Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Καμπανάκι για Σερένα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Αυστραλιανού Όπεν, όπου φιγουράρει στο Νο1, η Σερένα Γουίλιαμς πήρε την πρώτη... κρυάδα, χάνοντας το τρόπαιο στο Σίδνεϊ από την Έλενα Ντεμεντίεβα. Δυναμική είναι, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και επικεφαλής των γυναικών στο πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν είναι, αλλά δεν είναι και ανίκητη. Και μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί εν όψει των αγώνων που αρχίζουν τη Δευτέρα (18/1) στη Μελβούρνη.

Η Σερένα Γουίλιαμς ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, έφτασε κοντά στην πηγή στο τουρνουά του Σίδνεϊ, δεν κατάφερε όμως να πιει και νερό. Η Έλενα Ντεμεντίεβα αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για την Αμερικανίδα, η οποία έκανε την είσοδό της στο κορτ με δεμένο το αριστερό γόνατο και γνώρισε τη συντριβή με 6-3, 6-2 από τη Ρωσίδα, που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της και έγινε η δεύτερη τενίστρια μετά τη Μαρτίνα Χίνγκις (2001-2002) που καταφέρνει να κρατήσει το τρόπαιο υπό την κατοχή της.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος για την Ντεμεντίεβα, η οποία στη διοργάνωση του 2009 είχε επικρατήσει στον τελικό της συμπατριώτισσάς της, Ντινάρα Σάφινα. «Έπαιξε πολύ καλά. Έκανα πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Αλλά είναι καλύτερα τώρα παρά αργότερα», δήλωσε μετά το τέλος του ματς η Σερένα, η οποία αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της.

«Είχα κάποιες ενοχλήσεις, αλλά σιχαίνομαι τις δικαιολογίες. Νομίζω ότι αξίζουν στην Έλενα τα εύσημα. Νιώθω έτοιμη αγωνιστικά. Ακόμη κι αν δεν έπαιξα καλά σήμερα. Μπορώ ακόμη καλύτερα», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα, η οποία σε λίγες μέρες θα δώσει τη μάχη της για να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: