Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος ένιωσε ανάμικτα συναισθήματα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης. Διότι, από τη μία πλευρά διέκρινε αλαζονική συμπεριφορά από κάποιους παίκτες, αλλά και αντιαθλητικό παιχνίδι από συγκεκριμένους παίκτες και από την άλλη, διαπίστωσε την εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά του συνόλου από τη στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες.

Ο πορτογάλος προπονητής έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από την αντίδραση της ομάδας του, παρότι αυτή βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση από το ξεκίνημα του αγώνα. Αρχικά μάλιστα τα έβαλε με την τύχη του, λέγοντας ότι "όταν έχουμε μόλις έναν επιθετικό και τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα. Είναι ατυχία", είπε για να καταθέσει επικριτικό σχόλιο για την συμπεριφορά κάποιων παικτών στις αρχές.

"Δεν δικαιολογώ την αλαζονεία"
"Το χειρότερο ήταν όμως ότι κάποιοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι με αλαζονεία. Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος των παιδικών λαθών που κάναμε και τα οποία θα μπορούσαν να μας είχαν στοιχίσει περισσότερο, πέραν του ότι μείναμε με δέκα παίκτες από νωρίς". Ο Σάντος έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν στη συνέχεια.

"Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο"
"Οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να αναπληρώσουν το κενό ενός παίκτη. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε συγκεκριμένα πράγματα, αναφορικά με το πώς έπρεπε να αντιδράσουμε και θεωρώ ότι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σωστά. Ηταν λογικό ο Αστέρας να είχε την κατοχή της μπάλας, αφού έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι οι δικές μας φάσεις ήταν οι πιο επικίνδυνες. Νομίζω ότι δεχθήκαμε μόλις μία φάση. Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν τόσο στους παίκτες, όσο και στους φιλάθλους που μας στήριξαν μέχρι τέλους".

"Θυμηθήκαμε τα περσινά, που θεωρώ πως έχουμε ξεπεράσει"
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την αντίδραση του Βιεϊρίνια. "Πρέπει να σταθούμε στην συμπεριφορά που είχαμε στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα και στην αποβολή, όπως εξάλλου και στην αντίδρασή μας στη συνέχεια του αγώνα. Ένα πρόβλημα πάντως έχει να κάνει με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Βιεϊρίνια ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που είδα εγώ ήταν συμπεριφορές οι οποίες δεν ήταν καλές, με τον Αστέρα να παίζει πολύ δυνατά, αλλά κι εμείς αντιαθλητικά, πράγμα που θύμισε περσινά πράγματα, τα οποία όμως θεωρώ ότι τα έχουμε ξεπεράσει", απάντησε και ρωτήθηκε για τον Εντίνιο και για το κατά πόσο θα αγωνιστεί απέναντι στον Πανσερραϊκό. "Θα είναι στην αποστολή", είπε.

Βλάχος: Η χειρότερή μας εμφάνιση
Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης υποστήριξε ότι "ήταν πραγματικά η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία. Είχαμε την αριθμητική υπεροχή, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μας επέτρεψε να την εκμεταλλευτούμε. Είχαμε ένα δώρο και μια αναγκαστική αλλαγή παίκτη κι εκεί που όλα ήταν ευνοϊκά για μας, δεν αποδώσαμε αυτά που θα έπρεπε. Είναι σαφές ότι πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους. Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες, αλλά ίσως επηρεαστήκαμε από τον αγώνα του Κυπέλλου", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για τον Κουτσιανικούλη.

"Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι πρέπει να προσέξουμε κυρίως τους παίκτες που έχουμε ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, συνεπώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε μια υποδειγματικά αντεπίθεση και μας έβαλε γκολ", είπε και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας. "Υπάρχουν πιο έμπειρες ομάδες από εμάς στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα και τον σεβασμό των άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι διαθέτουμε μια καλή ομάδα που επιδιώκει σε κάθε παιχνίδι να παίξει επιθετικά, απλά ομάδες του βεληνεκούς του Αστέρα θα πρέπει να τα δίνουν όλα για να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: