Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εγκληματικές οργανώσεις αγνώστου ταυτότητας!!

ΤΟ γνωστό στους κάποιας ηλικίας άσμα "Μπούκαραν μάγκες στον τεκέ" ανατρέχει σε άλλες εποχές. Τεκέδες δεν υπάρχουν, πλέον. Οι μάγκες, όμως, έχουν βρει άλλα πεδία δραστηριότητας. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εγκληματικές οργανώσεις αγνώστου ταυτότητας
Εξ ου και το συμπέρασμα ότι μπορεί οι τεκέδες να ανήκουν στο παρελθόν, αλλά οι μάγκες ζούνε και βασιλεύουν. Και μπουκάρουν. Οπως μπούκαραν την Πέμπτη το βράδυ στην Τούμπα.
Ποιοι είναι, δηλαδή, αυτοί οι Αυστριακοί που θα μας κάνουν τσαμπουκάδες μέσα στο σπίτι μας; Σε ταμάς; Δεν περνάνε αυτά. Και δεν είναι αποκλειστικότητα της Τούμπας τέτοιους είδους μπούκες. Και στο ΟΑΚΑ είχαν μπουκάρει, για να κυνηγήσουν μάλιστα τους δικούς τους. Τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Φερέιρα.
Και στο Καραϊσκάκη είχαν μπουκάρει για να πανηγυρίσουν την τίμια και καθαρή νίκη επί του Παναθηναϊκού, στο περιβόητο 2-1 με διαιτητή τον Καλόπουλο και επόπτη τον Τρύφωνα. Συμβαίνουν αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν προκαλούν ουδεμία έκπληξη. Μόνον οι σπίκερ της τηλεόρασης είναι που αναρωτιούνται «ως πότε αυτοί οι λίγοι ανεγκέφαλοι θα δυσφημούν το δημοφιλέστερο των αθλημάτων;».
Εκπληξη, επίσης, προκλήθηκε και στον Σαββίδη. Το καινούργιο μπος στον ΠΑΟΚ που έκανε παρέμβαση με γραπτή δήλωσή του: «Τα επεισόδια δεν αρμόζουν στην ιστορία του ΠΑΟΚ». Τι λες, ρε μεγάλε; Εσύ μάλλον είσαι ανιστόρητος. Εσύ είσαι που δεν ξέρεις τις ανάλογες ηρωικές πράξεις στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε διακοπεί μάλιστα. Ιστορία έχει γράψει η Τούμπα στις μπούκες και στα νταηλίκια.
Και να μην αδικούμε, βέβαια, τον ιστορικό ΠΑΟΚ και τη λεβεντομάνα Θεσσαλονίκη. Σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα και χειρότερα από κάποιες εγκληματικές οργανώσεις αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως, που δρουν εδώ και δεκαετίες χωρίς η αστυνομία να έχει καταφέρει να τις εξαρθρώσει. Εγκληματική οργάνωση είχε ρίξει τη μολότοφ στο θεατράκι στην Πλάκα, που έπαιζε το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».
Εγκληματική οργάνωση έσπασε το πούλμαν του Παναθηναϊκού και δεν έγινε το πρώτο ματς για τα πλέι οφ στο μπάσκετ, όπως είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν. Αγνώστου ταυτότητας, επαναλαμβάνω. Χωρίς να έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη είτε με κάποια προκήρυξη είτε με τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία».
Σε εγκληματική οργάνωση ανήκουν αυτοί που είχαν χτυπήσει τον Μπάγεβιτς στο «Ελ Πάσο» στο φιλικό με την Καλλιθέα. Αγνώστου ταυτότητας, επίσης. Οπως άγνωστοι, άγνωστης εγκληματικής οργάνωσης, είναι αυτοί που πλακώνονται στο ΟΑΚΑ ανά τακτά διαστήματα με την αστυνομία, με τον σκληρό πυρήνα αυτών, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, να ανήκει σε αντιεξουσιαστές-αναρχικούς.
Εγκληματικές οργανώσεις, επίσης, πυρπολούν με βόμβες μολότοφ γραφεία συνδέσμων αγνών φιλάθλων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής τις νυκτερινές ώρες. Αγνωστη εγκληματική οργάνωση τα είχε κάνει μπουρδέλο σε παιχνίδι Νέων Αρης - ΠΑΟΚ, όπου είχε μουντάρει στα γυναικόπαιδα και είχε μαχαιρώσει τον προπονητή του Αρη. Και ενώ οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και άλλες τέτοιου είδους οργανώσεις αργά ή γρήγορα πέφτουν στα δίχτυα του νόμου και της τάξης, οι παραποδοσφαιρικές αυτές οργανώσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγνούς συνδέσμους φιλάθλων, δρουν ανενόχλητες. Αυτά.
Ολα έχουν αλλάξει, εκτός από τα προνόμια των βουλευτών
ΜΕ παρέμβαση, λέει Σαμαρά, σταματάει αυτό το αλισβερίσι να διορίζουν οι βουλευτές τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους και τα ξαδέρφια τους. Οπως έκανε ο Πολύδωρας με την κόρη του, ο Τραγάκης και τόσοι άλλοι. Η σχετική απαγόρευση φτάνει μέχρι και τον δεύτερο βαθμό συγγένειας. Τρίχες κατσαρές λέει η ταπεινότητά μου. Και τι αλλάζει, δηλαδή, αν αντί για πρώτο βαθμό συγγένειας διορίζουν συγγενείς τρίτου βαθμού; Ή αν αντί για τα ανίψια να διορίζουν τα βαφτιστήρια; Ασε που μπορεί να κάνουν τράμπες. Να διορίζει, δηλαδή, ο Γεωργιάδης συγγενείς του Βορίδη και ο Βορίδης του Αδωνι, με πλήρη νομιμότητα.
Σιγά που δεν θα βρούνε τρόπους. Δεν είναι, λοιπόν, το ζήτημα ποιους θα διορίζουν. Το ζήτημα είναι να σταματήσουν οι διορισμοί και τα ρουσφέτια. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που δίνουν αυτά τα δικαιώματα στους βουλευτές. Οπως έχουν αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, να αλλάξουν και αυτά. Μισθοί, συντάξεις, όρια ηλικίας, κοινωνικές παροχές, έχουν γίνει στάχτη και μπούρμπερι. Υγεία και παιδεία έχουν διαλυθεί. Η ανεργία καλπάζει. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Γιατί να μένουν ως έχουν τα προνόμια των βουλευτών; Γιατί να έχουν ακόμα το δικαίωμα να διορίζουν; Γιατί να εξακολουθούν να θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης ύστερα από δύο θητείες;
Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ήταν όταν έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ
ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκαλεί η εισαγγελική δίωξη στον φερόμενο ως δράστη στην περιβόητη ληστεία της Πάρου. Οπως ακριβώς διατυπώνεται δηλαδή, «ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Καταρχήν, ο εισαγγελέας που κάνει αυτήν τη δουλειά σίγουρα ξέρει πολλά παραπάνω. Με βάση, όμως, την κοινή λογική, προκύπτουν κάποιες απορίες: ένας που έχει κάνει ληστεία, τρέχει να φύγει και πέφτει κάτω από παρέμβαση κάποιου νομοταγούς πολίτη, είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση; Θα τα βρει αυτά το δικαστήριο.
Από την πλευρά μου, όμως, θα ήθελα να επισημάνω κάποιες άλλες πράξεις που σίγουρα έχουν τελεσθεί σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση». Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ήταν ο Παπανδρέου όταν έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ήταν όταν έκοβε μισθούς και συντάξεις ο Παπακωνσταντίνου. Τα ίδια και ο Βενιζέλος. Τα ίδια τώρα και ο Στουρνάρας. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ψηφίζουν τα μέτρα οι βουλευτές. Ολοι όσοι πήραν αποφάσεις την προηγούμενη τριετία τις πήραν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το αν συνιστούν εγκλήματα και σε τι βαθμό, αυτό θα το κρίνει η Ιστορία. Και ενδεχόμενα όχι μόνο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Μάντζιος θα τα έχανε τα γκολ στη Μάλαγα;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: