Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

"Ο Ντάτολο είναι παίκτης υψηλού επιπέδου"

Θέμα ωρών θεωρούν στον Ολυμπιακό την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χεσούς Ντάτολο. Με τα καλύτερα λόγια για την αξία του αργεντίνου μέσου μιλάει μια μεγάλη προσωπικότητα των πάγκων, ο Κάρλος Μπιάνκι.

Ο 61χρονος τεχνικός, ο οποίος εργάζεται τώρα ως τεχνικός διευθυντής της Μπόκα Τζούνιορς, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πρωταθλητής, ότι ο Ντάτολο είναι παίκτης υψηλού επιπέδου.

"Παρακολουθώ την εξέλιξη του από τότε που αγωνιζόταν στην Μπάνφιλντ. Όλα αυτά τα χρόνια είχε ανοδική πορεία και έφθασε να παίζει στην Μπόκα και στην Νάπολι. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση τόσο στο 4-4-2 όσο και στο 4-2-3-1 καλύπτοντας την θέση του αριστερού χαφ. Φοβερός ντριμπλέρ, παίκτης ουσίας και υψηλού επιπέδου. Για μένα το μεγάλο ατού, εκτός από το γεγονός ότι ξέρει να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες και να δίνει τελικές πάσες, είναι ότι έχει δυνατό και με μεγάλη ακρίβεια σουτ εκτός περιοχής.

Δεν αρκεί ένας παίκτης να τον επιτηρεί. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Ντάτολο μπορεί να κάνει την διαφορά ακόμα και σε μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αφού το κατάφερε τόσα χρόνια στην Μπόκα Τζούνιορς, που υπάρχει τεράστια πίεση και έχει τόσες χιλιάδες κόσμου πάνω από το κεφάλι σου να ζητάνε συνεχώς νίκες και τίτλους, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνει στον Ολυμπιακό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπιάνκι.

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του παίκτη, τόνισε: "Είναι καλό παιδί. Ώριμος και υπάκουος. Θέλει να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα Έχει ταλέντο, το δούλεψε και ανάγκασε τον προπονητή του να τον φωνάξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: