγώ ακόμα και τώρα πιστεύω ότι θα μπορεί να διεκδικήσει γιατί θα παίξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Οι 10 πόντοι βέβαια είναι πολλοί δεν είναι λίγοι, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες και με την αλλαγή προπονητή πιστεύω θα πάει καλύτερα. Αλλά μιας και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, αν έκανε το ξεκίνημα που όλοι περιμέναμε, αν τότε λειτουργούσε σωστά και με την κατάσταση στην οποία ήταν οι ομάδες τότε (και ο Πανιώνιος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε με τις ισοπαλίες κλπ), πιστεύω ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος άλλωστε και του προπονητή και της ομάδας. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω, είμαστε στον τρίτο χρόνο που είναι ο ίδιος προπονητής, τα ίδια παιδιά, ίδιοι άνθρωποι υπομονή και όλα θα πάνε καλά… Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, την περασμένη βδομάδα, με ρώτησαν σε ένα ραδιόφωνο για το αν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την άσχημη κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο και είπα ότι είναι πολύ εύκολο σε αυτή την κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός να πάει να τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ, εύκολα. Και όχι μόνο τον Ολυμπιακό, οποιαδήποτε ομάδα, γιατί είναι καλή ομάδα πειθαρχημένη κλπ. Συν τα προβλήματα που έχει τώρα ο Ολυμπιακός με τον κόσμο να γκρινιάζει να φωνάζει, να τα έχουν με τον προπονητή, να τα έχουν με τους παίκτες, αυτά δεν είναι καλά πράγματα για καμία ομάδα. Και βέβαια μπορεί να το εκμεταλλευτεί, πιστεύω ότι μπορεί να πάει να κερδίσει. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μεγάλες ομάδες και αν δεν εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες της συγκεκριμένης στιγμής, τότε τα πράγματα αντιστρέφονται, έρχονται εις βάρος σου. Εγώ το γνωρίζω αυτό πάρα πολύ καλά και όσες φορές μπορούσαμε να το πετύχουμε και το πετύχαμε, η ομάδα πήρε πάνω της. Εμάς μας σταματούσανε άλλα πράγματα. Γι' αυτό λεω ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση γιατί δεν έχει άλλα πράγματα να τον σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Τότε δεν είχαμε ομόνοια. Είχαμε 2.000 διαρκείας, όσοι έρχονταν στο γήπεδο το κάναν για να βρίσουν τη διοίκηση, να πετάξουν, να κάνουν. Μουρμούρα πολύ.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: Έπεσα απ’ τα σύννεφα όταν άκουσα ότι δίδεται το καλοκαίρι. Και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε. Γιατί, όντως, εκεί είναι όλη η δύναμη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Κατσουράνη, ο Ολυμπιακός έχει τον Ντούντου που είναι ένα πολύ καλό «6». Η ΑΕΚ αν δεν έχει τον Καφέ δεν μπορεί να κάνει τίποτα, έχει πρόβλημα μεγάλο. Είναι ευχής έργο που είναι στον ΠΑΟΚ αυτός ο ποδοσφαιριστής. Τέτοιοι άνθρωποι είναι νικητές. Που να τους βρίσκαμε εμείς τότε; Εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε νικητές. Αυτοί έρχονται γεννημένοι νικητές. Μεγάλα τα προτερήματα που έχει αυτός ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα. Αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Το ένστικτο του κόσμου είναι αλάθητο. Και λέω, ίσως, αν δεν αντιδρούσε το καλοκαίρι ο κόσμος, δεν ξέρω πώς έγινε το μπέρδεμα, ίσως να μην ήταν στην ομάδα αυτός ο οπαίκτης. Και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί το κενό.

Για τον Σαλπιγγίδη: Εγώ με το Δημήτρη μιλάω και μάλιστα παίρνει και τη συμβουλή μου για πολλά θέματα. Και μίλησα και πρόσφατα μαζί του. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚτσής που δεν θέλει τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να καταλάβω. Έφερε 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν όλοι, στην ουσία με τα χρήματα τα δικά του κρατήθηκε η ομάδα και δεν εκτιμάται τίποτα σε αυτή τη χώρα. Ένα παιδί το οποίο ευθαρσώς βγήκε και είπε είμαι ΠΑΟΚτσής και δεν ξέρω τώρα πέντε, δέκα, δεκαπέντε, εκατό, διακόσιοι ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν, φωνάζουν και βρίζουν στα ραδιόφωνα και κάνουν. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι, από άλλο πόστο, εκτός από φίλαθλοι οι οποίοι εναντιώνονται σε αυτή την επιστροφή. Ήρθαν άλλοι οι οποίοι πούλησαν τον ΠΑΟΚ και τους χειροκρότησαν και άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν, τους βρίζουν. Αυτό είναι αχαριστία. Μακάρι για μένα να γυρίσει το παλικάρι πίσω. Γνωρίζοντας ότι θα πάρει το 1/3 των χρημάτων που του δίνουν άλλες ομάδες. Το 1/3 επαναλαμβάνω ξανά να το ακούσουν. Και υπάρχει ΠΑΟΚτσής που βρίζει. Σταματάω εδώ.

Για Ηρακλή: Ευχή θα κάνω να σταματήσουν και να τα βρούνε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Να έρθει η ηρεμία στην ομάδα γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Δούλεψα δύο φορές εκεί, έφαγα ψωμί, το τίμησα και θα ήθελα αυτή η ομάδα να είναι εκεί που της αξίζει. Πιστεύω ότι στην ομάδα υπάρχουν νέα παιδιά που τα ‘χαμε μαζέψει τότε και θα μπορούσαν να βγούνε στο ΟΥΕΦΑ.

Για Άρη: Πέρυσι είχα πει για το υλικό του Άρη ότι μπορεί να κάνει Πρωταθλητισμό. Αλλά είχαν κι αυτοί τα προβλήματά τους, με προπονητές, αλλαγή προπονητών. Τώρα που ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής, τα πράγματα μπήκαν σε μία καλύτερη βάση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: