Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Το πήρε ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά του Σίδνεϊ, κατακτώντας το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον μεγάλο τελικό επί του Ρισάρ Γκασκέ με 2-0. Δύο 24ωρα πριν αρχίσει και επίσημα η νέα αγωνιστική περίοδος για το 2010 με τη διεξαγωγή του Αυστραλιανού Όπεν ο Κύπριος πρωταθλητής φαίνεται ότι επιστρέφει στην αγαπημένη του πόλη πιο δυνατός και σίγουρος.

Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη ανήκουν στο παρελθόν και ο 24χρονος τενίστας δείχνει έτοιμος να επαναλάβει τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος και να βρεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πραγματοποιώντας για μια ακόμη φορά εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 50 ομογενών ο Παγδατής έκαμψε την αντίσταση του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ με 6-4, 7-6 στον μεγάλο τελικό και πλέον με την ψυχολογία στα ύψη, ρίχνεται από την Δευτέρα (18/1) στη μάχη της διάκρισης στο Αυστραλιανό Όπεν. Η αναμέτρηση διεκόπη για αρκετή ώρα στις αρχές του δεύτερου σετ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ούτε όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν ικανές να ανακόψουν την πορεία του Μάρκου προς την κορυφή.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας αναμένεται να εξασφαλίσει σχεδόν 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη κάτι που σημαίνει ότι από τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στο Νο30 της σχετικής λίστας. Συγκινημένος κατά τη διάρκεια της απονομής δήλωνε λίγη ώρα μετά ότι το ποσό των 67.000 δολαρίων που αντιστοιχούν στον νικητή θα το διαθέσει στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: